Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Halasztani az esküvőt a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Halasztani az esküvőt a nagyobb összejövetel miatt?

Figyelt kérdés

A párommal eljegyeztük egymást pár hónapja és már elkezdtük tervezgetni az esküvőt.

Mivel most csinálja a jogsit és autót is szeretne idén ezért úgy gondolom, hogy van mire költeni, elég lenne egy kisebb esküvő majd jövő tavasszal.

Max 35 fő, semmi lagzi hangulat, csak egy vacsora valami zenével a háttérben.

Ő azonban szeretne dj-t fogadni mert hát a vendégeknek kell, had táncoljanak.

Mi ketten nem szoktunk táncolni, ezért is tartom ezt feleslegesnek, egy belsőségesebb, meghitt esküvőt szeretnék.

A másik oka a kisebb felhajtásnak persze a pénz, mivel nem szeretnék túl sokat költeni.

Inkább legyen egy szép ruhám, finom vacsora, a számunkra fontos emberekkel tudnánk tölteni az estét, kellemesen elbeszélgetve.

Tudom, hogy ez a mi döntésünk, de kíváncsi vagyok más véleményére is.

Nem szeretném évekig húzni a jegyességet, hogy majd csak akkor legyen esküvő amikor pénzünk van egy nagyobb banzájra.

Ja plusz ugye házat is szeretnénk. :D

Köszönöm a válaszokat előre is!

25/L

2019. máj. 14. 08:29
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Hat, en csak egy DJ miatt biztos nem halasztanam fel, 1, 2 evekkel kesobbre az eskuvot. Teljesen felesleges.
2019. máj. 14. 08:34
 2/12 anonim ***** válasza:
88%
Szerintem 35 fős esküvőhöz, ha nem is tart hajnalig sem árt valami zene, egy egyfős zenekar, dj vagy szintis a vacsora utánra mondjuk 3 órára nem olyan egetverő összeg. Ha meg okosan terveztek, és mondjátok, hogy ajándék helyett közös házra vagy nászútra gyűjtötök, simán lehet a végén minimum 0, de inkább bőven pozitív a mérleg. :) Beszéljétek meg, mennyi a keret, aztán aszerint és konkrét, több helyről bekért árajánlatok alapján irkáljátok össze, mi mennyibe fog kerülni. Ami nem fér bele, azt meg majd lehúzzátok, alkudtok, átalakítjátok... stb. Nem érdemes előre összeveszni, vedd figyelembe, hogy neki a saját szempontjai ugyanolyan fontosak, mint neked a tieid.
2019. máj. 14. 08:40
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem halasztanám el, hanem okosan csinálnám
2019. máj. 14. 08:58
 4/12 anonim ***** válasza:
84%

Nem ártana tudni, hogy a párod valóban nagyobb esküvőt akar, vagy csak húzni akarja az időt.

Nem hinném, hogy egy dj-én múlna az esküvőtök és emiatt kellene évekig halogatni.

2019. máj. 14. 09:14
 5/12 A kérdező kommentje:

Arról is szó lehet, hogy pár hete voltunk egy esküvőn, ahol szintén max 40en voltunk és volt egy szinti boy. Aki akart az táncolt, de igazából kb mindenki a teraszon beszélgetett.

Ezért sem látom értelmét a zenének.

Nem akarja halasztani, közös döntés volt az esküvő. Én egyáltalán nem vagyok bulizós típus, ő viszont az, ezért különböznek az elképzeléseink.

2019. máj. 14. 09:20
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Jó lenne, ha pedig meg tudnátok egyezni, mert ha ez sem megy, mi lesz, ha nevet kell választani a gyereknek..?

Szöges ellentétben állnak az elképzelések és mindketten ragaszkodtok a sajátotokhoz.

Miért nem lehet egy csendes, családias esküvő, aki a háttérben kántál? Attól hogy van zene, nem kell megőrülni,majd olyan zenét kell játszatni vele, ami nem ösztönzi a népet féktelen bulira. Bár a párod bulit akar. Hm.. Érdekes. Kompromisszum.

2019. máj. 14. 09:42
 7/12 A kérdező kommentje:

Nem hiszem, hogy túl sok összefüggés van a gyerek neve és az esküvő között..

Nyílván kompromisszumot fogunk kötni, csak kíváncsi voltam más véleményére is.

2019. máj. 14. 09:59
 8/12 anonim ***** válasza:
Szia! A házasságkötésnek nem feltétele semmilyen összejövetel. Jogilag házasok lesztek, ha mindketten és két tanú aláírjátok a dokumentumokat. Ha valóban a házasságkötés a cél és a körítésen megy a vita, akkor szerintem vállalható kompromisszum, hogy összeházasodtok a tervezett időpontban, buli nélkül, szűk körben, ahogy te elképzelted, majd később, ha elegendő pénz összegyűlt rá (nyilván fogtok kapni nászajándékként, főleg ha kifejezetten ezt szeretnétek, ti is gyűjtötök, takarékoskodtok), megvan a jogsi, akkor tudtok tartani egy táncos bulit is. Így végső soron megvan a lényeg, házasok lesztek, lesz meghitt esküvő neked, lesz buli neki. Én így csinálnám, ha a párom akarna bulit. Mivel egyikünk se akart, olyan szűk körű, beszélgetős összejövetel volt huszon egy-két emberrel, mint amilyet te tervezel. (Igaz, olcsó nem lett, mert elég színvonalas helyen volt, de mi inkább erre költöttünk, mint a mulatozásra.) Remélem sikerül megegyeznetek!
2019. máj. 14. 12:11
 9/12 anonim ***** válasza:

Azért ha elgondoljuk, ha akarnak DJ-t meg táncolni, akkor már minimum étterem különtermet kell bérelni elég hellyel az asztaloknak és a táncnak, vagy egyből egy külön helyszínt. Ez már magában megdobja a dolgot.

Ha mondjuk nem szintetizátorost fogadtok fel, hanem akár egy technikust és odaadjátok pendrive-on a zenéket, úgy is 20-30-40 ezer lehet, mert viszi a cuccát.

Mondjuk mi se vagyunk nagy táncosok, de örülök hogy kb 2 órát ellötyögtünk az esküvőnkön, jó volt. Nem szántunk rá sokat, de mi úgy terveztük hogy minden 1 helyszínen volt.

Szóval ez nem "csak" egy DJ, vannak itt plusz szempontok is, ezeket beszéljétek végig.

2019. máj. 14. 13:22
 10/12 A kérdező kommentje:

Nem hiszem, hogy a később megtartott bulinak sok értelme lenne.

A család is nyilván szeretne ott lenni a nagy pillanatban és én is szeretném ha ott lennének.

Az utolsó valaszadonak igaza van, nem csak a zenéről van szó, sok plusz költséget vonz magával a bulizás.

Köszönöm az eddigi válaszokat!

2019. máj. 14. 16:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!