Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Ha meg vagyok keresztelve és...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha meg vagyok keresztelve és voltam elsőáldozó, de nem bérmálkoztam, akkor még lehet majd templomi esküvőm?

Figyelt kérdés
2018. márc. 26. 21:51
1 2
 1/14 Peter_mota ***** válasza:
0%
Előtte el kell intezni , addig nem
2018. márc. 26. 21:55
 2/14 anonim ***** válasza:
0%
Esküvő előtt sort kell rá keríteni.
2018. márc. 26. 21:56
 3/14 A kérdező kommentje:
De már sokan kérdezték itt és azt a választ kapták,hogy a bérmálás nem szükséges az esküvőhöz.Akkor?
2018. márc. 26. 22:00
 4/14 anonim ***** válasza:
Ha nem gyakorlod a vallasodat, akkor minek akarsz egyhazi eskuvot?
2018. márc. 26. 22:01
 5/14 anonim ***** válasza:
0%
de szükséges. Bérmálkozás nélkül nincsen egyházi esküvő, ha katolikus vagy
2018. márc. 26. 22:31
 6/14 anonim ***** válasza:

dehogy kell.

örülnek, ha meg vagy keresztelve. az elsőáldozást is simán lezavarják, ha véletlenül nem lettél volna elsőáldozó.

2018. márc. 27. 00:02
 7/14 Csomorkány ***** válasza:
100%

Lehet, amennyiben akad egy párod, akiről hajlandó vagy nyilvánosan kijelenteni, hogy szereted, tehát nem hagyod el, és aki hajlandó ugyanezt kijelenteni rólad.

Az esküvő ugyanis egy ilyen tartalmú ünnepélyes, nyilvános kijelentés egymásról. Minden más körítés.

Egyéb szentségek közül a katolikus keresztelőhöz van köze: amennyiben legalább egyikőtök katolikusként van megkeresztelve, akkor az egyház részese kíván lenni annak a nyilvánosságnak, ami előtt ezt elmondjátok.

Ettől függetlenül gondold át, hogy ha az egyházat ezen nyilvánosság részesévé akarod tenni az esküvődön, akkor amúgy mi bajod van vele. Pl. miért nem akarsz mindettől függetlenül megbérmálkozni, így az egyháznak tudatosan részese lenni?

2018. márc. 27. 07:11
 8/14 anonim ***** válasza:

"De már sokan kérdezték itt és azt a választ kapták,hogy a bérmálás nem szükséges az esküvőhöz.Akkor?"

Mert egyházjogilag valóban elég, hogy a pár egyik tagja katolikusnak legyen keresztelve. A gyakorlatban legtöbbször valóban így van. Ismerek az egyházközségből olyan párt, ahol a nő hívő volt, viszont a férfi nem és gond nélkül volt egyházi esküvő. Később a férfi is megtért és felnőttként keresztelkedett.

2018. márc. 27. 08:53
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Én csak keresztelve vagyok,a férjem elsőáldozó is volt. Simán összeadtak minket,egy megyeszékhelyi római katolikus templomban.
2018. márc. 27. 09:47
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Igen lehet, simán.
2018. márc. 28. 11:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!