Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hiba lenne fiatalon házasodnom?
Nálunk a rokonságban volt egy példa arra, hogy miért ne házasodjon mondjuk 22 évesen. 4 éve voltak együtt, minden szép és jó, ebben volt 2 év együttélés is. Nem langyos víz volt, hanem igazi szerelem (közeli rokon, unokatesóm a lány, sokat beszélgettünk.) Diploma megvolt, párja 8 évvel idősebb, anyagilag is rendben minden, és szintén együtt szándékoztak az "életet felfedezni". Aztán egy év házasság után bebaxott, csajszi beleszeretett egy másik pasiba (kollegába). Bevallottan derült égből jött neki (barátnők is vagyunk, ezt is elmesélte). Azt mondta, sose gondolta, hogy ilyen lehet a szerelem. (Férje előtt is volt két rövidebb kapcsolata, szóval nem a férj volt az első).
Csak azt akarom kihozni belőle, hogy azért ez így, ha mondjuk 26 évesen házasodik a csaj, kisebb valószínűséggel történt volna meg. (Persze értem én, 20 év házasság után is becseszhet az "ilyen még nem volt" érzés egy új ismerőssel/kollegával). De én hiszek abban, hogy van benne valami, hogy "keveset élt". És ez nem azt jelenti, hogy fűvel-fával össze kellene feküdni, hanem valahogy élettapasztalat szerzést jelent.
13- mert olyanról még sosem hallottunk, hogy valaki 30 évesen házasodik, és két évre rá elváltak. Ugye. Nem a kor függvénye, hogy valaki elválik-e vagy sem.
Az meg, hogy derült égből megismerkedik valaki mással és hirtelen szerelembe esik, bármikor megtörténhet. Nem hiszem, hogy élettapasztalat függvénye lenne, ha 50 évesen kerülök olyan helyzetbe, hogy új környezetbe lépve találkozom valakivel, aki felforgatja az életem, akkor 50 évesen esek váratlanul szerelembe, hiába, hogy előtte éveken keresztül bombabiztos voltam magamban. Ennek ugyanakkora esélye van bármilyen korban, egyáltalán nem predesztinálja ezt a fiatalon házasodás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!