Van valami lehetőség olyan vizsgálatra, amivel megmondják, milyen nemzetiségek vérei keverednek bennem? Hol, mennyiért?
Na ne!
Icipici történelem...: Itt a mindenki megfordult.
Hát jó is lenne,ha lenne ilyen! :) Én még egyszer kiskoromban kb. 11-12 évesen megkérdeztem anyukámat,hogy "Anyu ugye én nem vagyok zs.dó?" erre ő: "nem kislányom,Te hülye vagy" :D Persze a kérdés onnan jött,hogy tudtam apám utálja őket! Na mindegy,lényeg a lényeg,hogy családfakutatás kell neked,nem vizsgálat! :)
25/N
1. megoldás: nézz tükörbe. Ez alapján eldöntheted, milyen emberfajtához tartozol.
2. megoldás: Menj el családfakutatásra! Melós, sok pénzbe és időbe kerül, de meglesz az eredménye.
Családfámban van minden, német, zsidó, magyar, stb.
Én arra lennék kíváncsi, hogy antropológiailag milyen vagyok.
Hello!
Van egy olyan sorozat, hogy "Who do you think you are?". Nem tudom kinek mennyire ismerős, régebben a realityn szokott menni, mostanában torrentről szedem az új részeket. Híres emberek családfáját kutatják, a személy is részese az egésznek, nagyon frankó! Az egyik részben a brit Colin Jackson családfáját kutatták és mellette készült egys teszt is, ami azt állapította meg, hogy hány %-ban néger, európai, meg indián származású. Ilyen teszt tehát van, csak ennek jobban utána kell nézni. Genetikailag egyébként a nőknél a mtDNA-t veszik alapul, a férfiaknál meg marker vizsgálat. Mindkettőnél az egyenesági apai, ill az egyenesági anyairól kap képet az érdeklődő. Vannak a témában érdekes könyvek, nagyon ajánlom pl Bryan Sykes-tól az Éva 7 leánya c. könyvet, meg Spencer Wells-től az ember útját.
Egyébként olyan gyakorlatilag nincs, hogy valakiről genetikailag azt mondjuk, hogy 67% horvát, 15% magyar, meg ilyenek, szal ilyen nincs:) egyén szinjén sem, meg nemzet szintjén sem, szerintem. Talán nem volt túl bonyolult, még vissza kell olvasnom:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!