Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Az emberek miert szoljak meg...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az emberek miert szoljak meg azokat, akik viszonylag fiatalon (20-23 evesen) hazasodnak? Honnan veszik a batorsagot, hogy megmondjak a masiknak, hogy mit kellene tennie?

Figyelt kérdés
21 eves voltam, amikor ferjhez mentem. Egybol ment a pletyka, hogy biztos, terhes vagyok. Persze ez nem igy volt. Mondom sem kell, a ferjemmel azota is nagy boldogsagban elunk es ugyanugy befejeztem az iskolaimat, mint a karogok. Most is allandoan egyik kollegamrol pletykalnak, hogy 23 evesen meg raer, ki kellene elnie magat. Amikor szoltam ezeknek az embereknek, hogy nem latunk bele mas eletebe, mindenkinek masok a celjai, vagyai, ennem hurrogtak le. Ez mifele uj divat manapsag? Regen az emberek nagyresze 20-22 evesen nemhogy hazas volt, de mar gyereke is volt, es volt eleg felelossegtudatuk, hogy mindezt vallaljak, mig manapsag sok 30 eves is csak a "kielesrol" beszel. Mindenki legyen olyan, amilyen akar. Ha nem akar hazasodni meg gyereket vagy csak kesobb, OK. Engem nem erdekel. Mindenki elje az eletet, de megis miert kell masokat leszolni azert, mert ok nem kapcsolatbol kapcsolatba mennek, hanem vannak olyan komolyak, hogy elkotelezzek magukat? Hol vannak az ertekek a mai vilagbol?
2010. jún. 14. 20:46
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
44%

23 évesen mentem férjhez. Volt olyan volt osztálytársam, aki leírta (de éreztem a hangnemen a kétkedést), hogy reméli, sokáig fog tartani... Azóta is nagy a boldogság, míg a volt osztálytársaim többsége karrierista, és szerintem csak én vagyok azóta is házas... (27 vagyok).

Érdekes módon az idősebb korosztály nem problémázik ezen, nekik ez természetes.

2010. jún. 14. 22:06
 22/38 anonim ***** válasza:
28%
Kérdező köszi:)
2010. jún. 14. 22:09
 23/38 anonim válasza:
66%
Én ugyan még nem vagyok házas, de megértelek, mert van egy kislányom, és 22 éves vagyok. Nekem a szemembe és a hátam mögött is mondták, hogy tönkre fogom tenni ennek a gyereknek az életeét, minek nekünk ilyen fitalon gyerek, pár év múlva úgysem mi fogjuk nevelni. Ezt miért kell??? Hatalmas boldogságban élünk és tervezzük a kistesót.
2010. jún. 14. 22:45
 24/38 anonim ***** válasza:
72%
nemcsak az ilyen emberrekkel viselkedik így a többség, hanem szinte mindenbe belekötnek amibe csak lehet :/
2010. jún. 14. 22:52
 25/38 anonim ***** válasza:
30%
Én rohadtul nem vagyok irigy. Sosem mennék férjhez ilyen fiatalon, örülök hogy élhetek még és kész. Majd 20év múlva írd meg, hogy még együtt vagytok-e. Na szevasz. L/20
2010. jún. 14. 23:17
 26/38 anonim ***** válasza:
56%
En sem ertek egyet azzal, ha ilyen fiatalon hazasodik valaki. Nem vagyok irigy, boldog parkapcsolatok allnak a hatam mogott, sokat tanultam es tapasztaltam az elozo partnereimtol, a jelenlegi parom pedig egy alom. De! Beleszolni masok eletebe akkor sem szabad. Ha te ugy erzed, hogy erett vagy erre es bizol a kapcsolatotokban, akkor szerintem nem kellene masok negativ velemenyevel foglalkoznod. Lehet, hogy naiv vagyok, de az ilyen beszolok nagy resze szerintem csak teged felt, tehat nem rosszindulatbol beszelnek. Szerinem, ha nagyon muszaj hallgasd vegig az ilyen velemenyeket, aztan egyik fuleden be, masikon ki. Sok boldogsagot!
2010. jún. 14. 23:19
 27/38 anonim ***** válasza:
74%

nah igen ezt én sem értem. Minket is leszóltak, hogy fiatalon lett gyermekünk (22/L és 24/F). Pedig csodálatos a kapcsolatunk és imádjuk egymást! Esküvö sajnos azért nem lesz/ nem lett, mert anyagilag jobban megéri ha nem vagyunk házasok. Pedig késöbb majd szeretnénk:)

Anyu viszont pont az ellenkezöje: 10 évet járt a r*hadék alkesz apámmal mielött összeházasodtak volna. Anyám 33 volt, apám 40. Mégis elváltak 2 év után mert miután megszülettem, ez a nyavalyás csak jobban ivott.

