Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az esküvőn szabad a szolgáltatóknak (vőfély, fotós, videós) külön engedély nélkül enni/inni az állófogadáskor?
Esküvői szolgáltató vagyok, és ez örök dilemma.
Ha nem mondta külön valaki (menyasszony, após, stb.) nem is esik jól, illetve nem is tudom eldönteni, hogy illik-e, hiszen nem nekem készült, hanem a vendégeknek.
Másrészt úgy érzem, hogy 3 perc szünet belefér, a kínálgatott sütiből és pogiból pedig biztos jut nekem is, főleg amikor reggeltől kísérem a menyasszonyt és máskor alkalmam sem volt enni.
A legjobb, amikor már a fogadás elején mondják, hogy nyugodtan egyek. De nem is egyszer előfordult már, hogy a végén jött oda a menyasszony, hogy ugye én is ettem. (Hát nem, mert nem mondta senki.) Ezekkel utólag nem tudok mit kezdeni, hiába folyt a nyálam, amikor kínálgatták a pincérek.
Szóval, szerintetek, ha nem mondja senki személyesen nekem, hogy vegyek nyugodtan, akkor szabad-e, illik-e fogyasztanom az állófogadáskor?
Egyetértek a többiekkel, mi is többet kalkuláltunk, igaz nálunk ebéd lesz és előtte csak minimális vendégvárás, de az ebédre természetesen rendeltünk menüt a szolgáltatóinknak is.
Ha nem mondja senki előre, esetleg 1-1 pogin nem kaphatja fel senki a vizet, maximum mondod mosolyogva hogy ne haragudjanak, de majdnem eldőltél, hátha észreveszik magukat.
Kis esküvőnél, mondjuk egy rövid, 4-6 órás rendelkezésre állásnál talán ki lehet bírni 1-1 falattal + főétkezés, 10-12 óránál itt-ott enni azért ne legyen luxus, nem rabszolgát vettek hanem szakembert.
Termeszetes!
Mi vacsorat is ugyanugy kertünk nekik.Es nem ök fizettek.
Sztem nyugodtan igyatok meg 1 üditöt.es egyetek is par sütemenyt
Fel se merül, hogy esküvő alatt alkoholizáljak! :D
És a vacsorára eddig kivétel nélkül meghívtak. Ilyenkor általában jelzik, hogy mindenre a vendégük vagyok, és ilyenkor nincs is kérdés.
A kérdés inkább akkor jön elő, amikor kisebb esküvőt fotózom, és a vacsorán/bulin már ott sem vagyok.
És nem arról szól a kérdés, hogy éhenhalás ellen szabad-e ennem, hanem arról, hogy mindig szívesen ennék pár finom falatot - és van-e olyan menyasszony/vőlegény, akinek ez ellenszenves lenne.
Tehát egy 4-5 órás kíséretnél fel se merül, hogy rákérdezzek, hogy ellátásról kell-e gondoskodnom magamnak, hiszen ennyit ki lehet bírni kaja nélkül. :)
Általában a helyszín szolgáltatója felszámol egy csökkentett kaja és pia árat a szolgáltatóknak, amit az ifjú pár fizet. Itt egy pálda a mi éttermünk árajánlatából: Kiszolgáló személyzet menü 6500 Ft/ fő. Ide tartozik a zenekar, ceremóniamester, fotós. Ők is majdnem ugyanazt a kaját kapják, mint a vendégek, csak mondjuk az ő táljukon nem lesz kacsacomb.
Szerintem fogyassz akkor is, ha nem mondták. Persze nem kétpofára zabálni, de órákon keresztül ott vagy, alap dolog, hogy eszel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!