Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Akik nem írták bele a meghívóba, hogy pénzt szeretnének, miket kaptak?
Sziasztok!
Pénzt szeretnénk kapni, viszont én kicsit "pofátlannak" érzem úgy a versecskéket, hogy tudom, hogy egy-két rokontól, baráttól biztosan nem.pénzt kapnánk, mert nem állnak úgy anyagilag. Nem szeretném őket kellemetlen helyzetbe hozni. Viszont a vőlegényem egyfolytában azzal nyúz, hogy az ő rokonai mindenféle kacatot össze fog vásárolni, mert azt fogják hinni, hogy annak örülnénk.
Mi legyen? Ti is kaptatok kacatokat?
Mi azt irtuk bele, hogy magukat hozzak (komolyan is gondoltuk) ennek ellenere az emberek zome penzt adott, a masik feluk pedig pl: kenyersuto gepet es ami ek nagyon orultem az egy multifunkcios tesztakerevo-dagaszto gep volt, imadtam:-))
De volt olyan aki spa luxus hetveget adott, stb
Mi kaptunk kávéskészletet, ennek speciel örültem, mert nem volt, kaptunk kézzel festett kerámia készletet (gyümölcsöstál, teásbögre, cukortartó), ennek már nem annyira, mert csak porfogó, nem használjuk.
Kaptunk kicsi szobrocskát, ami azóta is az ágyneműtartóban van, olyan ronda :D
De mindegyiket szépen megköszöntük, mosolyogtunk, mert tudtuk, aki ezeket adta, még az is nagy kiadás volt neki.
"Aki viszont ajándék nélkül jönne, az tényleg ne jöjjön. :)"
Ennyit erről,hogy a boldog napot akarod megosztani, önként a szeretteiddel. És egy vacsorameghívást ne keverjünk már össze egy több tízezres költséggel a meghívott részéről.
Ergo, aki nem engedheti meg magának, mert van 3 gyereke, meg egyéb , az élettel járó költségek, az nem örülhet velem, mert nincs áldozható pénze a "beugróra".
Na az ilyen emberek szoktak elválni, mert ilyen mentalitással elég sok gond fog kijönni, de megoldani nem fogjátok majd tudni. Jó úgy elfogadni a pénzt,hogy tudom, a másiknak ez megterhelő, és illemből adja, nem jószívből? Komolyan, örülök,hogy nem vagyunk rokonok.
Most komolyan ennyire nulla a szovegertesetek? :)
Azzal inditottam a kerdest, hogy tudom, hogy van par rokon, barat, akik nem.allnak jol anyagilag, de ures kezzel nem jonnenek, mert ugye vendegsegbe nem.megyunk ures kezzel. Nem akarom oket kellemetlen helyzetbe hozni azzal, hogy penzt kerek, mert tudom, hogy kellemetlen lenne nekik 3000 ft-ot odaadni. 3000-nel joval tobbet er egy szemelyes ajandek, amit orommel vettek/adnak nekunk.
Viszont, aki 25 ezerert venne egy ronda etkeszletet, szobrot, vazat, az penzkidobas, mert megy a szekreny melyebe, padlasba, stb helyre, esetleg ha jonnek vendegsegbe, kirakom, mintha tetszene...
Masreszt azt irtem, hogy egy kepkeret, fotoalbum senkit nem vag foldhoz. Aki 3000 ft-ot nem tud szanni egy lagziba, azzal mar nem tudok mit kedeni. Az tenyleg ne jojjon. Nem azert, mert annyira smucigok vagyunk, vagy penzehesek, hogy sirunk a 3000 ft utan, hanem azert, mert 10 honap alatt 3 ezer ft-ot mindenki meg tud sporolni ahhoz, hogy ne menjen ures kezzel lagziba.
Az meg a masik, amit mar mas is irt, hogy ha az egyik unokatesomat meghivom, a masikat meg nem, sertodes lesz a vege. Csinalhatnank 100 fo helyett 20 fos lagzit is, csak aztan a vegen a fele rokonsag nem all velunk szoba - felig-meddig jogosan, mert ha ok meghivtak 2 eve, en miert nem hivtam vissza ot a mi lagzinkba.
Igen, tehenek neveltek fel.
És van, akinek 3000 Ft is sok, az ne menjen el esküvőre? Miért? Komolyan a pofám leszakadna, ha azért nem hívnék meg valakit, mert nem áll úgy anyagilag, hogy bármit tudjon hozni.
Ez van, mások vagyunk. Én nem várom el senkitől az ajcsikat meg pénzt. Hogy illik-e az ő részükről adni, az más kérdés, de elvárni valamit a meghívott vendégektől pofátlanság. Mert ők vendégek/meghívottak- tehát nekik az ég világon nem kell semmit viszonozniuk. Én így állok hozzá. Azt meg rohadtul nem várom el, hogy rám spóroljanak, mert én meghívtam őket, meg mert nekem lagzim lesz. Sok menyaszörny azt hiszi, hogy egész évben az ő esküvőjüket várja az ember, meg elvárható, hogy arra spóroljanak, sőt pénzt is hozzanak mert meghívták őket, legyenek hálásak. Hát nem. Én örülök, hogy veszi a fáradtságot és az idejét nem sajnálva velem osztozik az örömömben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!