Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Utolsó pillanatban hogy mondjak le egy esküvőt?
Nem kötekedni akarok tényleg, de hazavinni, elcsomagoltatni nem lehet? Nálunk 3 fő van függőben, nagy harag lenne, ha nem fizetnénk ki a "helyüket" az étteremben, és az éppen aktuális duzzogásuktól függ, hogy jönnek-e.
Ha mégsem (az a polgárin fog kiderülni), kidobják, vagy el lehet csomagoltatni?
"Hol írtam ilyet? A ne a semmibe menjen azt jelenti, hogy legyen, aki ott van, elfogyasztja, stb, ami az adott esküvővel együtt jár, hogyha már ki lett fizetve az 50-60-akármennyiezer Ft, akkor az ne szálljon el, élvezze ki valaki.
Nem azt, hogy jöjjön és fizesse ki..."
Oké, de gondolom, a hirtelen, utolsó pillanatban meghívott azért nem üres kézzel fog menni.
#32 Én pl. nem várnám el egy utolsó pillanatban meghívott vendégtől, hogy még tömjön is pénzzel. (Mondjuk amúgy se, de ez megint más kérdés.) Magamból indulok ki, nincs a csikkzsebben pár tízezres csak úgy.
Eredeti kérdésnél maradva, ugyanígy a saját lelkiismeretem lenne, hogy HA én vagyok a lemondós vendég, és HA amúgy is rá volt szánva a nászajándék, akkor igenis odaadnám, azért, amit fentebb vázoltam, mert tudom, hogy engem idegesítene a másik oldalon állva a dolog. :) Meg amúgy is. A nászajándék azért van, mert házasodnak, és meg akarom őket ajándékozni. Hogy ez most manapság pénz, az mellékes. Attól a házasság még érvényes, hogy én nem tudok ott lenni. :) Ugyanígy a szülinapi ajándékot se hajítom ki, ha csak egy héttel később találkozom az illetékessel.
Persze, ez sok "ha". Voltam olyan esküvőn, ahová párom nélkül mentem utolsó pillanatban, és ott volt az üres helye. Ott nem adtam miatta pluszban pénzt - de ott egyébként sem adtam pénzt, tárgyi ajándék volt, csóró vendég voltam. :) Nem volt belőle harag. Mondjuk ott nem volt ekkora költségvetés, szállással egyebekkel.
Összességében: továbbra is azt mondom, a nászajándék/pénz nem kötelező, az esküvő nem azért van, hogy abból gazdagodjon meg az ifjú pár, de korrekt gesztus figyelembe venni, hogy a pár részéről komoly szervezés/pénz/stb az, hogy meg tudjanak vendégelni a nagy napon.
Ennek ellenére vannak szituk, mint a kérdezőé, amivel nem tud mit kezdeni, nem tehet a lemondásról, ezeken nem kéne megsértődni.
Ha ennyire fillérbhaszó menyasszony lennék,hogy valaki lebetegszik és az a legnagyobb bajom,hogy ki van fizetve az ebéd akkor ásnék egy gödröt és belefeküdnék.
Én felhívnám és jobbulást kívánnék,a lelkére kötve hogy nem jön el,fekszik és gyógyul,nem történt semmi ne aggódjon. Ha ajándékot akar adni akkor majd odaadja máskor,nem kell feltétlen az esküvőn,ráér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!