Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hány főnek volt megterítve a lakodalmi vacsorátokon?
100 főt hívtunk meg, de 160 főre foglaltunk asztalt, hogy még azok is beférjenek, akikre nem gondoltunk.
pl meghívott rokon gyerekei, vagy esetleg a szomszéd rokonja
101en voltunk az esküvői vacsorán. Nem sátorba volt, hanem egy éttermet béreltünk ki. Nem csak a közeli ismerősök voltak, hanem pl az unokatesómék is. Sátras lakodalmat én nem tartom túl jó ötletnek, nekem nem tetszenek, főleg azért is mert az időjárás kiszámíthatatlan. Nálunk a teraszra is ki lehetett menni, meg az étterem kertjébe, így nem volt bezártságérzete senkinek. Nekünk U alakba voltak az asztalok összetolva. Az asztalon nem voltak virágdíszítések. Kétféle díszítés volt:
- üvegpohárba vettem zselés gyöngyöket és bennük volt egy egy fej fehér rózsa (rózsaszín gyöngybe)
- száraz masni tésztát lefújtam arany színű festékkel és ez volt szétszórva az asztalokon.
Hófehér volt a terítő, és rózsaszín futóterítő volt középen rajta.
Ja, most jut eszembe hogy előttem és a férjem előtt volt egy virág asztaldísz, fehér rózsából.
Az esküvőre limuzint béreltünk (ne szóljatok le, imádom a felhajtást, és úgy tervezem hogy ez lesz életem egyetlen esküvője, így megadtam a módját), és fehér és rózsaszín rózsákból volt a díszítése.
AZ én családomba (kb 45fő: szüleim, nagyszülők, tesó + párja, apukám 4 tesója + családja, anyukám 1 tesója, + barátok) nem volt olyan ember akivel évek óta nem találkoztam. A férjemnél igen, de az apósom ragaszkodott hozzájuk is (ő is beszállt az anyagiakba).
Kb 1,5 Millióra jött ki az esküvőnk végösszege, de nem bántam meg, nagyon nagy nap volt életemben. 2008-ban volt az esküvőnk, azóta megszületett a kislányunk.
25/L
Én még nem esküdtem, de szinte biztos, hogy sátras lakodalmam lesz. Vagy még sátor se. Van egy hatalmas udvarunk, a családi-baráti összeröffenések is ott szoktak lenni, általában 20-50 fővel/alkalom. És gyönyörű, hatalmas fák, stb. Persze szívem szerint kastélyban esküdnék, meg hintóval meg minden, de mire arra lenne pénzünk, megöregednék :)
Szóval a sátor mellett nekem főleg az anyagiak szólnak, mert ha megfőzünk előre néhány ételt és mondjuk 3 embert felveszünk kiszolgálni, sokkal olcsóbban jövünk ki, azt hiszem. De ha addig lottóötöst nyerek, akkor inkább Gödöllői kastély helyette :D
35-en voltunk összesen.szűk család és pár barát.kb 100.000 f6-ba volt az egész.mi mindent mi csináltunk(anyuval főztük az ételeket,anyósom meg sütötte a sütiket pár barátnőjével)svédasztalos megoldás volt,igy nem voltak felszolgálók sem.a helyi kultúr házat kértük el.ott volt a polgári is,amit kinn az udvaron tartottunk meg(napernyőket kértünk kölcsön igy nem sültünk meg.a terítés "U" alakban volt.a főasztalnál csak mi ültünk,és az u szárainál az első helyeken ültek az örömszülők 2 oldalt(persze párom felől az ő szülei,felőlem meg az én szüleim)utána már mindenki ugy ült ahogy akart.két oldalt volt 1-1 asztaldísz.a terító fehér volt,amin piros-sárga szalvéták voltak.nagyon szép volt.nagyon jó volt,és visszahallva mindenki nagyon jól érezte magát mindenki.
én pont ilyenre vágytam mindig:pici,családias,csináld magad.
sok boldogságot.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!