Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Igazságos ez egy házasságban?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Igazságos ez egy házasságban?

Figyelt kérdés
Házasságban élek,jelenleg nincs munkám.Bár férjem eltart és eddig is jóval többet keresett mint én,fizetése fennmaradó részével,megtakarításaival maga rendelkezik.Még csak nem is tudom mennyi az mert meg sem beszéli velem.Ez azért esik rosszul mert itthon mindent én csinálok,mosás,takarítás,főzés,plusz teljesítem az egyéb elvárásait.Jogos hogy nekem nullás a bankszámlám holott férjnél vagyok?
2020. ápr. 28. 17:51
1 2 3 4 5 6
 31/51 anonim ***** válasza:
67%

Nem értem, hogy miért kell sajnálni a pénzt a másiktól, főleg amikor már házasságban is vannak.

Ez csak pénz, nem valami pótolhatatlan dolog.

2020. ápr. 28. 20:09
 32/51 anonim ***** válasza:
88%
Akárhogy pattognak itt a válaszolók, a 27es írta meg a lényeget. A házasság VAGYONKÖZÖSSÉG. Osszehazasodtak. A férje megkerte a nő kezét. Papír van róla. Onnantól hiába nem keres a nő, a férj pénze KÖZÖS. Nem egy eltartott barátnő, ahogy itt mindenki hiszi. A nőnek márpedig akár eltartott akár nem, házasság után bizony közé van a férje pénzéhez, jóga lenne tudni mennyit keres. Akiknek ez nem tetszik, ne házasodjanak, és ennyi. De itt bizony, kérdező és a férje házasok. Aztán beszélhetünk itt az erkölcsi dolgokról, meg hogy mit képzel eltartottként mit akar a másik pénzével. Házasok. Kész. A meg keresett pénz közös. Ez van.
2020. ápr. 28. 20:09
 33/51 anonim ***** válasza:
26%

#31-es, fordítva is működik:

Nem értem, minek kell pénzsóvárnak lenni, amikor a férje így is eltartja, cserébe csak napi 2 órára kell felemelni a s...ét a kanapéról, amíg az ember dolgozik.

És mégis követelezőik, pedig ez csak pénz...

Amúgy tény, hogy a #27-es jogilag leírta a dolgot, de erkölcsileg még lehet tiltakozni :)

Egyáltalán csodálom, hogy van olyan férfi, aki (szerződés nélkül) mer házasodni. Minél idősebb vagyok, annál inkább úgy tűnik, hogy az egész házasságosdit a nők találták ki. A férfi jogilag csak veszíthet vele. Az pedig külön szívás, hogy már bizonyos együttélés után is van valami ilyesmi, hogy a nő igényt tarthat arra, amihez sose volt semmi köze, emiatt már ott sincs biztonságban az ember.

Durva, hogy a mostani jogrendszer szerint a férfinak X időközönként kukázni kell a nőket, különben kisemmizik. Kinek jó ez?!

2020. ápr. 28. 20:20
 34/51 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat.Csak most nincs munkám kb. fél éve,előtte dolgoztam.Bár a fizetésem kevés volt.Segítettem a gyerekemnek,ezért nem tudtam félretenni.Férjem majd 600.000 Ft-ot keres.Nos ebből a rám eső rezsi és kaja pénz nem hinném hogy annyira megterhelő.A maradék pénzéről nem beszél,biztos hogy gyűjti.Lehet értelmes dologra,de rosszul esik hogy nem beszéli meg velem.Nem arról van szó hogy nem kapok tusfürdőt vagy akár egy pólót ha szükségem lenne rá,de az hogy minden ilyen apróságért szólni és kérni kell az nekem megalázó.
2020. ápr. 28. 20:40
 35/51 anonim ***** válasza:
68%
én megértem a feleséget.a pasi önző,egye meg a pénzét.ffiként mondom.ha vkit szeretek nem igy bánok vele mert a virus miatt épp nincs munkája...
2020. ápr. 28. 20:41
 36/51 anonim ***** válasza:
82%
Ha tartósan nincs munkad es berendezkedsz a haztartasbeli eletre sztem ezt ugyis megelozi egy beszelgetes. Ha egy keresetbol gazdalkodtok csaladkent akkor van beleszolasod mire megy el az a kereset. Ha viszont jelenleg nincs munkad es csak átmenetileg vagy otthon akkor igen en ebben nem latok problemat hisz a parod tamogat amig nem lesz sajat kereseted
2020. ápr. 28. 21:02
 37/51 anonim ***** válasza:
84%

