Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Bejegyzett élettársi kapcsolat...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Bejegyzett élettársi kapcsolatnál is lehetőség van az első házasok kedvezményének igénybevételére. A nyomtatvány kitöltésében van valaki segítene?

Figyelt kérdés
Főleg a 4. pont, a mely hónaptól, milyen forint összegben szeretném igénybe venni nekem nem világos a kitöltés módja.

2020. aug. 11. 21:41
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
46%
Éllettársi kapcsolat szerinted házasság???? És ha nem akkor miért hívják így a kedvezményt. Amúgy nem néztem utána (vagyis tévedhetek)mert nekem annyira evidens hogy egyik alma másik körte
2020. aug. 11. 23:48
 2/14 anonim ***** válasza:
88%

Lehet igényelni, de nem ismerem a nyomtatványt.

[link]

2020. aug. 12. 00:17
 3/14 anonim ***** válasza:
68%
1: Bejegyzett élettársi kapcsolat kizárólag az azonos neműeknek van, ők nem házasodhatnak.
2020. aug. 12. 02:29
 4/14 anonim ***** válasza:
88%
Munkahelyen segítenek a kitöltésben. Úgyis ott adod le a papírt.
2020. aug. 12. 08:28
 5/14 anonim ***** válasza:
81%

Az én nyomtatványomon a 3-as pont a melyik hónaptól és mennyit, de mindegy is.

"Nyilatkozom,hogy ⎕⎕ hónaptól kezdődően (e hónapra is) az első házasok kedvezményét .... forint összegben kívánom igénybe venni."

Idézet a kitöltési útmutatóból:

"A jogosultak által együttesen érvényesíthető kedvezmény jogosultági hónaponként 33335 forint. Az első házasok kedvezménye a gyakorlatban azt jelenti, hogy havonta 5 ezer forinttal magasabb összegű nettó kereset áll a házaspárok rendelkezésére. Első jogosultsági hónapnak a házasságkötést követő hónapot kell tekinteni."

Pontosan melyik résszel vagy gondban?

2020. aug. 12. 10:43
 6/14 A kérdező kommentje:

Kedves első kommentelő, ha nem néztél utána akkor miért kommentelsz?

Kedves 3. kommentelő, bejegyzett élettársi kapcsolat nem kizárólag az azonos neműek között van, hetero párok megköthetik ezt is, házasságot is, esetleg egyszerre mindkettőt, az más kérdés, hogy azonosneműeknél ez az egyetlen opció.

Kedves 5. kommentelő: az nem világos számomra, hogy az összeghez a 33335 vagy az 5000 forintot kell e írnom.

2020. aug. 12. 11:01
 7/14 anonim ***** válasza:
81%
De igen csak azonos neműeknél van. Amire te gondolsz kérdező az az élettársi kapcsolat nyilvántartásba vétele(hagyatékügyben könnyíti meg a bizonyítást). Lám én utánanézés nélkül is jobban képben vagyok mint te
2020. aug. 12. 11:10
 8/14 anonim ***** válasza:
63%
De naná hogy kételkedem hogy az azonos nemű párok igényelhetnek egy olyan kedvezményt amit az a kormány vezetett be mely 1férfi+1nőre definiálta alaptörvényileg a házasságot
2020. aug. 12. 11:14
 9/14 A kérdező kommentje:

Kedves 7. kommentelő, elismerem igaza van, kevertem a bejegyzettet a és regisztráltat.

Kedves 8.: ennek ellenére ugyanúgy igénybe lehet venni

2020. aug. 12. 11:24
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
A 33335 ft-ot, mivel ez az összeg ami az adóalapodat csökkenti,ha megosztas nélkül egyedül igenyled. Ha a pároddal kétfelé osztva akkor a 33335ft/2. Miután levonták az adóalap kedvezményt utána a fennmaradó összegből fognak nettó fizetést számolni és majd csak ott fog jelentkezni az 5 ezer ft. Tehát a 33335 ft amit kérni kell a nyomtatványon.
2020. aug. 12. 12:16
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!