Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tennétek a helyemben?
Fél év múlva lesz az esküvőm,a szüleim elváltak.
Apámék nagyon összeférhetetlenek,jelezték is,hogy nekik nem tetszik,hogy az esküvőn találkozniuk kell,sőt ők nem keverednek anyáék családjával..máris öröm így a készülődés..
Mindkettőjüknek van párja,anya jelezte is,ha beléjük kötnek bizony ők sem hagyják azt szó nélkül..hisz ez zseniális..
Apám testvére el is kezdte kifikázni a helyet is,mert az bizony egy nagy sz.r és a leveshez ne is merjenek neki csíktésztát felszolgálni..
Előre félek..sokszor volt már olyan konfliktusom apámékkal,hogy évekig bem szóltunk,mert nekem soha nincs igazam..mindig én kezdeményezten a békülést és hajtottam fejet..de már nem birom.
Anya mondta,hogy aztán nehogy a lagzin is sirdogálás legyen..(sokszor sírok amiatt,hogy apám családja így bánik velem,bűntidatot akar kelteni,pedig nem tudpk többet tenni már értük)
Meg hogy aztán beleöljük a sok pénzt és megbánjuk,ha ott lesz valami balhé és sírdogálok.
Nagyon szeretem a párom,nem akarom lemondani az esküvőt,de ha már figyelmeztetnek rá,hogyha az egyik fél megszólal balhé pesz és ne merjek sírni,az már rég rossz.
Ők sajna ha választás elé állítom őket megtennék,hogy nem jönnek el,mert igen,érzik ,hogy bánt a dolog.
Ahogy azt is mennyire fájna nekem,ha nem lennének ott.
De akkor azt miért nem,hogy a viselkedésükkel mennyire megvántanánal? Vagy tudják csak nem érdekli őket?
Tudják, de nem érdekli őket. Azt is tudják, hogy úgyse mered megtenni, hogy őket nem hívod el.
Ezért az az egyetlen normális megoldás, ha meg se hívod őket. Még most közöld velük! Egyrészt fél év alatt lecseng a balhé, te is lenyugszol, boldog tudsz lenni az esküvőn. Másrészt úgyis elkezdenek majd presszírozni, hogy hívd meg őket. Tarts egy "főpróbát", menjetek el a vőlegényeddel, a szüleiddel és a párjukkal egy étterembe egy békülős ebédre. Ha ott nem tudnak viselkedni, akkor ennyi volt. Ha igen, akkor megköszönöd, hogy megmutatták, milyen fontos vagy nekik, és várod őket az esküvőn.
"Ők sajna ha választás elé állítom őket megtennék,hogy nem jönnek el,mert igen,érzik ,hogy bánt a dolog. "
Akkor nem mennek el. Muszáj határozottnak lenned, különben egész életedben ez fog végigkísérni. Állj a sarkadra. Olyat semmi esetre sem csinálnék, hogy csak az egyik szülő lesz ott. Megmondanám nekik, hogy vagy viselkedtek és jöttök mind a ketten, vagy egyikőtök sem jön, ugyanis a veszekedéshez 2 ember kell. Ha képesek megtenni, hogy nem mennek, akkor tegyék csak meg, nem állnék az útjukba.
Ahogy feljebb is írták: azokat hívjátok meg, akiket szerettek és akikkel jól elvagytok.
Senkit sem "kell" meghívni, akkor sem, ha család. Ha összeférhetetlenek, kötekedősek, rosszul bánnak veled és faszfejek, akkor semmi keresnivalójuk a közeledben :D.
De most komolyan, felnőtt vagy, csináld már úgy, hogy jó legyen :)
Hasonló a szitu itt is, bár én nem sírdogálok ennyit, mint te, de az elvált szülők nem tudnak meglenni egy légtérben.
Én meghívnék mindenkit a helyedben, de megmondanám, hogyha balhéznak, akkor nem szívesen látott vendégek, és ennek fényében jöjjenek el. Ha egymást rühellik is, a lányuk kedvéért nem túl nehéz egy napra elviselni egymást.
Emellett az ültetési rendet a lagzin úgy alakítanám, hogy a lehető legmesszebb legyenek egymástól.
Megmondanám nekik, hogy aki nem képes kulturáltan viselkedni, azt AZONNAL kidobom és az életben nem beszélek vele többet.
Pont.
B megoldás: kéttanús esküvő.
1., kell egy jó CM vagy vőfély akinek ezt a problémát elmondod, és megbízod a villámháritó szerepével.
2., ültetésrend. a főasztalnál ti és a tanuk ülnek mindenki más a vendégeknél. és ott is a baráti társaságot anyud és apád családja közé szurjátok.
3., aki nem akarja tiszteletben tartani az esküvőd napját, az inkább maradjon otthon a csík tésztájával együtt, vagy ha fizeti a költségeket, olyan tészta lesz a levesben amilyet ő álmodott meg
4., citromfű tea, jó sok és max 1 kispohár pálinka
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!