Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az esküvőn szabad a szolgáltatóknak (vőfély, fotós, videós) külön engedély nélkül enni/inni az állófogadáskor?
Esküvői szolgáltató vagyok, és ez örök dilemma.
Ha nem mondta külön valaki (menyasszony, após, stb.) nem is esik jól, illetve nem is tudom eldönteni, hogy illik-e, hiszen nem nekem készült, hanem a vendégeknek.
Másrészt úgy érzem, hogy 3 perc szünet belefér, a kínálgatott sütiből és pogiból pedig biztos jut nekem is, főleg amikor reggeltől kísérem a menyasszonyt és máskor alkalmam sem volt enni.
A legjobb, amikor már a fogadás elején mondják, hogy nyugodtan egyek. De nem is egyszer előfordult már, hogy a végén jött oda a menyasszony, hogy ugye én is ettem. (Hát nem, mert nem mondta senki.) Ezekkel utólag nem tudok mit kezdeni, hiába folyt a nyálam, amikor kínálgatták a pincérek.
Szóval, szerintetek, ha nem mondja senki személyesen nekem, hogy vegyek nyugodtan, akkor szabad-e, illik-e fogyasztanom az állófogadáskor?
Szerintem természetes, hogy te is eszel és iszol, persze alkoholt nem. De úgy szokták, hogy a fotóst és a vőfélyt, meg mindenki mást is bele számolnak, mikor leadják, hogy hány főnek rendelik az ételt és a többit.
Az OK, hogy te nem akkor eszel esetleg, mert megörökíted a torta felvágását, de búzán nézne ki, ha celofànból bontogatod a kis szendvicsed, hogy ne ess össze az éhségtől.
Szerintem alap, én a vacsorába is beleszámoltam a szolgáltatókat, embertelen lenne elvárni tőlük hogy a svédasztal mellett éhen haljanak vagy kiugorjanak a mekibe egy hamburgerért, hogy ne essenek össze az egész napos munkától.
Egy-két szolgáltató amúgy rákérdezett még az esemény előtt, hogy hogy készüljenek, kapnak-e vacsit, mert hogy volt már olyan, hogy éhen maradtak, talán te is elejét veheted a dolognak, és amikor még az esküvő előtti megbeszéléseken vagytok (nekem mindenkivel volt legalább 2 alkalom, amikor találkoztunk az esküvő előtt), akkor rákérdezel, csak hogy biztosra menj.
Szerintem teljesen természetes, hogy eszel te is.
Ha nem vagy biztos magadban, helyszínre érkezéskor/különváláskor fél mondatban jelezd, hogy amíg ők a napirendi pontot intézik, te bekapnál pár falatot.
Ezzel nem mondtad ki, hogy a fogadásra vágysz vagy hoztál magadnak szendvicskét, de a válaszból szerintem egyértelmű lesz, hogy ők hogy tervezték (persze menj csak rengeteg kaja van / hoztál e magadnak stb...)
Az a baj, hogy bolondok mindig vannak... hiàba írjuk mi le, hogy természetesen a szolgáltató is fogyasszon, ha valami idióta menyasszörny kitalálja, hogy neki ez nem tetszik, az para... szerintem az lehet a legjobb megoldás, amit valaki írt, hogy az előzetes találkozón rákérdezel/utalsz rá.
Amúgy ez, hogy a szolgáltató eszik/iszik az esküvőn olyannyira természetes, h nálunk pl. féláron számolták az ő adagjukat (nem fél adag volt, csak fél ár) - meg is kellett mondani a létszámnál, h hányan lesznek.
Esküvői szolgáltató vagyok, szerintem is természetes, hogy mi is fogyasztunk ezekből, persze mértékkel és nem mi nyitjuk a sort, de ennünk nekünk is muszáj. Ne érezd emiatt rosszul
magad.
Az esküvőkön ülési rend van. Asztalokra ki vannak téve a vendégek nevei. A szolgáltatóke is ko van jelölve.
Ha a főétkezésre hivatalos, miért lenne letiltva a fogafásról?
Egyébként nem itt, velünk kell ezt mehbeszélni, hanem előre a megrendelővel, az árajánlattal ehxütt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!