Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Házassági szerződésről mi a vélemény?
Ha nem akarsz az én sorsomra jutni akkor csinálj!
Részletesen inkább úgy mondom hogy tételesen leír benne mind a két fél a házasság előtt szerzett ingó és ingatlan tárgyait és ha netalántán válás lenne a vége a párod nem tud kifosztani téged! Hanem a válásnál csak a közös tulajdont kell elfelezni! Igaz azon is bukhatsz de nem olyan nagyot mintha nem lett volna ilyen szerződés!
Én a két lakásomból az egyiket buktam el és mellé 10000000Ft-ot!
Jótékony hatással van a libidóra, a súlykontrollra és csökkenti a hangulatingadozások mennyiségét illetve mértékét, szimpatikusabbá teszi a házimunka felének elvégzését.
32/f
idiotasagot irt a korabbi, kisemmizett valaszolo.
A mai magyar torvenyi szabalyozas a legszigorubb kb az egesz vilagon.
ugyanis:
-minden hazassagkotes elotti vagyontargy kulonvagyon
-minden orokseg kulonvagyon
- ajandekozasi szerzodessel szerzett vagyon is kulonvagyon.
Egyedul a vagyonkozosseg, azaz hazassagkotes kezdete utan szert tett vagyon szamit kozosnek. Minden ilyen felezodik valas eseten.
Szoval, ha nem vagy milliardos a parod pedig nem gyari munkas, hanem kb egy anyagi szinvonalon vagytok, azaz foldi halandoknak total felesleges.
A magyar jogkornyezet ebben az esetben teljesen korrekt
(szemBen pl az amcsi verzioval, ahol minden kozos + valasnal a gazdagabb siman perelheto asszony/ferj tartas megfizeteseert, ha a masik eletszinvonala erezhetoen csokkenne a valas utan)
Abban az esetben tud "elvinni" pl egy hazassag elotti ingatlanbol reszt az ex, ha a hazassag ideje alatt kozos vagyonbol ertekjavito beruhazast hajtottak vegre rajta.
pl a pasi korabban szerzett hazat felujitottak kozos penzbol, akkor az asszonynak joga van az erteknovekedes felet fedezo osszeghez a valas utan.
Szerintem jó dolog, ha esteleg arra vetemednék hogy hazasodjak mert mondjuk annyira akarja a férfi vagy rá vesz (alapból nem szeretnek házasodni soha, más nevet végképp nem akarom felvenni) akkor 100% ,hogy írnék házassági szerződést . Nem azért mert úgy állok hozza hogy nem egy életre kotekszem el magam hanem azért mert soha nem lehet tundi mi lesz X év múlva jó ha van “B” terv nem esek pofára
N24
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!