Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Igazságos ez egy házasságban?
Szerintem a férfinek igenis utalni kéne pénz a nőnek. Nem értem az ilyen férfit, h képes egy fillér nélkül hagyni a társat, akit szeret.
Forditott helyzetben én is utalnék a férjemnek.
Amugy én gyanakodnek, h vajon hova teszi a megmaradt pénzét...
Az lenne a fair, hogy a férj eltartja a nőt minden anyagi jellegű dologgal együtt, emellett mivel a felesége nehogy már házvezetőnő legyen még házimunkát is végezzen, mellé pedig a nagyon megerőltető napi 1 óra "munkájára" még halmozzon fel neki megtakarítást is és adjon neki költőpénzt... Ezt ugye senki nem gondolja komolyan? :'D Konkrétan itt most ezt hangoztatjátok. Milyen logikusan gondolkodó, nem élősködő ember tartja ezt igazságosnak???
Mi a kutya f...-a nem fair abban, hogy ha az egyik fél fedezi teljes egészében a közös életet akkor a másik csinálja a háztartást?
A házasság vagyonközösséget (is) jelent. Vagyis tökmindegy, ki keresi a pénzt, az mindkettőtöket megilleti és mindkettőtöknek köze van hozzá. És ez még csak nem is az "apróbetűs" rész a házasságban, konkrétan erre a célra jött létre az egész intézmény, vagyis ez nem kellene, hogy ennyire sok ellenérzést váltson ki. Az semmiképpen sem járja, hogy nem is tudod, mennyi pénzetek van. Hogyan lehet így tervezni jövőt? Mondjuk autót akartok venni vagy nagyobb lakást, mégis honnan tudd, hogy mennyiből lehet gazdálkodni? Az, hogy kinek a bankszámláján van a pénz, az teljesen mindegy, attól még ugyanúgy közöd van hozzá és ugyanúgy van jogod rendelkezni felette - igenis meg kell beszélnetek, hogy éppen mire költetek mennyit és mit szeretnétek vele kezdeni. Most ugyan nincs munkád, és ő jól meg tudja magát szedni, de mi lesz, ha esetleg egyszer fordulna a kocka, és ő kerülne ebbe a helyzetbe, miközben meg te tennéd félre szó nélkül a fizetésed nagy részét, amiről ő nem is tudna semmit?
Az szerintem is rendben van, hogy ha nem dolgozol, akkor a házimunkát te végezd el, de ettől még nem leszel másodrendű tagja a házasságnak. Más jellegű munkát csinálsz, amit jelen pillanatban ugyan nem honorálnak fizetéssel, de ha pl te nem lennél, akkor ő sem élne olyan körülmények között, mint most. Ha gyerek van, akkor meg főleg.
#18-asnak, a #14-es vagyok:
Az becsülendő, ha egy nőnek vannak saját egyéni céljai és álmai, és egy normális, szerető kapcsolatban a férfi ebben támogatja a nőt, anyagilag is.
De itt teljesen másról van szó. Itt a kérdező nő elvárja, hogy egy kis házimunkáért és "egyébért" (bármire is célzott, szerintem szexre) cserébe a férfi rögtön adja át élete munkájának a gyümölcsét.
Mondjuk az tény, hogy nem derül ki, mennyi az annyi, de én ilyenkor automatikusan a "pár tíz/száz millió a házimunkáért cserébe" felállást feltételezem. És nem érzem fairnek.
És az is sokat segítene, ha konkrétumok lennének leírva, hogy a Kérdezőnek mire kell a pénz. Mert nem mindegy, hogy egy luxus szinten kitartott feleség, aki bármit megvehet észszerű keretek között, de neki a zsírosbödön is kell, vagy pedig a Tesco-s hajfestékért és egy nem szakad mackóalsóért is kuncsorognia kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!