Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Névfelvétel. Van aki mostanában a férje teljes nevét felvette -né toldással? Pl. : Kovács Tamásné?
Ez meg mai napig divat?! :o
Hàt én biztos nem szeretnék férfi nevet majd.
Nem vennem fel így senki nevet mert olyan mintha így a tulajdona lennék
Pl bemutatkozasnal helo Kiss Istvánné vagyok azaz Kis István tulajdona asszonya. Nem értem miért a nőnek kell le mondania a nevéről.
Azt sem értem meg aki így veszi fel és el tovább férfi “ura” nevével
Ha hazasodnék is nem vennem fel senki nevet semmilyen formában
Szerintem is nagyon gáz.
Ha nekem lenne feleségem, én konkrétan nem engedném neki.
Iszonyatosan degradáló, nekem kínos.
Én vagyok Pl. Kiss János, és ő itt a feleségem Kiss Jánosné...
Pfff... ne már...
Köszi!
Nem gondolom kínosnak, és azt sem hogy ettől a tulajdona lennék.
Érdekelt hogy a mai világban mennyire vállalják be a fiatal nők ezt a névviselési formát. Nekem mondjuk tetszik, én így fogom felvenni, de meglepő hogy mennyire ellenzitek ezt.
szó mi szó e-re végződő nevű férfiként torzulna a nevem és úgy már béna úgyhogy ebben az amcsi stílus jön be..
Renner Ramóna & Henrik
Nincs benne semmi kínos, lánykori név ugyanúgy megmarad. Kb. az összes nyomtatványon a 2. sor egyből a születési név. Illetve az összes okiraton szerepelnie kell a lánykori névnek ugyanúgy, az sosem veszik el.
Én egyébként mostanában házasodottak közül személy szerint nem ismerek ilyet. De én még "rosszabbat" szeretnék, mert nekem a Kovács Tamásné Szabó Katalin verzió tetszik a legjobban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!