Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Koszorúslány ruha kiválasztása...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Koszorúslány ruha kiválasztása -megmondhatom én, hogy milyen legyen?

Figyelt kérdés

5 barátnőmet kértem fel koszorúslánynak. A ruhákat én fizetem. Nekem nagyon tetszene, ha pl egyszínű-más más fazonú (de egymáshoz stílusban illő) ruhájuk lenne, vagy pl kék-barack színű díszletek lesznek, pl ez a két szín, vagy lilának árnyalatai vagy akár más színből ugyanez, stb... de a lényeg, hogy egymáshoz illő ruháik legyenek, és ne ilyen nagy báliruhák-az egész esküvő inkább amolyan vintage stílusú lesz, az én ruhám is egyszerűbb, A vinalú, szóval értitek. Tisztában vagyok vele, hogy nem mindenkinek egyformán áll jól ugyanaz a szín vagy fazon, ezért ebbe nem akarok beleszólni. De az egyik nagybáli ruhát néz, a másik ciklámen maxiruhát, az én ízlésvilágomtól -és elképzelésemtől- ez baromi messze áll. Eleve úgy kezdtem, hogy mutogattam nekik ruhákat, hogy kb mi az elképzelésem. Most úgy érzem ezt telibetojva vetetni akarnak velem egy-egy ruhát.

Akinek voltak koszorúslányai, hogyan csinálta ezt? Nyilván nem akarok rájukerőltetni olyat, ami nem tetszik, de miért kell egymáshoz képest homlokegyenest mást választaniuk? Vagy mondjam meg kerek perec hogy ilyen színű és ilyen fazonú ruhátok lesz? Nem akarok kitolni velük, de nem akarom azt se, hogy nekem ne tetszen. Amikor én voltam koszorúslány anno levették a méretet és kaptam egy ruhát. Nem tetszett különösebben, de tudomásul vettem, hogy a menyasszony így szeretné.

Nagyon elrugaszkodott ez az elképzelés?

2018. febr. 14. 10:12
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

És nagyon jól járnak amúgy a "lányaid".

Amikor én voltam koszorúslány, úgy volt, hogy a menyasszony megszabta, hogy pink színe legyen és térdig érjen. És vegyük meg, ahol gondoljuk, a mi pénzünkön. (Én egy kínaiban vettem egy nagyon bájosat, senki nem mondta meg róla, hogy kínai bolti.)

A legjobb, hogy éjfélkor átöltözés volt, és még azt is meg akarta szabni, hogy utána miben lehetünk. (De ezzel már nem foglalkoztunk, azt vettünk fel, amit akartunk, átöltözés után, mind különböző koktélruhákban voltunk).

Te egy tündér menyasszony vagy:)

2018. febr. 14. 12:02
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Mivel te fizeted, persze hogy megmondhatod. Maximum nem vállalják.
2018. febr. 14. 15:26
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Az a legjobb, ha a színt választjátok ki - nyilván azért vedd hozzá, hogy egy vörösnek nem áll jól a rózsaszín -, és a fazont rájuk bízod.

Nálunk a fazon volt ugyanolyan...

Kis mellem van, a ruha kötelező pánt nélküli volt. Már akkor mondtam, hogy ez nem túl jó ötlet, de persze, lehurrogtak.

Nos, feszengtem mint állat, a plusz melltartó kényelmetlen volt és még úgyis féltem, hogy egy hirtelen mozdulattól lecsúszik a ruha.

Plusz a fűzőt irtóra meghúzták, biztos ami biztos, így az időm másik felében meg próbáltam nem elájulni.

Villámsebességgel cseréltem ruhát a szertartás után - egy pántos, KÉNYELMES szépséget.

2018. febr. 14. 17:06
 14/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm a hozzászólásokat! Utolsó: igen, tisztában vagyok vele, van ducibb is közöttük, ő csak annyit kért ne álljon rajta hülyén. Szeretném, hogy jól érezzék magukat, elvégre a barátaim.

Szerintem kikötök nekik annyit, hogy legyen kék ("navy blue") és olyan pasztellos narancs/pezsgő, és legyen pl chiffon anyagból. Ez így talán ad elég szabadságot, mégis egységes (azért gondolom hogy kell 2 féle szín, mert van köztük szőke fehérbőrű is, meg fekete barnább bőrű is).

De akkor megnyugodtam, hogy nem estem még bele a neurotikus, "mindent kézben tartó" menyasszony kategóriába :D

2018. febr. 14. 21:55
 15/18 anonim ***** válasza:

Szerintem amennyi kikötést szeretnél, az teljesen korrekt. Nálunk is úgy volt, hogy totál különböző alkatúak voltunk koszorúslányokként, olyan megállapodás volt, hogy ne legyen hosszú báliruha, meg egy szín, ami passzol a díszítéshez. Még csak nem is egy helyről vásároltunk, de nagyon jól összepasszoló ruháink voltak, mindenki dicsért minket. :)

Szerintem ebben az esetben, mivel te fizeted a ruhát (mi magunknak vettük), még akár jóval nagyobb beleszólásod is lehetne ennél. Nyilván alkattól függően nem lehet mindenkire ugyanazt ráerőltetni, de egy szín/anyag/fazon kérés nem nagy elvárás egyáltalán.

Másik verzió, hogy varratjátok a ruhát (nem írtad, hogy bérlésről vagy vételről van szó), és akkor a varrónő segíthet egységes képet kialakítani az egyéni igények ellenére.

2018. febr. 15. 10:04
 16/18 anonim ***** válasza:

Én is ebben helyzetben voltam, 6 teljesen más súlyú, magasságú és alkatú lányra kellett ruha. Az elején elkezdtek ötletelni, de gyorsan szóltam, hogy ne a maxi ruhákat nezzék, mert nekem felvállas, egyszerű, térdig érő ruhám lesz. A vége az lett, hogy kiválasztottunk egy színárnyalatot és anyagot. Megadtam a varrónő címét és kértem, hogy maximum olyan hosszú ruhát varrassanak(én fizettem), ami nem hosszabb az enyémnél. A szabás és a felsőrész stílusa hatféle lett, hogy mindenkinek előnyös és kényelmes legyen.

Még az elején megbeszéltem velük, hogy szeretném, ha tudnák használni később is a ruhát, és egy rövid nyári ruha szerintem ilyen. Nekik megfelelt.

A vége nagyon szép lett. Ők készültek csere ruhával, de végig rajtuk maradt, annyira élvezték, hogy egységesen kilógnak a vendégek közül, hogy különlegesek. Nekem nagyon sokat jelentett, mert nem volt muszáj, mégis így lett.

Ha meg tudod beszélni a te koszorúslányaiddal, hogy miért ne legyen nagy alsószoknyás estélyi ruhájuk és fontos vagy nekik, akkor engednek és segítenek széppé tenni azt a napot. :)

2018. febr. 15. 14:49
 17/18 anonim ***** válasza:
LE a kalappal, szerencsések a barátnőid, hogy ilyen kedves és önzetlen barátnőjük van :)
2018. febr. 15. 17:35
 18/18 anonim ***** válasza:

Szépen ülj le velük, akár egyesével és együtt válasszatok ki a ruhákat. Legyél határozott, hogy márpedig lila/kék lesz, és ilyesmi szoknya. Igenis valakinek a mell alatt húzott ruha áll jó, valakiknek a csípőtől bővülő. Ez normális és nagyon jó, hogy figyelsz erre.

Szerintem ez lenne a leghatekonyabb. Együtt kiválasztod külön-külön mindenkivel és mindneki boldog.

2018. febr. 16. 19:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!