Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Milyen iratok kell bemutatni az anyakönyvvezetőnek?
Tőlünk személyit, lakcímkártyát és születési anyakönyvi kivonatot kértek, amikor jelentkeztünk időpontért, ezeket lefénymásolták és aláírtunk egy nyomtatványt. A tanúktól a házasságkötés előtt közvetlenül kérték el a személyit és a lakcímkártyát, azt nem fénymásolták már le, csak bemásolták a könyvbe az adatokat.
Egyébként mivel abban a községben házasodtunk, ahol én éltem, így az én anyakönyvi kivonatomat nem lett volna kötelező bemutatni, azt kikeresték volna.
Fizetnünk semmit sem kellett, mert virágot és pezsgőt vittünk mi, díszborításban kaptuk az anyakönyvi kivonatot és emléklapot is adtak pluszban, de ez a község "ajándéka" volt.
Nálunk a párom már elvált volt és igy a válási papir is kellett. MEg az összes, ahogy előttem irta a válaszoló.
Egyébként nekünk sem volt semmi extra. A virágot és a gyertyát is mi vittük, pezsgő nem volt. Keresztapám volt a tanum és ő intézte az anyagiakat. 10.000 Ft-ot fizetett.
Az az "értelmes" (???) lény, aki lepontozta a válaszokat, az álljon már elő a fámával, hogy szerinte miben is tévedtek a válaszadók!
A kérdezőnek: igen, ezek az iratok kellenek, amelyek fel lettek itt sorolva, a válaszok tökéletesek.
Szia!
Mi sem a lakóhelyünkön tartottuk a polgári esküvőt. Személyit, lakcímkártyát, anyakönyvi kivonatot kértek, plussz 8ezer Ft-ot. Bejelentkezéskor kitöltötték a papírokat, megkérdezték mi lesz a férjes nevem, aztán aláírtuk. Azt hiszem ennyi. :)
Szia! Amikor mindez megvan, egy nyomtatványra rávezetik az adatokat, + a vőlegénynek nyilatkoznia kell, hogy nem ismeretes előtte, hogy van-e a menyasszonynak gyereke. (Vmi örökléses dolog miatt...) Kiválasztjátok a nevedet/neveteket és annak megfelelően a születendő gyermekeitek vezetéknevét.
Ja, és anyakönyvi hivatal válogatja, hogy mennyit kérnek az extrákért, DE a törvény szerint ingyen kell, hogy összeadjon titeket (extrák: pezsgő, különterem stb.)
Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!