Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » A menyasszonyi ruhat ki kell...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A menyasszonyi ruhat ki kell fizesse?

Figyelt kérdés

2018. ápr. 27. 11:12
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
58%
Ha arra van ingered, hogy férjhez menj, akkor elmész hétvégére a tescoba árut feltölteni és két hétvége alatt megvan a ruha ára.
2018. ápr. 27. 11:58
 22/32 anonim ***** válasza:
66%
Épp ez az, hogy a házasság nem csak egy papír. Pontosan ezért érdemes együtt élni pár hónapot, mielőtt hivatalosan is elkötelezitek magatokat. Amikor nem éltek együtt a fiatalok házasság előtt, akkor egészen mások voltak a házasodási szokások. Pl.a lánynak komoly hozományt kellett vinni a házasságba. Az eljegyzés után a menyasszony minden idejét a kelengye hímzésével töltötte. Ha a férj nem verte a feleségét, akkor már jó férjnek számított. Szép dolog a hagyományőrzés, de érdemes ésszel csinálni. Szívetek joga együttélés nélkül házasodni, de legyetek tisztában a buktatókkal.
2018. ápr. 27. 12:18
 23/32 anonim ***** válasza:
41%
Akkor ugye nem is szexeltetek esküvő előtt?
2018. ápr. 27. 12:33
 24/32 A kérdező kommentje:
nem
2018. ápr. 27. 16:39
 25/32 anonim ***** válasza:
74%

"A szuleim alljak a ruha arat, de sokan mondtak hogy az a volegeny resze kellene legyen."

Ez a vőlegény és családja, illetve a te szüleid közös döntése. Pont lényegtelen, hogy az X-edik szomszédasszony szerint a vőlegénynek kéne állnia... Ha a szüleid állják és így jó nektek, akkor legyen így.

Nem tudom, hogy mit kell ezen így kiakadni egyeseknek, hogy a szülők fizetik. Nekem van keresetem, de valószínűleg a szüleim beszállnak majd a költségekbe. Sok helyen szokás ez, mint ahogy a staférung is.

2018. ápr. 27. 17:01
 26/32 anonim ***** válasza:
46%
Ha ez egy ilyen dédszüleink generációját idéző, szűz menyasszonyos esküvő, akkor úgy illene, hogy az anyagi részét is hagyományos módon intézitek, azaz a szüleid fizetik az egészet. De a te ruhádat minimum. Mégis milyen röhejes kérdés már ez, a vőlegényed vegyen egy zsákbamacskát, és még a ruháját is ő fizesse?
2018. ápr. 28. 00:56
 27/32 anonim ***** válasza:
23%

Ejej, hat az egyetemre jaras az nem eppen hagyomanyos noi elfoglaltsag. :) Bocsass meg kerdezo de mindig kacagnom kell, amikor valakinek a hagyomanyokbol csak a neki tetszo resz kell. Az egyetemrol nem akarsz lemondani, gondolom megvan hozza a kifogasgyar is, hogy mai vilag, de te kulonleges vagy, de mar a kozepkor napolyi egyetemein is voltak nok, kesobb akarsz/muszaj dolgozni stb. De hogy te legalabb egy gyufa szalat odebb tegyel az eskuvod erdekeben az micsoda dolog mar, hiszen te hagyomanyorzo vagy! Te nem fogsz ilyet tenni, ne is varjak el toled. Kerdezo, mas szamlajara akarsz felnott meg hagyomanyhu is lenni, csak kozben a sokkal fontosabb, am kevesbe merheto dolgokrol megfeledkezel: a tisztessegrol, korrektsegrol.

Vallasos szabalykovetest erzek a levegoben.

2018. ápr. 29. 15:21
 28/32 anonim ***** válasza:
34%
Ha te vagy a menyasszony és fizetem neked ha hozam jossz.....igent mondasz? 😀
2018. máj. 1. 14:31
 29/32 anonim ***** válasza:
70%

"Ejej, hat az egyetemre jaras az nem eppen hagyomanyos noi elfoglaltsag. :)"

A századfordulón már voltak nők az egyetemeken. A két világháború között már teljesen elfogadott volt és olyan karokon, mint pl. az orvosi, gyógyszerészi, bölcsészeten meg főleg. És igen, akár család mellett is csinálták. Nem zárta ki egymást a kettő.

Mielőtt teljesen lenézzük a hagyományokat és a kérdezőt is, egy kicsit tessék csak tájékozódni, mielőtt ideböfögjük a hülyeséget.

2018. máj. 1. 14:41
 30/32 anonim ***** válasza:
33%

#29 Tudomásom van róla, csak nem értem hogy kapcsolódik ez ahhoz, amit írtam. A hagyományok szerint a nő helye otthon van, a "világ", beleértve az egyetemeket is pedig a férfi terepe. Ez nem az én véleményem, nem állítom, hogy ez helyes, hanem ez az irányelv a konzervatív, szűzen házasodást támogató szubkultúrában, melyről bárki olvashat bővebben az interneten. Az egy más kérdés, hogy a konzervatívok ezt nem mindig dobolják ki olyan hangosan, ők is megalkusznak, de igazából ezt vallják.

Szerintem te félreértettél engem, ugyanis én nem a hagyományhű embereket nézem le, hanem a következetleneket, akik mindenből csak az előnyöket akarják. A kérdező kiemelt néhány elemet ebből a konzervatívnak nevezett világnézetből, más elemekhez pedig nem ragaszkodik annyira. A másik, progresszívnek mondott világnézet része az, hogy a nő is egyetemre jár, viszont ennek az is része, hogy illendő az anyagi terhek egy részét is vállalnia. A kérdező ez alól szeretné kivonni magát és ezt a hozzáállást nézem le. Bizony, nem fogok mentegetőzni, az ilyesmit én nem tartom egyenes dolognak.

2018. máj. 1. 21:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!