Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Akik nem írták bele a meghívóba, hogy pénzt szeretnének, miket kaptak?
Sziasztok!
Pénzt szeretnénk kapni, viszont én kicsit "pofátlannak" érzem úgy a versecskéket, hogy tudom, hogy egy-két rokontól, baráttól biztosan nem.pénzt kapnánk, mert nem állnak úgy anyagilag. Nem szeretném őket kellemetlen helyzetbe hozni. Viszont a vőlegényem egyfolytában azzal nyúz, hogy az ő rokonai mindenféle kacatot össze fog vásárolni, mert azt fogják hinni, hogy annak örülnénk.
Mi legyen? Ti is kaptatok kacatokat?
Mi nem írtuk bele a meghívóba, hogy pénzt szeretnénk, mert úgy voltunk a feleségemmel, hogy nem azért hívjuk meg a családtagjainkat, hogy megajándékozzanak, hanem mert szeretnénk velük együtt ünnepelni. Emellett udvariatlannak éreztük volna, hogy megmondjuk, mit adjanak és mit ne. Eleve úgy kalkuláltuk az esküvőnk költségvetését, hogy akkor se jelentsen gondot a kifizetése, ha senkitől nem kapunk semmit.
Ezzel együtt a vendégeink többsége pénzt adott, a szüleimtől pedig olyan tárgyi ajándékot kaptunk, aminek talán nincs jelentős anyagi értéke, de nekünk sokat jelentett, mert ők maguk készítették.
Ha olyan tárgyi ajándékot kapsz, amire nincs szükséged, akkor egyszerűen add el vaterán, ebayen vagy valamelyik hasonló oldalon.
Mi nem írtunk semmit a meghívóba az ajándékkal kapcsolatban. Mindenkitől kaptunk pénzt, volt akitől ajándékot is, de azt pluszban a pénz mellé.
Az ajándékoknak mindnek nagyon örültünk, nem háztartási eszközöket kaptunk. Szüleimtől egy wellness hétvégét egy luxus hotelben, mert tudták, hogy ilyenekre mindig sajnáltunk pénzt kiadni, sose voltunk, de biztos jól éreznénk magunkat. Párom szüleitől nagyon klassz koncertjegyet, egy külföldi koncertre a kedvenc zenekarunkra, amire magunktól szintén nem költöttünk volna de így kiugrottunk a bőrünkből a boldogságtól. :D
Barátainktól személyes, viccesebb ajándékokat kaptunk, amelyek a kapcsolatunkra emlékeztettek, nagyon örültünk ezeknek is, kitettük a lakásba és jókat nevetünk, ha ránézünk.
A pénzösszegekben nagy különbségek voltak, volt aki 5000-et adott, de ez is sok volt, mert egyedül neveli a 4 gyerekét (apuka meghalt tavaly), és amikor megkérdezte, mit kérünk, direkt kihangsúlyoztuk hogy csak magát és a gyerekeket hozza.
"Masreszt azt irtem, hogy egy kepkeret, fotoalbum senkit nem vag foldhoz. Aki 3000 ft-ot nem tud szanni egy lagziba, azzal mar nem tudok mit kedeni. Az tenyleg ne jojjon. Nem azert, mert annyira smucigok vagyunk, vagy penzehesek, hogy sirunk a 3000 ft utan, hanem azert, mert 10 honap alatt 3 ezer ft-ot mindenki meg tud sporolni ahhoz, hogy ne menjen ures kezzel lagziba. "
Jól írták, vendégtől nem várok el semmit. Elég szomorú,ha emiatt az elvárás (=illendőség?!) miatt képes lennél megharagudni rokonodra.
A másik:
az,hogy kit hívtam meg az esküvőmre, az a mi dolgunk volt. Az a rokon, aki ezen besértődik,hogy nincs pénzünk nagy hacacáréra, és így kimarad a buliból, holott ő meghívott, az meg is érdemli. Nem tud érdekelni. Ennyi erővel olyat is meg kéne hívnom, akit több évtizede nem láttam, csak azért mert annó gyerekként ott voltam a lagzijában, a gyereke lagzijában ,vagy a bármilyen távoli rokon lagzijában.
Ne megfelelésből hívjak meg másokat. Azzal ünneplek,akivel én szeretnék. A családi kapcsolatokat is ápolni kell, a rokonság még nem egyenlő azzal,hogy közel áll hozzám. Nyilván,ha évekig nem keresem őt, és ő sem engem, akkor a kapcsolat 0. Biztos ,hogy ilyen korán akarsz házasodni? Még nagyon gyerek a felfogásod.
Én meg úgy gondolom, hogy az tényleg ne menjen el az esküvőre, akiben annyi igény nincs, hogy vmivel meglepje a házasulandókat. Egy tábla csoki, egy kézzel készített ajándék, akár egy vers, bármi. Főleg ha 10 hónappal előre már megvan a dátum. Aki annyi idő alatt nem tud összespórolni ha nem is 3e Ft-ot, hanem mondjuk egy ezrest, az sztem nem nem tud, hanem nem akar. Vagy ha annyira csóró, hát gondolom, amúgy sem menne el, mert akkor ruhára, cipőre honnan lenne?
(amúgy meg tudom, le leszek pontozva, de a környezetemben úgy láttam, hogy ezek a hőbörgő "höjj, de hát nem tudok én eltenni egy garast se az esküvőre meg semmire se, mit várnak tőlem? Pénzéhes csürhe" típusú emberek, főleg akik a családdal példálóznak, azok ált., akik kipottyantanak magukból 3 gyereket úgy, hogy nincsen hozzá stabil anyagi alapjuk, meg akik annnnyira nagyon nem tudnak semmin se spórolni, de azért a cigi az alap meg a karácsonyfa alatt is befigyel a gyereknek akár hitelből is a legújabb xbox, playstation meg a legújabb trendi játék...)
nem savanyú a szőlő.
csak a belem kifordul a mai elanyagiasodott világtól, és a benne lévő anyagias "jajjdeboldogvagyok" menyasszonyoktól. akinek nincs pénze, ne legyen boldog, ne örüljön másoknak.... gratulálok te sz.rházi
A 8-as valaszahoz kerdezonek:
Akkor RENGETEG fotoalbumot es kepkeretet kivanok nektek draga anyagias par, aki meg hazudik is, mikor masoknak nem tetszik a gusztustalan viselkedesetek. Mert nyilvan penz kell, nem kepkeret.
Mas: tirpak budos bunko vagy aki meg azzal sincs tisztaban, hogy egy eskuvoi meghivoba enyhen szolva nem szokas felhivni a figyelmet, hogy penzt adjanak! Meg masra sem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!