Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Névfelvétel. Van aki mostanába...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Névfelvétel. Van aki mostanában a férje teljes nevét felvette -né toldással? Pl. : Kovács Tamásné?

Figyelt kérdés
2019. jan. 11. 21:11
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
45%

Az egyik volt csoporttársam felesége választotta ezt a formát (28 évesek). A csaj elég régimódi és "parasztos", ráadásul a saját neve megmosolyogtató volt. Az összes többi, már házas barátnőm, ismerősöm kötőjeles, vagy Xné Y.Z. formában vette fel a másik nevét, sőt olyan is van néhány, aki megtartotta a saját nevét. Mindenki azt mondta, hogy elavultnak tartja a "Kovács Tamásné" formát, meg olyan, mintha elveszítenék vele a saját személyiségüket, csak a férjük tulajdonai lennének.

Rokonok közt (ők kicsit idősebbek) egyik család kiköltözött Bécsbe, az anyukának így kb. 2 év után is problémája van a névhasználattal, panaszkodott, hogy nem értik az osztrákok, hogy lehet férfi neve, ha egyszer nő.

2019. jan. 13. 18:54
 12/18 anonim ***** válasza:
84%
Én úgy fogom felvenni, hogy a sajátom is megmaradjon, Kovácsné Nagy Mária formában. Elsősorban nem azért, mert zavarna a "nézés" (párom örülne neki amúgy), de az ő családjában még divat a névöröklődés, azaz fenti példánál maradva párom és apja is Tamás és leendő anyós is Kovács Tamásné. Az meg milyen lenne már, hogy ugyanúgy hívnak, mint anyóst. :)
2019. jan. 14. 13:29
 13/18 anonim ***** válasza:
50%

Én nem venném fel. Nem szeretnék "né" lenni, habár anyum is csak apu vezetéknevét vette fel, mert úgy jobban hangzott. A párom vezetéknevét vagy kötőjellel felvenném, mert úgy véleményem szerint családi összetartozást is jelképezhez. :) persze tudom hogy nem ettől lesz valaki jó és összetartó család.

Egyébként csak azért nem venném fel a párom nevét kötőjellel, mert nagyon hülyén hangzana. Ha máshogy hívnának engem vagy őt, ami összecseng, akkor igen. De sajnos nem vagyunk ennyire szerencsések. A vezetékneve annyira nem hangzana rosszul a keresztmevemhez, ezen gondolkodnék, de szerintem nem illik össze... Szóval e miatt nem veszem fel. :)

2019. jan. 15. 01:01
 14/18 anonim ***** válasza:
55%
Csak tudnám, hogy miért kell leszavazni mindenkit, aki nem venné fel ilyen undorító formában a férje nevét :D Fáj a másik véleménye, amit egy lefelé mutató kis ujjacskával akartok "megbosszulni"? 😂 Mi olyan felháborító azon, hogy valaki máshogy gondolkozik, mint a régies, parasztos réteg? 😂😂😂
2019. jan. 16. 13:59
 15/18 anonim ***** válasza:
54%

Off, de 14-es itt egész konkrétan te vagy, akinek fáj a másik véleménye...

Ha nem így lenne, akkor nem parasztoznál és "undorítóznál", csak mert valakinek más a véleménye/ízlése, mint neked. :D

2019. jan. 16. 14:03
 16/18 anonim ***** válasza:

Amúgy meg én azt mondtam, hogy felvenném, és mégis le vagyok pontozva. :)

Nem ezen múlik, egyszerűen egyesek ebben lelik örömüket. Kár rajta görcsölni.

2019. jan. 16. 18:17
 17/18 anonim válasza:

Nagyon igaza van annak, aki a következőt írta:

„Off, de 14-es itt egész konkrétan te vagy, akinek fáj a másik véleménye...

Ha nem így lenne, akkor nem parasztoznál és "undorítóznál", csak mert valakinek más a véleménye/ízlése, mint neked.”

Egy illetőnek a névviselését nem lehet „ A csaj elég régimódi és "parasztos",” jelzővel illetni. Ez a jelző az íróját jellemzi. A név-forma választása egyezés dolga is, ezt a leendő férjjel együtt határozzák meg. Mostanában a névfelvétel eléggé változatos, kinek ez, kinek az a forma tetszik. Mindenki szabadon, a saját tetszése szerint dönt. Mások döntését, azért mert az nekem nem tetszik, arról nem lehet elítélően és sértően nyilatkozni. A névhasználati forma senkit nem tesz nagyobbá, műveltebbé, intelligensebbé, marad az, aki volt. Mások sem ez alapján fogják őt megítélni.

2019. jan. 19. 22:11
 18/18 anonim ***** válasza:
Én azért nem venném fel, mert az anyját is így hívják 😂 nekem is az tetszik h pl. Kovács Tamásné Kiss Katalin. Bár nekem hosszabb nevem van, szóval mókás lehet minden egyes alkalommal így bemutatkozni, ezt leirni :D
2019. okt. 25. 10:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!