Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Ti nem féltetek az esküvőtök...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ti nem féltetek az esküvőtök előtt?

Figyelt kérdés

Lámpalázas vagyok, ha csak belegondolok, hogy egy hónap és az oltár előtt fogok állni.

Már most izzadok, remegek.

Ez normális? Tapasztalt valaki ilyet a saját esküvőjekor?

Nagyon utálom ha rámszegeződik a figyelem, a sok rokon, barát, ismerős vizslatni fog.

Nem tudom, hogy készen állok e erre az egészre.

Semmi gondom a szervezkedéssel. Attól nem leszek ideges.

De az, hogy annyi ember előtt “szerepeljek” teljesen kikészít.

Azért mégis csak mi leszünk a középpontban.

Sosem voltam szereplő, nagyhangú típus.

Mit tehetnék, hogy jobb legyen?

27/N

2019. febr. 19. 14:33
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Akkor ne rendezzetek nagy felhajtást. Mi is egy visszafogott, rövidebb lagzival letudtuk. Ha érdekel elmondom a részleteket. Bár ha már csak egy hónap van vissza, nehéz gyökeresen átszervezni. Lesz lagzi egyáltalán? Ha igen, milyen?
2019. febr. 19. 14:39
 2/11 A kérdező kommentje:

Igen lesz, minimum 80 fő lenne a tervek szerint.

Igazából már sehova sem kívánom az egészet...

Kíváncsi lennék a részletekre! Örülnék ha megosztanád velem.

Legszívesebben elmenekülnék az egész elől!

Mit tegyek???

2019. febr. 19. 14:42
 3/11 anonim ***** válasza:
41%

Nekünk úgy volt, hogy 15 órakor kezdődött a ceremónia. Az anyakönyvvezető kijött a helyszínre, fél óra alatt lement, aztán gratuláció. Ezt a részét nem lehet sajnos megúszni, de ez még nem is a vészes része. Innentől változtathattok még ti is, ha akarjátok. Amíg vártunk a kajára, elmondtam egy gyors köszöntőt, amit a férjed fog nálatok, majd egy versenytáncos rokont felkértünk, hogy lépjenek fel. Ezután jött a vacsora, mindenki eszik, nem rátok figyel. Alatta általunk kiválasztott zene szólt halkan. Majd szabad program a tortáig, tortaevés, megint szabad program, ilyenkor már tánczene, de szigorúan nem mulatós szólt. A végén pedig a párom táncolt egyet, mert profi táncos ő is, aztán 22 órakor elköszöntünk a vendégektől, aki buszhoz volt kötve elküldtük, mert az utolsó nemsokára indult, mi is hazamentünk. Aki akart ottmaradt még, de az már nem a mi dolgunk.

Nektek milyen lesz nagyjából? Mi az ami nem tetszik benne?

2019. febr. 19. 14:54
 4/11 anonim ***** válasza:

Én pont ilyen típus vagyok, mint te.

De semmi félelem nem volt bennem az esküvő előtt sem és a napján sem. Mert nagyobb volt a boldogság, hogy hozzámehetek a férjemhez. Minden más a háttérbe szorult.

Én sem akartam nagy felhajtást, de így is 80 fős volt. Minden olyan lett, amilyennek szerettük volna! Tudatosan nem engedtem meg magamnak, hogy bármi is felidegesítsen. Különben is a lényeg az esküvő után kezdődik: A KÖZÖS ÉLETETEK!!! :-)

Sok boldogságot!

2019. febr. 19. 15:05
 5/11 anonim ***** válasza:

Mi mindketten hasonlóak vagyunk, mint te, nem szeretünk szerepelni, középpontban lenni, zavar, ha ránk szegeződik a figyelem... így mi csak a tényleg közeli családtagokat, barátokat hívtuk, senkit nem hívtunk csak azért, mert "illik"... 25-en voltunk összesen, nagyon családias, és meghitt volt, én magam sem hittem el, mennyire szuperül éreztem magam, egyáltalán nem zavart, hogy mi voltunk a középpontban, hiszen bármerre fordultam, azok vettek körbe, akiket szeretünk, ismerünk.

Viszont hidd el, hogy amint ott leszel, nagyjából ki fogod tudni zárni a külvilágot, egyrészt olyan gyorsan eltelik az egész... próbáld megélni, és nem görcsölni apróságokon.

A 80 fő nem tudom, kikből tevődik össze, de gondolj arra, hogy ők a családod, barátaid, szeretteid, nem "vizslatnak", hanem osztoznak a boldogságodban.

