Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi értelme a hàzassàgnak?
1 őnek.
nem mások életéről kérdezett,hanem maga a szokásról.
Sok férfinak sem elég. Mindenki más. Van, akinek fontos a nagy képernyős tv és a menő kocsi, más meg szerényebben él és inkább utazásra költi a pénzét. Nem vagyunk egyformák. A házasság sem mindenkinek jelent valamit, de akinek igen, annak fontos.
Számomra egy bizonyítéka annak, hogy a párom hivatalosan, mindenki előtt felelősséget vállal értem és én is érte. A mi családjainkban pozitív példákat láttunk erre. A szüleink, rokonaink többsége nem probléma mentes, de kiegyensúlyozott házasságban él. Ha gond van, nem szakítanak, hanem mindent megtesznek, hogy megoldják, mert a házasság számukra erősebb kötelék, mint egy egyszerű kapcsolat. Én ebben nőttem fel, a párom is, és mindketten meg akartunk házasodni, nem csak a nő. Mert mi ettől szorosabbnak érezzük a viszonyunkat. Tudom, hogy ez nem garancia, de mégis máshogy érezzük magunkat ettől.
Tudom, hogy van aki mást tapasztalt a házassággal kapcsolatban és nem jelent neki semmit. Szerencsére nem kötelező. Annak való, aki ettől jobban érzi magát, és ennél több értelmet nem is kell keresni.
amúgy tényleg semmi.
elanyagiasodott világban sajnos csak arra jó hogy váláskor legyen min veszekedni.
régebben nagyobb hagyománya volt az élethosszig tartó viszonynak
/ akár rossz kapcsolat esetén is ,vagy megcsalással tarkítva /
az élet ma is könnyebb közösen gyereknevelés,lakás és egyéb vásárlások
így nem vetődött fel a válás mai mértékben.
mára elhúzott mellettünk a kapitalizmus az élvezetek felé.
de a házasság és a többi rendszer nem követte jogi és semmilyen más oldalról.
a válások szaporodtak,de a vezetőink nem tudtak válaszokat adni az új
lakhatási gondokra.sőt a meglévőkre sem.
így maradt a DIY kultúra,magyarul lopjál amit bírsz vagy rohadj meg ahol vagy.
emlékszem szüleim még magabiztosan házasodtak,de már óvodás koromtól rossz volt minden.
azért ők tartották magukat a hagyományokhoz,nem váltak el és tönkretették mindannyiunk életét.
a lakás vétel mellet a konyha,szobabútor vásárlás a szoci éra társadalmának
központi eleme volt.
4 ESNEK
gondolom a 2 eske esküvővel,nászúttal együtt számolta.
nem a hazamegyek az albiba közös tv nézés tescós pálinkával verziót.
5 ÖSNEK
nyilvánvaló
ha fele pézed benne van egy házasságba,nem akarod elveszíteni
de azt nekem senki nem magyarázza be 15-20 évesen
ki tudja bárki választani élete párját.
mikor azt se tudja hol van.
ha meg nincs benne pézed akkor meg azért :)
akkor biztos jó bót volt.ha valaki egyedül kiperkál mindent.
Logikus érveléssel semmi. Inkább érzelmi dolog. Annak a kifejezése, hogy valóban elköteleződtünk egymás mellett és összekötöttük az életünket. De ezt természetesen lehet papír nélkül is.
Azt mondják néhányan, hogy megnehezíti a menekülést a kapcsolatból de szerintem ez echte baromság. Ma már baromi könnyen el lehet válni, az meg igazi barom aki azért marad a párjával mert lusta válni. Az ilyen nem egy jó párkapcsolat.
Az értelme attól függ, hogy a párnak mit jelent. Van akinek hatalmas érzelmi dolog, másnak nem jelent semmit. Logikusan nézve egyébként semmi értelme nincs, érzelmileg viszont rengeteg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!