Hogyan működik a nemességi igazolás kikérése? (Ha egyáltalán van erre lehetőség. )
Egy nemesi származású németországi ismerős kérte a segítségünket ebben az ügyben, aki használni szeretné Németországban a címét, (mint pl. Georg von Festetics). Megnéztem a levéltár oldalát, de arra vonatkozóan, hogy egy ma élő személy nemesi származását hogyan lehet bebizonyítani, nem találtam információt.
Valakinek van tapasztalata, vagy ötlete erre vonatkozóan?
(Köszönöm a válaszokat előre is, leghamarabb holnap este fogok tudni reagálni rájuk!)
Ezt inkább a német jog oldaláról kellene megközelíteni. Ott milyen igazolást várnak el hivatalosan?
Magyarországon ugyanis a nemesi címek, rangok, előnevek használatát hivatalosan eltörölték, ezért nem is nagyon van hivatalos ügymenet ezek újra felvételére, itthon.
Családfa kutatás.
A bizonyításhoz kell egy hiteles családfavizsgálatot csináltatni..
Utánna kell benyujtani a közjegyzőhöz, ott meg majd elmondjáka többit.
Zsebbe kell nyúlni ehhez rendesen...
Azt azonban még hozzá tudom tenni, hogy kiadtak a 2. vh. előtt egy könyvet, ami 1867 óta tartalmazta a Belügyminisztérium által igazolt nemességeket, gondolom ezek iratanyaga a MOL-ban megvan. Hátha ezt is elfogadják.
Persze csak azokat igazolták, aki kérte.
Nos ha Magyarországon jár,minden további nélkül a neve elé biggyeszthet bármilyen nemesi címet.
Németországban a német jog a döntő.Egyébként attól,hogy leszármazó,nem biztos,hogy megilleti a cím viselése....
nem hiszem, hogy közjegyző foglalkozna bárki családfájának a hitelesítésével
de ehhez nem is kell családfakutatás, elég, ha egyetlen ismert felmenőről hivatalosan bizonyítható a nemesség
"Hogyan működik a nemességi igazolás kikérése"
Ilyet magyar hivatalos szervek nem adnak ki.
Ez által akar, a német felsöbb körökhöz tartozni,
Kint nagy pénzeket fizetnek egy ilyen cimért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!