Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mi értelme a hàzassàgnak?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi értelme a hàzassàgnak?

Figyelt kérdés
Nem tudom sok nőnek miért nem elég az élettàrsi viszony.
2019. ápr. 19. 19:33
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
62%
Van, akinek elég, és van, akinek nem. Ez mindenkinek a magánügye, úgyhogy rád sem tartozik.
2019. ápr. 19. 19:36
 2/14 anonim ***** válasza:
7%
semmi azon kívül h csomó lóvé elmegy rá ...
2019. ápr. 19. 19:40
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

1 őnek.

nem mások életéről kérdezett,hanem maga a szokásról.

2019. ápr. 19. 19:52
 4/14 anonim ***** válasza:
77%
Milyen lóvé megy el a házasságra?
2019. ápr. 19. 19:54
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Sok férfinak sem elég. Mindenki más. Van, akinek fontos a nagy képernyős tv és a menő kocsi, más meg szerényebben él és inkább utazásra költi a pénzét. Nem vagyunk egyformák. A házasság sem mindenkinek jelent valamit, de akinek igen, annak fontos.

Számomra egy bizonyítéka annak, hogy a párom hivatalosan, mindenki előtt felelősséget vállal értem és én is érte. A mi családjainkban pozitív példákat láttunk erre. A szüleink, rokonaink többsége nem probléma mentes, de kiegyensúlyozott házasságban él. Ha gond van, nem szakítanak, hanem mindent megtesznek, hogy megoldják, mert a házasság számukra erősebb kötelék, mint egy egyszerű kapcsolat. Én ebben nőttem fel, a párom is, és mindketten meg akartunk házasodni, nem csak a nő. Mert mi ettől szorosabbnak érezzük a viszonyunkat. Tudom, hogy ez nem garancia, de mégis máshogy érezzük magunkat ettől.

Tudom, hogy van aki mást tapasztalt a házassággal kapcsolatban és nem jelent neki semmit. Szerencsére nem kötelező. Annak való, aki ettől jobban érzi magát, és ennél több értelmet nem is kell keresni.

2019. ápr. 19. 19:54
 6/14 anonim ***** válasza:

amúgy tényleg semmi.

elanyagiasodott világban sajnos csak arra jó hogy váláskor legyen min veszekedni.

régebben nagyobb hagyománya volt az élethosszig tartó viszonynak

/ akár rossz kapcsolat esetén is ,vagy megcsalással tarkítva /

az élet ma is könnyebb közösen gyereknevelés,lakás és egyéb vásárlások

így nem vetődött fel a válás mai mértékben.

mára elhúzott mellettünk a kapitalizmus az élvezetek felé.

de a házasság és a többi rendszer nem követte jogi és semmilyen más oldalról.

a válások szaporodtak,de a vezetőink nem tudtak válaszokat adni az új

lakhatási gondokra.sőt a meglévőkre sem.

így maradt a DIY kultúra,magyarul lopjál amit bírsz vagy rohadj meg ahol vagy.

emlékszem szüleim még magabiztosan házasodtak,de már óvodás koromtól rossz volt minden.

azért ők tartották magukat a hagyományokhoz,nem váltak el és tönkretették mindannyiunk életét.

a lakás vétel mellet a konyha,szobabútor vásárlás a szoci éra társadalmának

központi eleme volt.

2019. ápr. 19. 20:06
 7/14 anonim ***** válasza:

4 ESNEK

gondolom a 2 eske esküvővel,nászúttal együtt számolta.

nem a hazamegyek az albiba közös tv nézés tescós pálinkával verziót.

5 ÖSNEK

nyilvánvaló

ha fele pézed benne van egy házasságba,nem akarod elveszíteni

de azt nekem senki nem magyarázza be 15-20 évesen

ki tudja bárki választani élete párját.

mikor azt se tudja hol van.

2019. ápr. 19. 20:14
 8/14 anonim ***** válasza:

ha meg nincs benne pézed akkor meg azért :)

akkor biztos jó bót volt.ha valaki egyedül kiperkál mindent.

2019. ápr. 19. 20:17
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Logikus érveléssel semmi. Inkább érzelmi dolog. Annak a kifejezése, hogy valóban elköteleződtünk egymás mellett és összekötöttük az életünket. De ezt természetesen lehet papír nélkül is.

Azt mondják néhányan, hogy megnehezíti a menekülést a kapcsolatból de szerintem ez echte baromság. Ma már baromi könnyen el lehet válni, az meg igazi barom aki azért marad a párjával mert lusta válni. Az ilyen nem egy jó párkapcsolat.

Az értelme attól függ, hogy a párnak mit jelent. Van akinek hatalmas érzelmi dolog, másnak nem jelent semmit. Logikusan nézve egyébként semmi értelme nincs, érzelmileg viszont rengeteg.

2019. ápr. 19. 20:54
 10/14 anonim ***** válasza:
A hazai családjogi és polgári jogi környezetben sajnos nem sok. Különösen, ha nem sikerül jól.
2019. ápr. 20. 00:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!