Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Házasságnak komolyan mi értelme van?
Csak a mostani választáshoz tudom hasonlítani... hatalmas herce-hurca, és mi történik??? Pont ugyanaz, mintha érvényes lett volna a választás, vagy egyáltalán nem lett volna választás. Akkor meg minek az egész?
Jó elb#szni százezreket egy bulira meg pár papírra?? Ha buli és papírok nélkül pontosan ugyanaz történik, mint velük?
Felesleges!
Értelen vagy még kedves kérdező...de nagyon nagyon nagyon...
Ha úgy érzed majd, hogy megtaláltad azt a személyt, (NŐT) akivel szexen kívül is minden rendben, megfelelő társad a mindenapjaidban, akinek a közelsége elengedhetetlen számodra és szeretnéd, hogy míg élsz ez így legyen hozzákötöd az életed, illetve ő a tiédhez.
Ez egy fontos elhatározásnak kéne lennie. Azonban egyre kevésbé az...a kapcsolatok emberi butaság végett kihülnek, szétesnek.
Hiszen a hűség nem érzés, hanem dömtés kérdésecsupán.
A biblia úgy tartja, hogy mikor az ÚR megteremtette a nőt, Ádám bordájából, akkor egy seb keletkezett. A házasság azt szimbolizálja, hogy ami eredetileg egyvolt az visszatér ugyan oda...a seb bezárul, ha megtalálod a megfelelő nőt, aki párod lesz.
Egyrészt jogilag is vannak előnyei.
Másrészt ez egy megerősítése, egyfajta felvállalt és kimondott elkötelezettség, ami ezáltal tud adni egy plusz tartóoszlopot a kapcsolatnak.
Ráadásul egy nagyon emlékezetes közös esemény, "ünnep", márpedig egy jól működő kapcsolatnak szüksége van a saját "ünnepeire" a hétköznapok között.
Mondom ezt úgy, hogy én személy szerint valószínűleg teljesen jól ellennék esküvő nélkül is - de én alapból egy elég racionális beállítottságú ember vagyok, abba viszont nem olyan nehéz belegondolni, hogy az emberek többsége nem ilyen, és hogy számukra ez miért tud fontos lenni.
Beállítottságtól függetlenül, minimális érzelmi intelligencia kérdése csak, hogy ezt azért az ember magától megértse.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!