Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Esküvői meghívóba ajándék...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Esküvői meghívóba ajándék tipp, felháborító?

Figyelt kérdés

Voltak már hasonló kérdések, pár éve. Érdekelne, hogy azóta változott-e, a témához való hozzáállás.

Sokan írták, hogy pénzt kérni nem illendő, de akkor ajándékot kérni igen?

Nyilván az esküvő nem arról szól, hogy pénzt vagy ajándékot kérjen az ifjú pár, és hogy mindenkit pénzügyi válságba taszítson ez az örömteli esemény.

Ha ti kapnátok egy meghívót és bármilyen formában utalást vagy ötletet adnának ajándékra vagy pénzre, ti hogy reagálnátok?

2015. ápr. 9. 11:37
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
100%

Ha meg van mindenetek(a háztartásban)írd oda hogy "a hátartásunk teljes".(Valószínű értik az utalást.) :)

Bocsi a hibákért.

2015. ápr. 9. 13:45
 12/30 anonim ***** válasza:
85%

Erre szokás létrehozni a nászajándéklistát.

Az utalgatós versikés kínrímek szörnyűek, ízléstelenek.

2015. ápr. 9. 13:51
 13/30 anonim ***** válasza:
100%
mi nem írtuk bele, mindenki, kivétel nélkül megkérdezte, hogy mire lenne szükségünk. Mi elmondtunk, hogy mivel lassan 4,5 éve együtt élünk, inkább pénznek örülnénk. Azt kaptunk :)
2015. ápr. 9. 14:59
 14/30 anonim ***** válasza:
75%

A filozofálgatás helyett elmondom, én hogyan csináltam: nem írtam a meghívóba semmit sem.

Helyette ha valaki megkérdezte, mit szeretnénk, elmondtuk, hogy semmi sem kötelező, de ha mindenképpen szeretne adni, akkor inkább pénz legyen, mert meglesz a helye, de természetesen mindez őrá van bízva, mi nem ezért hívtuk.

Gyakorlatilag megbeszéltük a szülőkkel és pár baráttal a dolgot, és ennyi dolgunk volt. A család anyósomékat, vagy anyámékat kérdezte ajándék ügyben, akiknek ők elmondták a kérésünket. A barátok közül páran megkérdezték tőlünk, a többiek pedig már eleve ezeket a nagyon közeli barátokat kérdezték később.

Végső soron teljesen diszkréten lement az egész ügy, összesen talán háromszor kellett a "mit szeretnél?" kérdésre válaszolnom. Ennek én amúgy is nagyon örültem, mert számomra baromi kínos volt megszabni bárkinek is, hogy mit adjon, de amúgy meg muszáj, mert különben ezek az emberek ugyanazt a pénzösszeget fogják elkölteni olyan dolgokra, amiknek meg nem örülünk őszintén.

Végső soron döntő többségében borítékok érkeztek, de ha valaki kigondolt valami ajándékot, akkor azt hozott. Természetesen azért így is megvolt az az egy-két figyelmetlen rokon, akinek hála most már van annyi jénaink és bögrénk, hogy kajáldát nyissunk, de aki ezen kiakad, az ne hívjon meg senkit :).

2015. ápr. 9. 15:32
 15/30 anonim ***** válasza:
Szerintem a legjobb ezt személyesen közölni. Én ahol eddig voltam esküvőn, mindig korábban megkérdeztem a párt, hogy minek örülnének, aztán ők megmondták.
2015. ápr. 9. 15:35
 16/30 anonim ***** válasza:
21%

Szívesebben vennék tárgyat, mint adnék pénzt. Pénzt adjanak a szülők, a nagyik, keresztszülők.

Az árát kérik... megmondanám, amit kinéztem, az 4870 forintban kerül, de van rá 20%-os kuponom. És leszámolnék 3896 ft-ot a nyitott tenyerükbe.

2015. ápr. 9. 16:24
 17/30 anonim ***** válasza:
81%

Nálunk inkább az a szokás, hogy a meghívottak megkérdezik, hogy esetleg hiányzik-e valami a háztartásból.

Az ajándéklista hátrányának tartom, hogy a végén lehet, ott álltok harminc étkészlettel, mert arra inkább tudnak szánni a vendégek, mint LCD tévére (csak példa).

Vagy éppen kaptok öt kávéfőzőt, tíz mikrót, ami esetleg nem is fog tetszeni.

Én ha meghívnak, mindenképp finoman megkérdezem, kb. mit szeretnének kapni és egyáltalán nincs sértődés, ha megmondják, hogy inkább pénzt, vagy konyhai ezt-azt, vagy hasonlót.

A pénzkoldulós versikéket tartom egyedül baromi gusztustalannak, na, azoktól hányok és nem vagyok egyedül a véleményemmel. Vagy azt, ha meghívják a legszegényebb családtagokat és több százezres ajándékot nyögnek be nekik.

Nagy ügyet, meg haragot ilyesmiből sem csinálnék, maximum nem mennék el, ha úgy érezném, ennyi már nem fér bele a családi költségvetésbe.

2015. ápr. 9. 17:21
 18/30 anonim ***** válasza:
76%
Komolyan nem értem, mi a baj a nászajándéklistával... Eleve kizárja az 5 mikro esetét.
2015. ápr. 9. 17:27
 19/30 anonim ***** válasza:
Szerintem már az az alap, ha valaki pénzt ad. De azért illik megkérdezni, mit szeretnének. Ha van lista, az könnyebb, de a pénz a legjobb, főleg, hogy mindenki ad, amennyit tud.
2015. ápr. 9. 19:15
 20/30 anonim ***** válasza:
17-es: az ajándéklistát egy barát (vagy rokon, weboldal) menedzseli, vagyis vele lehet előre egyeztetni a meghívottaknak, így nem lesz 5 mikró mert ha valaki szól hogy ő azt vinne, akkor a következő érdeklődő már nem látja a mikrót a listán.
2015. ápr. 9. 20:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!