Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Értelmiségi nő miért megy feleségül kétkezi dolgozóhoz?
Pont azért mert "értelmiségi". Akinek van egy kis esze az felfogja, hogy szobsfestő ugyanúgy kell a társadalomba mint irodalomtörténész (sőt...).
Azt is felfogja, hogy az ember értéke, életrevalosága, intelligenciája, és más meghatározó emberi tulajdonságai (EGY BIZONYOS SZINT FÖLÖTT) nem a papírjai számától függ.
Vagy lehet, hogy nem kisebbségi komplexusa van a munkásnak, hanem kölcsönös tisztelet övezi a kapcsolatukat. A pasi mélyen tiszteli a hölgyet a tanultsága miatt, fordítva pedig a nő az elvégzett munka nehézsége, és a pasi állhatatossága, akaratereje, ambíciója miatt tiszteli a párját.
Igaz hogy általaban a hasonló hasonlót vonz, de ha eldobjuk a gátlásainkat és a "kőbe vésett" hülyeségeinket, egészen értékes embereket ismerhetünk meg:) N
Mondjuk mert szeretik egymást?
A férjem "kétkezi munkás", én meg "értelmiségi". Ez nem azt jelenti, hogy hozzám képest buta lenne. Nagyon is meg van a magához való esze. De a családi háttere nem tette lehetővé, hogy továbbtanuljon.
Jó a szakmájában, ő keres többet. Na bumm.
Nincs kisebbségi érzése. Mikor a gyerekekkel kell tanulni, vagy átrágni egy hivatalos papír 20 oldalát, akkor azt én csinálom. Tudja, hogy nekem jobban megy. Mikor le kell burkolni a fürdőt, köhög a kocsim, vagy fel kell mászni a fára a gyerek macskája után, akkor ő jön. Sokkal ügyesebb ilyen gyakorlatilag dolgokban, és a mai napig könnyedén tud fejen állni, vagy lenyom 50 fekvőt. Engem ezzel simán le tud nyűgözni, mivel ezekre képtelen vagyok. Ahogy táncol, azzal pedig a mai napig megőrjít.
Órákig tudunk beszélgetni, rengeteg közös van bennünk. Mondjuk ő szinte bárkivel, ezt is szeretem benne, hogy milyen könnyen összehaverkodik bárkivel. Mindenki ismeri.
Rengeteg "értelmiségi" férfit ismerek, aki a nyomába se érhet. Lehet, hogy adott területen ász, de más témához teljesen sötét. Nulla EQ, fafejű, kötözködő kis gyökér.
Mert esetleg nehéz elképzelni:
Talán mert szereti?
Ezt a marhaságot...
Kétkezi munkás, értelmiségi...
Azt hiszed attól jobb valaki emberileg, mert pl. nagyon olvasott?
Ha nem egyeznek a célok, megesik hogy szakítás a vége. De így hozzáállni az egészhez. Hát akkor olyan közegben kell párt keresni, pl az elittárson ha nem élőben, ott "biztos" értelmiségit találsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!