Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Esküvő titokban?
Párommal 8 éve vagyunk együtt ki-ki a maga háza táján lakik mert sajnos az előző melóhelye egy kalap kaki volt és mivel OKJ-s képzésre küldték hogy elő tudják léptetni nem tudott hamarabb felmondani most váltott végre munkahelyet sokkal jobban keres.
Hozzáteszem volt pár hónapos szünet köztünk bizonyos okokból de egyikünk se kezdett mással.
Újra összejöttünk és a szülei áldásukat adták ránk de az enyémek megölnének engem is meg őt is ha kiderülne hogy újra együtt vagyunk.
(nem akarok belefolyni hogy mért a lényeg hogy a szüleim senkit nem tűrnek meg mellettem aki nem olyan mint amit őt akarnak)
Sajnos apukám már elég koros és nagyon beteg is így úgy döntöttem nem keserítem meg neki jobban a dolgot és nem szólok a fiúmról aki hálistennek maximálisan egyetért velem ahogy a szülei is.
A lényeg hogy szeretnénk összeházasodni végre és azt szeretném tudni lehetne e úgy hogy a szüleim ne tudják meg?
Tudom nem szép dolog de nagyon szeretem ezt a fiút és apukámat is és 8 évig nem tudtam meggyőzni hogy csak azért mert nem gazdag és orvos vagy jogász még jó ember így nem akarok vele veszekedni már így a "vége felé" :(
Csak két tanúval beülnénk aláírnánk és ennyi. Igazából ha lehetne se akarnánk többet (fehér ruhás templom meg vacsi meg ilyenek nekünk nem kellenek)
Lehetséges lenne?
Persze hogy lehetséges. Nem írja elő törvény, hogy nagykorú emberek esküvőjén jelen legyenek a szüleik is.
És emberileg is megértelek.
"a szüleim senkit nem tűrnek meg mellettem aki nem olyan mint amit őt akarnak"
Kb. ez volt nálam is. Meg kell szakítani velük minden kapcsolatot, minnél kevesebbet érintkezni velük. 5-10-20 év múlva sem fog változni az ilyen ember, a gyerekeidre is negatív megjegyzéseket fog tenni majd ha engeded.
Teljesen megertelek titeket. Meg lehet tenni, es tegyetek is.
Gratulalok egyebkent! :)
Simàn lehet.
Én is ezt tenném. Hajrà.
Aztàn az is lehet, hogy anyukàd véleménye megvàltozik majd, ha apukàd màr nem lesz. Valószìnűleg ő a csalàdi béke miatt nem mond ellent apukàdnak, hiàba nem ért vele valószínűleg egyet. Tehàt utàna később pl csaphattok egy vacsoràt "lagzi" címén később is, amire meghívjàtok anyudat meg az ő szüleit is. Így a két csalàd megismerheto egymàst, és lehet, hogy nyitnak egymàs felé.
Mondjuk azért én pàr baràtot beavatnék és megkérdezném mi a véleményük.
Ezt csak óvatossàgból mondom, hisz nem tudom, mi a szüleid pontos kifogàsa a baràtod ellen.
Ha valóban csak az, hogy nem gazdag, meg diplomàs, akkor a szüleid eléggé begyepesedett gondolkodàsmódúak, nyugodtan lépd meg a két tanùs esküvőt.
De elképzelhető, hogy valami olyan probléma is àll a hàttérben, amit ők esetleg làttak a pasiban, de te aki benne élsz a pàrkapcsolatban, nem làtod vagy nem akarod làtni. Nekem rengeteg ilyen tapasztalatom volt, sajàt is (amikor a szüleim làttàk, hogy akivel együtt vagyok az mennyire gàz meg kihasznàl), meg amikor én adtam tanàcsot a baràtnőkkel (nem irigységből, màr mind hàzasok voltunk, vagy jegyességben éltünk) egy baràtnőnknek, aki valami iszonyat pasassal akart összehàzasodni. 5 évig bírta a hàzassàg, ràjött, hogy a sràc totàl pszicho, de akkor ezt nem làtta, vagy nem akarta làtni. De volt osztàlytàrsaknak is adtunk màr többször tanàcsot ilyen ügyekben, és sajnos az idő mindig minket igazolt.