Ez csak arra volt példa, hogy minden életkorban vannak rossz döntések! És senkit nem szabad semmi miatt leszólni, mindenkinek a magánügye mikor érzi magát elég érettnek a házassághoz illetve családalapításhoz. Mindenkinek sok boldogságot!:)

2010. jún. 14. 23:22
 28/38 anonim ***** válasza:
61%

2-3 évig kell kibírnod. Aztán elhallgatnak a károgók, meg azok is, akik őszinte féltésből mondják amit mondanak.

Nekem is mondták eleget, főleg jóindulatú aggódásból, meg őszinte csodálkozásból. 20 voltam, férjem 25. Meg ment persze a pletyka, hogy jön a gyerek, aputól ketten is megkérdezték fél év múlva, hogy van az unoka...

Egyetem alatt én voltam az egyetlen házas. A nevemet persze nem írták át a dékánián, mondván: nem foglalkoznak az asszonynevemmel, sokan elválnak az egyetem végéig, akkor meg csinálhatják vissza.

Mi a szexet is fenntartottuk a házastársunknak, úgyhogy ez is összeköt minket. Felszabadító érzés előzetes kapcsolatok emléke nélkül, tiszta lappal élni 15 éve a házasságot.

2-3 év elég a szemlélőknek, hogy megnyugodjanak egy kapcsolat jövője felől. Egyébként kifejezetten jót tesz egy házasságnak, ha a felek előzetes csalódások, sérülések nélkül tudnak felszabadultan részt venni benne. Örülj, hogy neked ez adatott. A többiek egy része ezt érzi és irigyli valahol.

2010. jún. 15. 00:28
 29/38 anonim ***** válasza:
55%

Nekem az a tapasztalatom, hogy a mai huszonévesek még gyerekek.. otthon ülnek, nem dolgoznak, anyu-apu eltartja őket. Ez félig persze kényszer, a gazdasági helyzet meg ilyesmi miatt, de valahol nagyon is kényelmes.

A legtöbb házasulandó huszonkét-három éves meg a szülei nyakára vinné a kedves másik házasfelet is, ez itt a baj.

A lagzira pénzt is az ősök adnának, és sokan azt hiszik ebből a korosztályból, hogy ez micsoda nagy kaland, milyen "felnőttes", és hogy néznek majd a többiek. És az "elvált " szó is kellően enerváltan kinyögve olyan jó hatással bír egy osztálytalálkozón..

ez nyilván nem a mai gyerekek hibája, hanem a szüleiké.

Egy házasság marha nagy felelősség, mindkét fél részéről folyamatos alkalmazkodás, a saját igényeink háttérbe szorítása, és ezt a mai fiatalokból nem nagyon lehet kinézni, mert megszokták, hogy nekik egy csomó minden "jár". Mer'hogy "megérdemlik".

Kevés olyat ismerek, aki huszonévei elején jár, rendes szakmája van (mondjuk mentős, eladó, óvónő vagy asztalos) nem akar munka nélkül megélni és valami hangzatos ám semmitérő menedzser vagy bölcsész lenni,külön lakást akar (és kap is hitelt, esetleg valaki kihal belőle a családban) és felelősséggel képes gondolkodni. Mondjuk, akár még holnaputánra is!

Hát ezért várjanak csak.

2010. jún. 15. 14:41
 30/38 anonim ***** válasza:
28%

"lagzira pénzt is az ősök adnának"

Akármilyen hihetetlen de az a szokás, a szülő házasítja ki a gyerekét, a szüleimét is a nagyszüleim fizették, az övükét is a dédnagyszüleim finanszírozták, és így tovább, persze aki 30-40 évesen házasodik fizesse magának, de szerintem nem ennyi idősen a normális...

tegnap 21:21 voltam

2010. jún. 15. 14:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!