Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Bérbeadnám esküvői dekorációmat. Szerintetek mi lenne a reális ár érte? A bérlő már megvan, de nem tudom mennyi az annyi. Túl pofátlan sem akarok lenni, és alul sem értékelném az erre fordított időmet, munkámat. Javaslatokat szívesen fogadnék!
Te meg miről beszélsz? Üzleti terv?
Szerinted egy vállalkozó kérdezne ilyet, vagy bármilyet a gyakori kérdéseken? Ne röhögtess már!
Azt pontosan tudom mibe kerül egy profi cégtől dekorációt bérelni, ezért is választottam más lehetőséget.
Nyersanyag ide, vagy oda, ez csak bérlés...munkaóra, nyersanyagköltség, munkadíj van benne....
Ennek vajon hány százaléka lehet reális bérbeadási célra?
Negyedik arra próbált utalni, hogy ezzel baromira megütheted a bokádat.
Ugyanis ha normálisan akarod csinálni, akkor papírt kell róla írni, pl. azért, mert ha összetörik a váza vagy valami, akkor az nyilván neked hátrány... és meg kell állapodni ezekben az esetekben is.
Ha viszont papírt írsz róla, akkor már nyoma van, és ha a bérlő kukacoskodni akar (pl. pontosan a fenti esetben, a deko sérül/ellopják, te felháborodsz, ő nem akar még többet fizetni...), máris feljelenthet... a többit szerintem magadtól is kitalálod.
Ettől függetlenül és ettől eltekintve, tételezzük fel, hogy minden heppi - én utánanéznék, hogy kisebb, ám de erre szakosodott cégek mennyiért csinálják, ebből levonnám a munkadíjat, útiköltséget, stb (hiszen te nyilván nem mész oda dekorálni, szemben a cégekkel), és a fennmaradó összegből engednék 30-40%ot legalább, hiszen te nem fogsz adózni utána. És ez lesz az, amiből aztán alkudozni lehet a leendő bérlővel.
Megüthetem a bokámat?
Mégis hogyan? Ki fog tudni erről?
Ezt nem hiszem el...ha nem tudtok érdemlegesen válaszolni, akkor ne szóljatok hozzá. Senki nem kíváncsi az okoskodásaitokra. Azok az emberek, akik ezt az oldalt látogatják, nyilván nem profi üzletemberek, nem vállalkozók. Milyen érdekek fűznek benneteket ahhoz, hogy felhívjátok a figyelmet a jövedelemszerzés be nem jelentési kötelezettségeire? Vagy a NAV munkatársai vagytok? Na, ezért nem volt évek óta itt kérdésem. Tisztelet a kivételnek, de nyilván való, hogy a többség csak okoskodni jár ide, ahol elbújhat az anonimitás lehetősége mögé.
Kislány, ez nem okoskodás, hanem a való élet! Ahogyan egy anonim oldalon, úgy a mindennapokban is olyan emberekkel fogsz találkozni (jó esetben), akik nem hülyék, és tisztában vannak a dolgok hátterével.
Szerinted a bérlő miért tőled kér dekort egy rendezvényszervező cég helyett?!
Elárulom!
Mert pontosan tisztában van azzal, hogy te feketézel! Emiatt pedig a töredékét fogja kifizetni neked a tényleges bérlési árnak, már amennyiben kifizeti. Ha sokat kérsz, elmegy a profikhoz. Ha akadékoskodsz bármin, kiröhög, mert bemondja, hogy feljelent. Ha károd esik, szintén röhög rajtad.
Ez ilyen egyszerű.
Vagy tisztességesen élsz, és vannak jogaid, vagy feketézel, de akkor kussolnod kell, ha problémád adódik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!