Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Sütemény kérdés, nem pofátlanság?
Egy cégnél dolgozom, az irodákban kb. tizen dolgozunk nők. Egyik munkatársnőnk (nem közvetlen az irodai munkában munkatársnőnk, ő a raktáros, máshol van helyileg is,)az ő lánya férjhez megy három hét múlva.
Ezzel a munkatársnővel szoktunk beszélgetni pár szót, pár mondatot, de messze nem barátnője egyikünknek sem, és nem is úgy kollegina, hogy egy irodában lennénk.
Na szóval, szabályosan megkért minket, hogy legyünk szívesek, mindenki süssön egy tálca aprósütit a lánya lagzijába. Mert hogy így mi meg sem éreznénk (egy-két tepsi süti nem a világ), viszont akkor az 8-10 féle lenne, és neki már erre nem lenne gondja.
Hát, nekem a pofám leszakad. Mi a véleményetek?
Mondjuk hogy a te szavaiddal éljek, nekem is leszakadna a pofám. Ezt csak úgy?
Nem vagytok barátnők, még csak közvetlen kolleganők sem.
Meg lettetek hívva amúgy?
2-re:
Nem lettünk meghívva (de nem is számítottunk rá).
Amúgy kb. 120 fős nagy lagzi lesz, olyan hagyományos.
A szertartásra sem lettünk meghívva, és hát mondom, nem vagyunk barátnők, én ilyet max. nővéremtől vagy barátnőmtől kérnék, vagy régi jól ismert szomszédasszonytól. (Ha már mindenképp házi sütit akarok, költségek nélkül). Vagy túlbiztosítani magam házi aprósütivel.
Majd mondjuk, hogy így az éves zárás meg úgy, túlórák (pénzügy-könyvelés), na de még mi érezzük magunkat szarul?
Egy 120 fős nagylagzira nem a munkahelynek kéne biztosítani a süteményt. Munkatársaid mit szólnak?
Én is csak nevetnék rajta.
Mondd, hogy neked sajnos pont most romlott el a sütőd, de szívesen elküldöd nagymamád kedvenc aprósüti receptjét.
Szerintem ez elég egyértelmű lesz, főleg, ha mindannyian valami hasonlóan átlátszó kifogással hárítjátok el a kérést.
Köszönöm, hogy írtatok.
Kolleganőim is csak néznek, az egyik mondta, hogy pont szabin lesz akkor. Többen a túlórás időszakra hivatkozunk.
Majdcsak észreveszi magát így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!