Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Esküvői meghívóba ajándék...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Esküvői meghívóba ajándék tipp, felháborító?

Figyelt kérdés

Voltak már hasonló kérdések, pár éve. Érdekelne, hogy azóta változott-e, a témához való hozzáállás.

Sokan írták, hogy pénzt kérni nem illendő, de akkor ajándékot kérni igen?

Nyilván az esküvő nem arról szól, hogy pénzt vagy ajándékot kérjen az ifjú pár, és hogy mindenkit pénzügyi válságba taszítson ez az örömteli esemény.

Ha ti kapnátok egy meghívót és bármilyen formában utalást vagy ötletet adnának ajándékra vagy pénzre, ti hogy reagálnátok?

2015. ápr. 9. 11:37
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
85%
Én örülnék neki. Ha nem annyira közeli családtag vagy barát, hogy pontosan tudjam, hogy mit szeretne, akkor úgyis vagy pénzt adnék, vagy vásárlási utalványt.
2015. ápr. 9. 11:39
 2/30 anonim ***** válasza:
46%
Mi beleírtuk, hogy ha akarnak ajándékot adni, akkor az árát kérnénk, mert mindenünk van. Persze, versike formájában. De mindjárt robban a bomba és úgy le fognak oltani itt téged ezért a kérdésért, hogy csak pislogni fogsz, csak figyel :P
2015. ápr. 9. 11:47
 3/30 anonim ***** válasza:
84%
A meghívó aljára lábjegyzetként be lehet írni valahogy kedvesen, hogy ha ajándékot szeretnél venni nekünk, a kívánságlistánkat XY-nál találod.
2015. ápr. 9. 11:50
 4/30 anonim ***** válasza:
91%
Én sose értettem miért húzzák föl magukat ezen az emberek, szerintem teljesen logikus lépés. Miért jobb az, ha veszek valamit ami szerintem jó, de a párnak teljesen haszontalan/nem tetszik? Illetve ha megvan mindenük, akkor megint csak felesleges bármit venni, ebben az esetben miért dobjam ki a pénzt ahelyett, hogy odaadom nekik?
2015. ápr. 9. 11:51
 5/30 anonim ***** válasza:
68%

2-es vagyok, még egy kis kiegészítés: A napokban kaptam az egyik barátnőmtől meghívót és nekik is benne volt egy pénzkérő vers. Örültem, mert fogalmam sincs, hogy mire lehet szükségük. Ha nem is pénzt kértek volna, akkor is azt adtam volna, csak ajándékutalvány formájában, de így meg pofon egyszerű, hogy tisztán a kp-t kérik.

2 ével ez előtt voltam utoljára egy másik esküvőn, ott nem kértek semmit, de borítékot adtam, mert róluk tudtam, hogy épp munkanélküli a pasi, ergo leginkább pénzre volt szükségük. A vacsira nem voltunk meghívva, csak a szertartásra, mert csak a szülőkkel volt pénzük vacsizni menni, de így is szívesen adtam pénzt.

2015. ápr. 9. 11:52
 6/30 anonim ***** válasza:
65%
A meghívóba, annak szövegé ne. Tök proli dolog, teljesen megbontja a meghívó ünnepélyességét, főleg az ilyen bugyuta "cukimuki" versek, amiket verset írni nem tudó emberek kutyulnak össze, úgy, hogy nem is rímelnel normálisan. Mellékelt levélben, személyesen/telefonon elmondva, utána e-mailben elküldve sztem teljesen korrekt dolog. De ilyen formában a pénzkérés is az. Bár a többség a személyes-telefonos meghíváskor úgyis megkérdezi, mit szeretnétek.
2015. ápr. 9. 11:53
 7/30 anonim ***** válasza:
51%

Amikor először kaptam ilyen meghívót, amiben volt egy versike (egyáltalán nem bugyuta és egyáltalán nem idétlen, rímtelen megfogalmazásban), akkor meglepetten fogadtam, hogy ez micsoda jó ötlet és majd egyszer, ha lesz esküvőm, én is így fogom csinálni :)

Egyáltalán nem háborodtam fel rajta, mivel egyértelmű, hogy üres kézzel nem mentem volna! Így viszont nekem is jobb volt, 40 fokban magassarkúban, csini kisruhában nem kellett még egy szatyrot is magammal cipelni, amiben a totál haszontalan ezredik automata kávéfőzőt, vagy rohadt drágaés haszontalan dizájner szobadíszt cipeltem volna...

2015. ápr. 9. 12:07
 8/30 Czipó Éva ***** válasza:
100%

Tapasztalataim szerint az ifjú párok ritkán írnak nászajándéklistát, de ha igen, akkor vagy a meghívóban utalnak rá, kinél található vagy az esküvői honlapon tüntetik fel.

Ha pedig pénzt szeretnétek kérni, és a meghívóba kínosnak érzitek beleírni, akkor személyesen is elmondhatjátok. Úgyis mindenki rá fog kérdezni, hogy mit szeretnétek!

2015. ápr. 9. 12:14
 9/30 anonim ***** válasza:
47%
Az ajándéklistát nem nézném jó szemmel. Az nekem valahogy olyan utasító jellegű. A pénzkérés teljesen elfogadható számomra. Az olyan "hagyjad a francba, ne törd magad az ajándékon, add ide az árát, aztán mi majd számunkra hasznos dologra költjük el" jellegű.
2015. ápr. 9. 12:18
 10/30 anonim ***** válasza:
100%
Kérni bunkóság, de irányvonalat adni annak, aki szeretne, nem.
2015. ápr. 9. 13:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!