Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Esküvőn az anyakönyvvezetőnek szokás adni hálapénzt?
Figyelt kérdés
Ha csak két tanús villám-esküvő lesz, illik adni borítékban valamennyit neki?2010. jún. 8. 14:12
1/18 anonim válasza:
Ebben az esetben nem. Ha nagy lagzi lenne, akkor igen. Az anyakönyvezetőnek ez a munkája, megkapja érte a fizetését.
2/18 anonim válasza:
szerintem ez abszolút nem szokás, nálunk is csak polgári volt, igaz, ott sokan voltak, de külön az anyakönyvvezetőnek zsebbe nem adtunk semmit.
3/18 anonim válasza:
én semmi esetre sem adnék neki. mire? ez a dolga.
4/18 anonim válasza:
Csak abban az esetben ha spontán szülést is levezet a szertartás alatt.
5/18 anonim válasza:
Nekem 70 fős lagzi volt, de mégsem adtunk neki hálapénzt!
Igaz falun voltunk és ott szokás sütemény bevinni vagy bonbont az anyakönyvezetőnek, de az szerintem még belefért!
6/18 anonim válasza:
Anyakönyvvezető voltam. Sokszor tapasztaltam azt, hogy akarnak adni, de nem értettem miért. A kolléganőm ezt természetesnek vette, de korkülönbség miatt volt szerintem. Ő már idős volt én meg még fiatal.
Láttam, hogy volt aki 20eft adott, de volt a 2eft.
7/18 anonim válasza:
Nem értem, hogy mi köze van a hálapénznek ahhoz, hogy utána lesz-e lagzi, vagy sem. Mi adtunk, de nekünk ingyen volt a polgári esküvő. Ahol az Önkorm. pénzt kér érte, ott sztem ne adj. Főleg, ha még beszédet sem mond.
8/18 anonim válasza:
Tudod mikor... megkapja a fizetését. Ne támogasd a korrupciót, a hálapénz annak egy formája. Ilyen alapon mindenkinek adhatsz hálapénzt, aki elvégzi a munkáját, a mozi jegypénztárosától, a gyereked összes tanárától és az iskolai informatikustól elkezdve egészen a szemetesemberig, aki elviszi a házad elől a szemetet. Amúgy ha nem ad valaki, akkor mi van? Nem adják össze? Na mind1, hogy azért a kérdésre is válaszoljak: én még senkiről nem hallottam, hogy adott volna az anyakönyvvezetőnek bármit is... szerintem el tudod azt a pénzt hasznosabb dologra is költeni :)
9/18 anonim válasza:
Mi adunk a szemetesnek :)
Adj egy tál sütit, vagy az asztali virágdíszt szokták otthagyni ilyenkor.Ha nincs dísz sem, akkor nem kell.
10/18 anonim válasza:
80 fős esküvőnk lesz nemsokára, mi nem adunk semmit. Van fizetése, mi pedig nem azért gyűjtöttünk 2 évig, hogy ilyenekre költsünk. Lehet gáz, de ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!