Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Utolsó pillanatban hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Utolsó pillanatban hogy mondjak le egy esküvőt?

Figyelt kérdés
Holnap lesz az esküvő és ma elég rosszul vagyok fel fáztam. Fáj a derekam és a vesém. És 3 óra auto útra lesz az esemény szállás is van foglalva. Szeretném le mondani de nem szeretném megsérteni a menyasszonyt. Mit kellene csinálnom?

2018. júl. 27. 07:20
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem mondd meg, hogy miért nem tudsz menni.

(Ne menj szerintem semmiképp, a felfázás nem vicc. Én olyankor 5 percenként szoktam vécére rohangálni, nem ragozom. Eleve most nagyon-nagyon sok folyadékot kell innod. Valurinal Max és hasonlók sem egy nap alatt gyógyítanak meg, lehet, hogy még antibiotikum is kell Neked).

2018. júl. 27. 09:29
 12/34 anonim ***** válasza:
100%

Csak őszintén. Nem ismerem, nem tudom mi lesz a reakció, de az őszinteség a legegyenesebb út, rosszul nem jöhetsz ki belőle.

Mellékesen jegyzem meg, hogy 1 főre azért 15-20.000 min. egy lagzi. Nem is pénzt, de azért valami kis nászajándékot majd küldenék nekik a kedvességért, hogy szerették volna veled is megosztani az egyik legszebb napjukat.

2018. júl. 27. 09:35
 13/34 anonim ***** válasza:
63%

"ha valaki nem vesz részt az esküvőn/lakodalmon, nem kell "fejpénzt" fizetnie."

Nem kell, de illik.

Ilyenkor már nem lehet lemondani az adagot. Az pedig ahogy írta az előttem lévő, vagy 10 ezer.

Kivéve, ha valaki házi, kis összejövetel.

Akkor nem gázos, az igaz.

2018. júl. 27. 10:16
 14/34 anonim ***** válasza:
49%

@14: "Ilyenkor már nem lehet lemondani az adagot. Az pedig ahogy írta az előttem lévő, vagy 10 ezer." - na ezért gusztustalan és felesleges rongyrázás az esküvő. Ha felmerül, mindenki rögtön a pénzre gondol (mennyibe kerül és főleg MENNYI LESZ A BEVÉTEL?) véletlenül se arra, hogy ha már összehozza, akkor a fő cél az, hogy mindenki jól érezze magát és együtt ünnepeljen a párral. Abszolút nem érdekelne a pénz, ha valaki nem tud eljönni, mert részemről nem erről szól a dolog, sőt, ha elküldené se fogadnám el.

F

2018. júl. 27. 10:40
 15/34 anonim ***** válasza:
@15: "na ezért gusztustalan" helyett "ez gusztustalan és ezért is"
2018. júl. 27. 10:51
 16/34 anonim ***** válasza:
84%
Jómagam is jártam így tavaly, csak én előző nap a lábamat törtem :D nem drámázott rajta senki sem, az meg azért külön vicces, hogy ilyenkor azért még teszem azt utaljon pénzt az ember, mert hát a házasulandóknak költségeik vannak. Nem tudom minek a rongyrázás, ha valaki nem engedheti meg magának és a lópikulának kell kislánykori megálmodott habos-babos csilivili lakodalom annak, aki csóró és nem teheti meg. A miénk nem volt nagy, nem anyagi okokból, tarthattunk volna akármilyet, de csak a szűk családot és barátokat hívtunk, ezer éve nem látott volt osztálytársat és távoli rokonokat nem. Mondjuk a meghíváskor ki is kötöttük, hogy aki pénzt akar adni, azt hazazavarjuk, sem menyasszonytánc, sem egyéb nem volt, aki meg jelezte, hogy de mégis akar adni, azt szolidan lebeszéltük még a szervezéskor. Szégyen, nem szégyen, ha olyan meghívót kapok, ahol bele van írva meg vicceskedve szánalmasan burkoltan fogalmazva, hogy lé kell, arra el sem megyek, mondjuk azon a páron ahol jártam az utóbbi időben sehol sem kértek, sőt, kikötötték, hogy határozottan szeretnék mellőzni az ilyet. Menjen 2 tanúval házasodni az, aki a pénzt számolgatja. Fejpénz? már a szó is kínos, hacsak nem bérgyilkosként dolgozik valaki.
2018. júl. 27. 11:00
 17/34 anonim ***** válasza:
58%

"na ezért gusztustalan és felesleges rongyrázás az esküvő"

Akkor meg kell ezt mondani az elején és nem kell elfogadni a meghívást.

Másrészt nem arról van szó, nem fér bele a keretbe.

Nyilván nem fog követelőzni az ember, de épp ezért írtam, illik.

Persze a sok prolinak beszélhet az ember.

2018. júl. 27. 11:17
 18/34 anonim ***** válasza:
95%

"ha olyan meghívót kapok, ahol bele van írva meg vicceskedve szánalmasan burkoltan fogalmazva, hogy lé kell,"

Az szokott beleírva lenni, hogy HA ad, akkor inkább már pénzt adjon.

Semmi ilyen, hogy adjatok pénzt, meg követelőzés.

2018. júl. 27. 11:20
 19/34 anonim ***** válasza:
66%
@18: Nem azt mondtam, hogy nem fogadom el a meghívást, hanem hogy értelmetlennek tartom, ha arra megy ki az egész, hogy a pénzt számolgassák. Én nem vagyok lakodalom-párti, de ez nem jelenti azt, hogy problémám van mások lakodalmával. Nekem azzal van bajom, aki a pénzt nézi az egészben és amikor a kérdésben leírt helyzetben az a reakció, hogy "de küldd el a fejpénzt", akkor úgy érzem, hogy pont az egész eseménynek a lényege veszett el. És ez szerintem gusztustalan.
2018. júl. 27. 11:22
 20/34 anonim ***** válasza:
100%
@19: De manapság ez is olyan proli húzás. "Nem várok semmit, de ha adsz, akkor inkább pénzt adj!" - persze, persze.
2018. júl. 27. 11:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!