Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha én meg vagyok keresztelve, illetve elsőáldoztam is, viszont a párom egyik sem, akkor lehet templomi esküvőnk?
Figyelt kérdés
Ha nem,mi kell hozzá?
Illetve a gyermekünk így megkeresztelhető?
2013. ápr. 24. 11:54
1/8 anonim válasza:
Elvileg a völegényednek is legalább meg kell, hogy legyen keresztelve meg elsöáldozó kell, hogy legyen. Ha eddig nem történt meg, akkor most kell bepótolnia.
2/8 anonim válasza:
Esküvő előtt időben kell jelezni a helyi plébánián. Templomi esküvő előtt jegyesoktatás van. Ez idő alatt is felkészülhet a keresztségre és ezután az oltári szentséget is magához veheti. A gyermek megkeresztelkedésénél nem kritérium ha az egyik szülő nincs megkeresztelkedve.
3/8 anonim válasza:
Amennyire tudom, ez egyházanként, sőt templomonként változó (gyakran keresztelés nélkül is hozzáadnak, ha fizetsz például). A legokosabb, ha megkérdezed a papot.
4/8 anonim válasza:
A ami világban ha csúsztatsz egy borítékot, akkor semmi nem probléma.
5/8 anonim válasza:
Nálunk pont így volt.
Fél évig kellett járnia felnőtt katekizmusra, én is mentem vele és ez volt így egyben a jegyesoktatás is.
Egyébként a mi papunk nagyon jó fej volt, azt mondta, sokkal nagyobb bűnnek tartja a keresztség felvételét hamis okoból, többször mondta a férjemnek, hogy csak akkor keresztelkedjen meg, ah komolyan gondolja. Ha csak szép templomi esküvőt akar, akkor inkább ne, összead minket úgy is.
Férjem megkeresztelkedett, a kisfiunkat is megkereszteltettük 6 hós korában.
6/8 anonim válasza:
ha nem akar, nem kell. Ha te meg vagy keresztelve, onnantól neked jár ez a szentség, és veled együtt a párod is megkapja.
7/8 anonim válasza:
Nem kell megkeresztelkednie, attól még összeházasodhattok templomban, a gyereket meg akkor is megkeresztelik ha nem is vagytok házasok. (Egyházjogilag így van, ha a helyi pap "túlbuzgó" akkor keressetek másikat.)
8/8 anonim válasza:
Erre jogszabályok vannak: házasodhattok templomban, mivel a katolikus házasságkötés feltétele csak az, hogy legalább az egyik fél meg legyen keresztelve (meg nyilván szabad állapotú legyen mindkettő, meg felnőtt, meg ne legyen kényszer, stb.). Ebben az esetben majd a kereszteletlen félnek alá kell írnia egy nyilatkozatot, hogy majd a párja megígéri, hogy a gyerekeket katolikus módon fogja nevelni, és ő ebbe beleegyezését adja. Tehát a gyerekeket is meg lehet majd keresztelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!