Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Utolsó pillanatban hogy mondjak le egy esküvőt?
21.
Nem proli, hanem ésszerű.
Régen emiatt állt 3 DVD lejátszó, 2 porszívó a spajzban.
Sok értelme nincs.
Ahogy a vitának se, te magad is proli vagy még a családod is.
Oké, hogy nem vitték hatalmas ajándékot, de hogy egy jelképes valamit se, ahhoz pofa kell.
Ha más nem, legalább egy üveg valamit vinnék.
@22: Látom a szövegértés nagy erősséged. Hol írtam, hogy nem vittem semmit? Hol írtam, hogy teszek az egészre és DVD-lejátszót vagy porszívót vennék? Ha nincs valami ténylegesen egyedi ajándékötletem, akkor simán pénzt adok én is, mert valóban semmi értelme valami baromságra költeni.
Nekem a hozzáállással meg az álszentséggel van bajom - ezt nem érzed? "Jaj, nem kell ajándék, de ha hozol, akkor inkább ne, hanem pénzt adj!" Ez gusztustalan álszenteskedés, nem több. Vagy ne akarjon ajándékot vagy fogadja el azt, amit kap, de ne válogasson közöttük, mint tyúk a kendermagban, akkor se 3 DVD-lejátszó meg 5 porszívó áll majd a sarokban.
Kérlek ne, nagyon fárasztó és ostoba ember vagy.
Nem hűtőmágnesről van szó.
Felhívod, nem mész, beteg vagy (elmagyarázod, hogy mi), nászajándékot elküldöd mással.
Mi márciusba mentünk volna az asszonnyal, influenzásak voltuk, 40 fokos lázzal, lemondtuk. A pénzt a szüleimmel elküldtem egy borítékban, sok boldogságot kívánva.
A násznép jó része megsértődött ezen.
Akinek nem tetszett, és ennek hangot adott szemèlyesen is, azt elküldtem a pi.....csába. (benne volt a menyasszony ebben, és a családja is,mert mi az, hogy nem megyünk.
Majd mentünk volna oda, összerókàzni, fertőzni mindenkit, amikor még a kutyát is kínszenvedés volt levinni.
"Mondjuk a meghíváskor ki is kötöttük, hogy aki pénzt akar adni, azt hazazavarjuk, sem menyasszonytánc, sem egyéb nem volt, aki meg jelezte, hogy de mégis akar adni, azt szolidan lebeszéltük még a szervezéskor."
Ezt a mai magyarországi viszonyok között azért nagyon nehezen hiszem el. (Persze itt mindenki azt ír, amit akar:)
81%-os, szerintem kicsit félreérted, ami az előző oldalon szerepelt.
Nem azért jófejség odaadni a rászánt ajándékot/pénzt, mert ők azért szervezik. És nem azért fog morogni a menyasszony, hogy kevesebb a bevétel.
Itt a kulcs inkább a kiadás oldalon van. Vacsora + pia + stb + szállás is ebben az esetben, 50-60ezer Ft, akár még több, attól függően, hogy egyedül vagy másodmagával van az illető meghívva. 50-60ezer Ft, ami puff, egyszerűen ki lett dobva az ablakon, hiszen így a semmibe megy el.
Persze, ez nem azt jelenti, hogy KI KELL fizetnie a kérdezőnek, mert milyen aljas, és amúgy is számítanak a pénzre. De szerintem senkinek nem esik jól, ha a semmibe elszáll a pénz. Én pl. tudom magamról, hogy szívnám a fogam, nem azért, mert aljasgonosz barátnő nem jött el, miatta van, hanem pusztán azért, hogy a fenébe, hogy ez ilyen későn derült ki, megy a semmibe a - nekem spec nem kis - pénz.
Ugyanez miatt én nem érzem sértőnek azt sem, ha valakit utolsó pillanatban más helyett hívnak meg, mert többnyire az sem a nászajándékról szól, hanem arról, hogy ne a semmibe menjen a már kifizetett dolog, és akkor ha már így alakult, akkor legyen, aki ünnepel velünk. :)
Az anyagiak sajnos mindenhol ott vannak, de nem kell rögtön a legrosszabb oldalról felfogni.
Kérdező, még mindenképp ma hívd fel a menyasszonyt, mondd el, hogy ez a helyzet. Tedd hozzá, hogy megpróbálsz ott lenni, de ha holnapra ugyanilyen ramatyul vagy, akkor ne indulj el. Semmiképp se hagyd az utolsó pillanatra, az sokkal sértőbb lenne.
"Ugyanez miatt én nem érzem sértőnek azt sem, ha valakit utolsó pillanatban más helyett hívnak meg, mert többnyire az sem a nászajándékról szól, hanem arról, hogy ne a semmibe menjen a már kifizetett dolog,"
Tehát akkor "ne a semmibe menjen". Vagyis legalább a "fejpénz" jöjjön vissza, ha mástól is.
Lehet csűrni-csavarni, de a lényege ez.
Hol írtam ilyet? A ne a semmibe menjen azt jelenti, hogy legyen, aki ott van, elfogyasztja, stb, ami az adott esküvővel együtt jár, hogyha már ki lett fizetve az 50-60-akármennyiezer Ft, akkor az ne szálljon el, élvezze ki valaki.
Nem azt, hogy jöjjön és fizesse ki...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!