Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Az esküvőhöz tényleg kell,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

199303 kérdése:

Az esküvőhöz tényleg kell, hogy elsőáldozó legyél, meg legyen bérmálásod és nem elég, hogy csak meglegyél keresztelve? Hogy ha igen ezek nagyjából mennyibe kerülnek?

Figyelt kérdés
2013. jan. 10. 08:15
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
84%

A polgári szertartáshoz (önkormányzatnál) nem kell ilyesmi.

Ha egyházi esküvőt is szerveztek, akkor bizony előfordulhat, ebben viszont nem vagyok járatos.

2013. jan. 10. 08:27
 2/14 Andizsuzsi ***** válasza:
59%
Ha katolikus vagy, és katolikus esküvőt szeretnél, akkor elsőáldozási felkészítésen kell részt venned, és elsőáldoznod kell az esküvő előtt. Bérmálkozni nem szükséges. Tudtommal ezek nem kerülnek pénzbe.
2013. jan. 10. 08:29
 3/14 A kérdező kommentje:
köszönöm. :) igen katolikus vagyok. én probáltam utána járni az interneten, de azt se találtam, hogy ingyenes-e de azt se, hogy pénzbe kerül-e. és erre a felkészitésre hol lehet jelentkezni?
2013. jan. 10. 08:32
 4/14 anonim ***** válasza:
90%

Legjobb ott, ahol az esküvőt szeretnétek- bemész a sekrestyébe mise után és elmondod, majd itt szeretnétek esküvőt- és egyben megbeszélitek, mi a felkészítés útja.

Ingyenes.

2013. jan. 10. 08:37
 5/14 A kérdező kommentje:
értem köszönöm szépen a segitséget!
2013. jan. 10. 08:49
 6/14 anonim ***** válasza:
54%
Igen kell az elsőáldozás. A keresztelés, és az elsőáldozás ugyan olyan szentség mint az esküvő.
2013. jan. 10. 10:11
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Az igazság az, hogy nem kell! Illetve,hogy papfüggő!

Nálunk pl. a férjem még csak meg sem volt keresztelve, de a katolikus egyház irántam (hívő fél) való tiszteletből engedélyezte. Alá kellett írni egy papírt, hogy a gyerekeket katolikus szellemben neveljük majd!

2013. jan. 10. 13:20
 8/14 Andizsuzsi ***** válasza:
58%
Az egy más eset, ha az egyik fél vallástalan, vagy más vallású. Kérdező katolikus.
2013. jan. 10. 13:34
 9/14 anonim ***** válasza:
58%
Ismerősöméknek kötelező volt jegyesoktatásra járni.
2013. jan. 10. 13:38
 10/14 anonim ***** válasza:
58%

Nem kell egyik sem. Jogilag elég, hogy az egyik fél legyen megkeresztelve, illetve mindketten szabad állapotúak legyenek, más megkötés nincs.

Nem kerülnek amúgy semmibe, a szentségek kiszolgáltatásáért nem kérhet a pap pénzt, különben az súlyos fegyelmi vétség. Az esküvőn se a szentségért kell fizetni (ha kell, de sok helyen nem kell).

2013. jan. 10. 14:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!