Szóval ha a baràtok szerint is OK, akkor én bemennék, és letudnàm hamar a két tanúsat aztàn ennyi.
Köszönöm! :D
Utolsó előttinek üzenem sajnos nem beszélünk 10-20 évről.
Apukám leukémiás. Tényleg nem fog változni de már nem is akarom. Ezek ellenére is ő a mindenem imádom őt pontosan ezért nem szeretném elkeseríteni hogy "ilyen az akit szeretek"
Nem mondom hogy nem bánom mert jobb lenne egy a jó anyós-após viszony
de így már nem is próbálnám megváltoztatni a véleményüket.
Nem vagyok rá büszke hogy így akarom csinálni mert ez egy bazi nagy hazugság.
De ez a betegség sajnos sok választást nem hagyott.
Az meg szerintem rosszabb lenne ha úgymond "megvárnám míg lemegy" aztán úgy sétálnék be az anyakönyv vezetőhöz.
Mikor párommal újrakezdtük elmondtam neki hogy ez a helyzet és így kell lennie és elfogadta és segít is benne. Mégha csak 10 percünk is adódik összefutni a közértben az is sokat jelent neki és egyszer sem panaszkodott hogy más nőt keres inkább. Így azt gondolom ő kivételes ember aki mellett szívesen leélném az életem.
Megszakítani minden kapcsolatot a családdal?
Nos számomra egy férfi sem ér annyit hogy eldobjam érte a szüleimet. Igen vannak szeszélyeik amik nem tetszenek pl. ez de ők a szüleim a pasik meg jönnek mennek
Az csak szerencse hogy van mellettem egy olyan aki elfogadja a helyzetet. Ebből is tudom fontos vagyok.
Igen megtehettem volna hogy a szüleimet hátrahagyom akárkiért de lehet megcsalt vagy vert volna és úgy jöttem volna haza hogy "bocsi hogy x ideig tojtam a fejetekre de segítsetek"
Esetleg 2-3-4-5 gyerekkel a nyakamban.
Szeretem ezt a fiút mindennél jobban de még érte sem hagyom el a családomat. Ha mellettem marad és megérti ő az igazi ha meg nem akkor jobb is ha elhagy
Kedves utolsó.
Anyukámra nem számíthatok, sosem számíthattam a 23 évem alatt apu volt az anyukám is.
Nos, apu igen a gazdag diplomás pasikat szereti de legfőképp azokat akik kiállnak magukért bárhol bármikor
pl. ha pocsék a kaja az étteremben egyenesen a főséf képébe mondja hogy ...
Párom nem volt ilyen az elején tényleg anyuci kisfia volt de megváltozott jó most se bunkó nem finom nem finom nem megy oda többet és ennyi.
Csak apu szerint az ilyen ember gyáva jellemtelen: aki csendben elfogadja hogy jó ami rossz-rossz hiába szólok se lesz jobb
Nos gimiben jöttünk össze az új kollégáim meg nincsenek képbe vele.
De a régi barátok támogatnak
Alapvetően nincs gáz a kéttanús esküvővel, felnőttek vagytok, nem kötelező meghívni senkit.
Viszont ebben a konkrét helyzetben én várnék. Nem akarnék hazugságban élni, a szülők szemébe hazudni. Néhány hónap, egy-két év ebben a korban még belefér, nem maradtok le semmiről, 40-50 év házassághoz képest az semmi...
Így apukád nyugodt lehet, nem hazudod végig az utolsó időket, így te is nyugodtabb leszel. Utána pedig már azt csinálsz, amit akarsz. Ez nem arról szól, hogy arra vársz, hogy menjen el végre, ahogy te írtad valamelyik kommentben, egyszerűen arról, hogy megtiszteled azzal az utolsó időkre, hogy nem teszel olyat, amiről biztosan tudod, hogy ellenezné.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!