"Valahogy az esetek túlnyomó részében nem a férfi szokta a munkáját elveszíteni"

Na ne mondd! A statisztika szerint közel azonos mértékű.

2020. ápr. 28. 21:39
 38/51 anonim ***** válasza:
20%
Sántít ez a dolog... segítettem a gyerekemNEK, nem a gyerekÜNKNEK. Úgyhogy hátrább vennék az agarakkal.
2020. ápr. 28. 22:45
 39/51 anonim ***** válasza:
75%

Azt írod, hogy szólsz és van.

Persze, rossz érzés, hogy nem csak úgy elmész, és megveszed.

Jelenleg nekem van munkám, a férjem munkanélküli lett. Jön a fizum, utalom a kajapénzt, ha ebből venne magára valamit, akkor vesz. A munka és a gyerekeink felügyelete miatt(én vagyok a gonosz tanár néni) most ő szó nélkül viszi a háztartást.

2020. ápr. 29. 07:25
 40/51 anonim ***** válasza:
88%
Igaz valóban h vagyonkozosseg mind addig míg a pali meg nem unja es válik. En is hazassagban vok es fel sem merulhet h ne dolgozzak ne legyen onallo keresetem, tartasom igaz a ferjem nagysagrenddel tobbet keres de ez nem ok arra h kiszolgaltatott rabszolga legyek. Kerdezo te miert nem keresel melot? Ja h nem vagy raszorulva en sem es megis dolgozom. Szanalmas vagy nagyon a ferjed ido kerdese mikor hasznalja ki ennek az elonyeit es rohadtul nagyot fogsz csalodni. Nem lenne pofam kovetelodzni a ferjemtol ha kozos vagyon ha nem. Mindig fuggetlen ontudatos nő voltam nem egy kitartott cseléd. Keress melot de ezekszerint te jol el vagy így es luxus feleseggkent elvarod h finanszirozzak az eletedet. Milyen penzrol beszelsz gondolom a ferjed etet itat a rezsit fizeti abbol jarsz vasarolgatni mi kell még? Ja h fozol mosol takaritasz bocs ezt en is megteszem🤣es akkor ez akkora dolog? Nullas a bankszamlad bogaram tegyel rola h ne legyen az mondjuk keress penzt. Nem nagy dolog hidd el.háhá az ilyen felesegeket csaljak meg ido elott egy jobbra fiatalabbra azt utana lehet jonni a vagyonkozosseg fogalmaval is. Foleg ha nem kozos a keco kocsi stb. Kidobjak mint macsk..at sza..ni azt nezhet a kitartott fejébol kifele kopasz seggel munka nelkul max kap par szazezret azt boldoguljon ahogy tud🤣🤣🤣anyukam ha nem szeded ossze magad akkor szar elet fog varni ismerve a ferfiakat ahol penz van ott barmi lehet🤣🤣jon egy jobb szebb fiatalabb jobbik esetben szet csal mikozben az oltar elott kimondjak a joban rosszbant azt kiderul foleg ha ilyen helyzet van h inkabb a rossz az ami a nyero. Egy motivalatlan kitartott hazi csicska szted melyik palinak nyero. Hazassagban elek de a realitasok talajan elek s szanalomnak tartom az efele felesegeket.
2020. ápr. 30. 11:59
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!