28N

2019. febr. 19. 16:02
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Mi sem vagyunk nagy szereplősek, de az esküvőnk napja életünk legnyugodtabb napja volt. Ha biztos vagy az emberben, aki melletted áll, akkor nincs mitől félned. 😊
2019. febr. 19. 16:28
 7/11 anonim ***** válasza:
Próbálj meg a párodra koncentrálni és minden mást kizárni. Nekem ősszel lesz az esküvőm, az én lábam is biztosan remegni fog, de én például szeretek szerepelni, e miatt nem aggódom. Sokkal inkább a miatt, hogy ne legyek rosszul a nagy izgalomba.
2019. febr. 20. 10:50
 8/11 anonim ***** válasza:

Tavaly volt az esküvőnk. Én is így féltem, mint te. :)

Én is utálok szerepelni, utálok a középpontban lenni, utálom a nagy felhajtást. Szívem szerint szűk családi körben mentem volna férjhez, de a férjem meg extrovertált, bulizós, nagyon társasági ember, ő ideális esetben nagy lagzit képzelt volna el. :D

Végül egyfajta kompromisszum lett, 60 főt hívtunk meg, rokonokat és közelebbi barátokat, akik előtt nem éreztem magam ANNYIRA kényelmetlenül.

Továbbá kikötöttem, hogy a kötelezőn túl semmi extra "szereplést" nem vállalok - nem mondtunk pl. esküt (polgári esküvő volt), mert tudtam hogy a nagyközönség előtt nem fogok tudni normálisan kinyögni semmit az "igen"-en kívül, a lagzin csak olyan játékok voltak, amiben mindenki részt vett (szóval nem rám szegeződött a figyelem), nem volt menyasszony-rablás, még nyitótáncunk sem volt a férjemmel, sőt még menyasszonytánc sem... Táncoltam az emberekkel, de csak elvegyülve, nem külön programpontként. :)

És tudod mit? Jól éreztem magam! :)

Előtte nagyon féltem tőle, de azon a napon mégis jól éreztem magam, boldog voltam, és még a nagy figyelem sem zavart. Egyszerű menyasszonyi ruhám volt, egyszerű sminkkel, de mégis nagyon szépnek éreztem magam, és láttam hogy a férjemnek is nagyon tetszem, valamint a vendégek is mind dicsértek, hogy sugárzom, ragyogok, milyen jó hogy ilyen vidám vagyok. Pedig alapból utálom, ha bókolnak, dicsérnek, de aznap valahogy tényleg olyan boldog voltam, hogy jólestek a bókok is. :D

Mikor elkezdődött a szertartás, már nem is izgultam, nevettünk is közben.

A lagziban, mivel nem volt olyan program, ahol én lettem volna a középpontban, szintén jól éreztem magam: beszélgettem a családommal, barátaimmal, néha elmentem 1-2 táncra a többiekkel, és örültem, hogy mindenki jól érzi magát.

Szóval én amennyire féltem tőle előtte, annál jobb élmény lett, a mai napig szívesen gondolok vissza rá. :)

Nálam az volt a kulcs, hogy nem vállaltam be olyat, ami nekem kellemetlen lett volna. Pl. a menyasszonytánc sok esküvőn alapnak számít, de nekem kellemetlen lett volna, ezért nem vettük bele a programba és kész. Így is hajnalig táncoltak a vendégek, jól érezték magukat, én meg nem stresszeltem ezen, hogy mindenki azt nézi, milyen béna vagyok. :D

Valamint ne akard, hogy minden tökéletes legyen, nálunk is félresiklott pár dolog (pedig nem volt egy túlszervezett, bonyolult esküvő...), de kit érdekel, nem paráztunk rá.

Az igaz, hogy a családjainkkal is szerencsénk volt, egyikünk családja sem a sznob "tökéletes esküvő kell a lányomnak/fiamnak!" típus, az előkészületekbe sem szóltak bele (de sokat segítettek). Ezt csak azért írtam, mert tudom, hogy sokaknak az is stresszes, hogy meg kell felelni a családnak.

2019. febr. 20. 11:04
 9/11 anonim ***** válasza:

Én nem féltem. Mondjuk nem is szereplésként gondoltam az esküvőnkre, hanem úgy, hogy életem szerelmével összekötöm az életem. Olyan emberek előtt akik vagy a családtagjaim-rokonaim, vagy a barátaim.:)

Eszembe sem jutott, hogy szerepelek, és mindenki minket néz. Még el is nevettük magunkat mi ketten, meg az anyakönyvvezető, mert elsőre rossz ujjára próbáltam feltuszkolni a karikagyűrűt a férjemnek. Úgy tartotta a kezét, hogy nem láttam rendesen melyik ujjával próbálkoztam.

2019. febr. 20. 18:13
 10/11 anonim ***** válasza:
Én se szeretek szerepelni és utálom, ha mindenki rám figyel. Úgy lesz szervezve az esküvő, hogy lecsökkentjük az ilyen "szereplősebb" részeket. Pl. a templomba nem fogunk hátulról bevonulni, nem lesz nyitótánc meg semmilyen külön műsorszám a lagzin. Illetve tényleg csak olyanokat hívunk meg, akik fontosak.
2019. febr. 20. 19:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!