Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Esküvői meghívóba doktori címet fel szokták tüntetni a név előtt?
Egyértelmű, hiszen így viseli a nevét.
A párom jogász, mindenhol szerepel a neve előtt a Dr,és így is mutatkozik be.
Ez nem szerénység/nagyképűség kérdése.
Embere válogatja. Kaptam meghívót ugy is hogy szeretettel meghívunk Dr.Kiss Béla és Dr.Szabó Anna házasságkötésére.
De volt olyan is ahol egyáltalán nem szerepelt a Dr.
De személy szerint ugy gondolom, legyen ott, márha a személyiben is így szerepel a nevük, meg mindenhol, akkor miért ne?
Az anyakönyvvezetőnél nem döntés kérdése hogy tünteti fel a nevet. Hivatalos helyen kizárólag hivatalosan használhatja.
Anyakönyvi kivonatok, személyi okmányok alapján tölt ki/állít ki mindent, a központi nyilvántartásból. Nem "csonkíthat", tehet hozzá, vehet el belőle.
Nem tudom miért kérdés ez. Szórakozóhelyen, társaságban én magam döntöm el hogy mutatkozom be, ott elhagyhatom, de egyébként miért is tenném?
Dr Kiss Bélaként veszem el Dr Nagy Ágnest, nem? Akkor így szerepeljen a meghívóban is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!