Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Barátnőm lenne a tanúm az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Barátnőm lenne a tanúm az esküvőn. Probléma van!? Többi lent

Figyelt kérdés
Az anyakönyvvezető most hívott, hogy 'nem fogadja el a rendszer az adatait' (személyi, lakcimkartya másolatot vittünk). Van ilyen? Mit lehet tenni? Mennyi idő az intezese? Vagy legyen akkor a nővérem a tanúm, ne idegeskedjünk ilyesmin? Mennyivel esküvő előtt lehet tanút változtatni?
2019. febr. 27. 19:24
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
79%
Nekem az a fura, hogy előre kérik a tanú adatait... Pár éve még akár az utcáról is bevihetted a tanút, nem kellett előre regisztrálni. Ez mikor változott meg?
2019. febr. 27. 19:26
 2/13 anonim ***** válasza:
89%

Ez nekem is fura, mi nagyjából fél órával a szertartás előtt adtuk meg a tanúk adatait, nem is kérte előbb az anyakönyvvezető. Ebből kiindulva azt mondanám, hogy nagyjából az utolsó pillanatig szabadon változtatható a tanú kiléte, bár ezek alapján már nem vagyok benne olyan biztos.

Egyébként igen, azt mondanám, hogy ne idegeskedj ilyesmin, kérd meg a nővéred, biztos vagyok benne, hogy a barátnőd sem haragudna meg ezért.

2019. febr. 27. 19:43
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
HA magyar állampolgár, akkor az ügyintéző bénázik. Nincs olyan hogy nem fogadja el a rendszer
2019. febr. 27. 19:51
 4/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Párom bátyjának (másik tanú) irataival nem volt gond.

2 héttel esküvő előtt kellene bevinnünk a papírokat, addig csak a tanúk neveit kellett megadni (jegyzőkönyvbe is vették), de mi az ország másik felén lakunk, és nem megyünk sokszor haza, ezért vittük be már.

2019. febr. 27. 20:08
 5/13 anonim ***** válasza:
48%

[link]

Itt nincs szó ilyesmiről, hogy be kellene nyújtani előre a tanúk adatait...

2019. febr. 27. 20:14
 6/13 A kérdező kommentje:

Igen, én is néztem. De telefonon 3 anyakönyvvi hivatallal (különböző városokban) is beszéltem, és mindegyik ezt mondta.

Várjak, hátha jó lesz az irata, és esetlegesen, ha nem lesz jó, majd utolsó pillanatban nővérem legyen a tanú, és modositsuk?

2019. febr. 27. 20:27
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Mi a pontos probléma? Lejárt a személyi vagy rendszerhiba vagy mi? Nem gondolom ezt megoldhatatlan problémának, hogy emiatt mást kelljen választani. Szólnék a barátnőnek, összekötném az ügyintézővel. Nyilván így hamarabb megoldódna a probléma. Még örülhet is a barátnőd, hogy kiderült, akármi is a gond, hiszen ha itt gond van, akkor máshol is lehet, ahol személyi alapján azonosítják be.
2019. febr. 28. 00:13
 8/13 A kérdező kommentje:

A rendszer valamiért nem fogadja el (nincs lejarva).

Barátnőm külföldön él (Ausztrália) így az 'összekapcsolásuk' nem opció sajnos

2019. febr. 28. 07:17
 9/13 anonim ***** válasza:

Fura... Én 2 éve voltam tanú a barátnőm esküvőjén. Lehet, hogy ők korábban megadták az egyeztetésnél a nevemet, hogy én leszek a tanú, de az irataimat csak az esküvő előtt kb. 10 perccel nézték meg. Odamentünk együtt, megnézte a személyimet, beírta róla az adatokat és kész.

Egyébként ha nagyon akadékoskodnak, akkor legyen a nővéred a tanú. Én barátnőként nem sértődnék meg ezen.

2019. febr. 28. 08:53
 10/13 anonim ***** válasza:
Nekünk is tavaly előre meg kellett adni az adatokat.
2019. febr. 28. 12:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!