Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Akik nem írták bele a meghívób...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Akik nem írták bele a meghívóba, hogy pénzt szeretnének, miket kaptak?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Pénzt szeretnénk kapni, viszont én kicsit "pofátlannak" érzem úgy a versecskéket, hogy tudom, hogy egy-két rokontól, baráttól biztosan nem.pénzt kapnánk, mert nem állnak úgy anyagilag. Nem szeretném őket kellemetlen helyzetbe hozni. Viszont a vőlegényem egyfolytában azzal nyúz, hogy az ő rokonai mindenféle kacatot össze fog vásárolni, mert azt fogják hinni, hogy annak örülnénk.

Mi legyen? Ti is kaptatok kacatokat?

2016. szept. 13. 08:13
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
100%

Nem igazán. Tőlünk megkérdezték a rokonok, hogy mit szeretnénk, illetve kipuhatolták (pl. anyámtól), hogy van-e ilyen akármink.

Illetve tudom azt is, hogy aki nem áll úgy anyagilag, többnyire jobban érzi magát, ha tárgyi ajándékot tud adni, mint ha a rászánt kevéske pénzt adja oda. Tőlük konkrétan nem vártam ajándékot sem, nem azért hívtuk meg őket.

De nem volt 4 kakukkos óránk, és 12 kávéskészlet. :)

2016. szept. 13. 08:19
 2/28 anonim ***** válasza:
100%
Én is túlzásnak éreztem a versikét, másrészt több esküvő is volt a családunkban (tágabb rokonságban akik a miénkre is jöttek), és mindenki pénzt adott akkor is, és a miénkre is. Mondjuk el tudom képzelni, hogy másnál ez nem annyira egyértelmű, de felénk legalábbis egyértelmű, hogy a pénznek jobban örülnek. Nálunk volt is aki megkérdezte. Ehhez ismerni kéne a párod rokonait.
2016. szept. 13. 08:29
 3/28 A kérdező kommentje:

Köszi a választ! :)

Igazából tegnap vittük volna a nyomdába a meghívókat - versecskével -, de mondtam, hogy beszéljük át még, mert nekem "fura".

És most nagyon hirtelen jött, de úgy néz ki, a héten nagyon jó áron hozzájutnánk egy házhoz, szóval most pláne jól jönne, ha a lagzi végén a 0-hoz közeledne a költségvetés. Nézegettük régóta a házakat, de most lagziig bejegeltük volna a témát, erre gyakorlatilag az ölünkbe hullot az ajánlat (kop-kop).

2016. szept. 13. 08:30
 4/28 A kérdező kommentje:

Az én rokonaim szinte biztos, hogy pénzt adnának, azt a párat leszamítva, akik miatt nem akarom a versecskét beleírni.

De a párom rokonai őszerinte "maradiak", és kávéfőzőt meg étkészletet hoznának.

2016. szept. 13. 08:32
 5/28 anonim ***** válasza:
30%

Nagyon gusztustalan ez az egész. Azért meghívni embereket (szeretteinket), hogy lehúzhassuk őket pénzzel.

Örülök,hogy nem vagyok a rokonod. Ajándék lónak ne nézd a fogát, ha pedig nincs pénzetek úgy esküvőt, lagzit szervezni,hogy az a pénz ne hiányozzon, akkor nem kell akkora banzájt csinálni. Esetleg a majdani gyereketek születésnapjaira is hívjatok meg minden rokont, hogy tudjátok fedezni a tartását. És ez komolyan, a felnőtt kategória....

2016. szept. 13. 09:01
 6/28 anonim ***** válasza:
78%

Mi pont ezért írtuk meg a verset.

Nem kell 12 óra meg 4 darab sütő.

Amit úgy gondol, azt dobja majd bele a kalapba, aztán helló.

2016. szept. 13. 09:17
 7/28 anonim ***** válasza:
100%
Mi nem írtuk bele a meghívóba, de amikor átadtuk mindenki megkérdezte, hogy mit szeretnénk. Akkor elmondtuk, hogy ha lehet akkor pénzt, de persze nem kötelező azt adni. Amúgy szerintem jól teszitek, ha nem írjátok bele a meghívóba, úgyis meg fogja kérdezni mindenki. Mi 99%ban pénzt kaptunk, akitől nem attól is hasznos dolgokat kaptunk: jénai készletet, konyhai darálót, pohárkészleteket. Nem tartottam kacatoknak ezeket sem, örülök, hogy a pénz mellett legalább pár ajándéktárgy is emlékeztet az esküvőre.
2016. szept. 13. 09:22
 8/28 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat! :)

Kedves nemtudomhanyadik válaszoló! Ha az embert meghívják valahova, ajándékkal illik menni. Egy vacsorameghívásra sem állítok be üres kézzel. Ha meg már valaki többezeres ajándékot hoz, miért ne adhatná oda az áràt?

Lagzin meg az ember nem fog meggazdagodni, meg pénzt szerezni, nem is ez a célunk, hanem elkerülni az olyan étkészleteket, amik nagyon nem a mi ízléseink.

Aki viszont ajándék nélkül jönne, az tényleg ne jöjjön. :)

Nem hiszem, hogy egy fotóalbum vagy képkeret bárkit a földhöz vágna anyagilag.

2016. szept. 13. 09:41
 9/28 anonim ***** válasza:
100%

09:01

Nem azért kérdezi meg, mert tarhálni akar. Hanem mert mindenki úgyis ad, akkor ne kacatot, hanem valami hasznosat adjon. Mindkét félnek ez a jó. Hagyjuk már az álszentséget, esküvőre soha nem volt szokás elmenni üres kézzel.

Arról pedig külön ne is beszéljünk, hogy hány családban van oltári cirkusz abból, ha nincs lagzi. Mi anyagi okok miatt akartunk tanús esküvőt. Eredmény: mindkét oldalról ment a hiszti, hogy nehogy már, meg nem tiszteljük a családot. Szóval mi beáldozzuk azt az összeget, és nem, nem érdekel hogy hányad részét kapjuk vissza, nem fogom számolgatni hogy ki mennyit (nem) adott, de akármit kapunk, annak legyen értelme.

2016. szept. 13. 09:44
 10/28 anonim ***** válasza:
94%

Nekem nem volt esküvőm, de volt ismerősömnek. Ők sem írták bele a meghívóba, aztán mégis a többségtől pénzt kaptak, ami meg nem, az tényleg személyes, ötletes dolog volt. Nektek kell tudnotok, milyen a násznép. Pl. én tudom, hogy a rokonaim tudják, hogy manapság már érdemesebb pénzt adni és hogy együtt élünk a párommal, akivel ami kell, az megvan nekünk.

Én mindenesetre a meghívóra nem írnám rá ezeket a gagyi, 2.-os jobbat tud írni nála, kecskerímes, műcuki versikéket... sztem nem az esküvőre való... baromira bele tud rondítani az összképbe... egy elegáns meghívó... és alatta ez a förmedvény. Ha muszáj, akkor mellé rakjatok be egy másik papírkát, és arra írjátok rá külön, hogy ne a meghívó szövegében legyen benne.

2016. szept. 13. 09:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!