Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tennétek a helyemben?
Fél év múlva lesz az esküvőm,a szüleim elváltak.
Apámék nagyon összeférhetetlenek,jelezték is,hogy nekik nem tetszik,hogy az esküvőn találkozniuk kell,sőt ők nem keverednek anyáék családjával..máris öröm így a készülődés..
Mindkettőjüknek van párja,anya jelezte is,ha beléjük kötnek bizony ők sem hagyják azt szó nélkül..hisz ez zseniális..
Apám testvére el is kezdte kifikázni a helyet is,mert az bizony egy nagy sz.r és a leveshez ne is merjenek neki csíktésztát felszolgálni..
Előre félek..sokszor volt már olyan konfliktusom apámékkal,hogy évekig bem szóltunk,mert nekem soha nincs igazam..mindig én kezdeményezten a békülést és hajtottam fejet..de már nem birom.
Anya mondta,hogy aztán nehogy a lagzin is sirdogálás legyen..(sokszor sírok amiatt,hogy apám családja így bánik velem,bűntidatot akar kelteni,pedig nem tudpk többet tenni már értük)
Meg hogy aztán beleöljük a sok pénzt és megbánjuk,ha ott lesz valami balhé és sírdogálok.
Nagyon szeretem a párom,nem akarom lemondani az esküvőt,de ha már figyelmeztetnek rá,hogyha az egyik fél megszólal balhé pesz és ne merjek sírni,az már rég rossz.
Két tanús esküvő, plusz egy fotós, és videós. A nászút után egy kisebb parti, ahol megünneplitek a barátokkal, rokonokkal, hogy egybekeltetek.
A "B" verzió, hogy közlöd velük, hogy mivel nem szeretnéd, hogy balhéba fulladjon az egész, így anyuka és apuka csak a polgári szertartáson lehet jelen, amennyiben tud viselkedni. Egyik az egyik sarokban, másik a másikban. A lakodalom nem fog az ő balhéjukról szólni, oda nem kell menniük. Ha nem tetszik, egyáltalán nem muszáj jelen lenniük a gyerekük esküvőjén.
A csigatésztás fazon dettó.
Megmondanám hogy aki nem tud viselkedni el se jöjjön. Nálunk is volt sajnos éppen harag családtagok között, mikor házasodtunk de szerencsére mindenki tudott viselkedni és nem volt gond.
B verzió 2 tanús esküvő
Már ne is haragudj de erre nyílik a bicska a zsebemben.
Szépen állj a sarkadra, és sírdogálás helyett mondd az nekik, hogy figyelj apa/anya, ez az én esküvőm, életem legszebb napja kell hogy legyen. Amennyiben ennek keresztbe akartok tenni, úgy inkább ne is gyertek.
A nagybácsit meg kapásból kihagynám a vendèglistáról.
Ha tönkreteszik az esküvőt, úgyis megint haragba kerültök pár évre, akkor már inkább ez.
Ott a párod, egy új család lehetősége, inkább azzal foglalkozz és ne hagyd hogy lehúzzanak
Hihetetlen, hogy felnőtt emberek létére képtelenek legalább az esküvődön normálisan meglenni egymás mellett!
Elöntött az ideg, pedig nem az én esküvőm...
Én szolnék nekik, hogy oké, akkor ha b mertek szólni eymásnak, azzal a lendülettel reültök is az esküvőről. Vagy ne is jöjjenek. Te jól akarod érezni magad és a vőlegényed családja is, az infantilis, viselkedni képtelen eyedek meg tartsák távol magukat, vagy számoljanak azzal, hogy ki lesznek rakva az ajtó elé.
Igazából ha ki is lesznek rakva,akkor már úgyis mindegy lesz,nem igen tudnának megvigasztalni..hamarabb lépnék le a szomorúságtól.
Egyértelmű kéne legyen nekik,hogy mindenki vágjon jópofát ezen az egy napon.
Akkor szerintem mond meg nekik, hogy akkor legyenek kedvesek és ne jöjjenek. Neked az belül rosszul esik, hogy az egyik (vagy mindkét) szülőfél nem lesz jelen? Vagy igazából nem oszt, nem szoroz, legalább jól érzed magad?
Hihetetlen, hogy nem szól belőlük a szülői ösztön, hogy a gyerek házassága szent és sérthetetlen.
Anya lennék, mindent megtennék, hogy egyben tartsam a családot azért, hogy a lányomnak a legjobb lehessen... :/
Én is ezt gondolom,egyértelmű kéne legyen,hogy ez a nap mindannyiunk öröme kéne legyen.
Igen anyáméké is..és sz.rni a másikra.
Kicsit határozatlannak tűnsz, ezt ők is érzik és ezért engedik meg maguknak ezeket a dolgokat. Én azt csinálnám, hogy leülnék anyukád és apukáddal is beszélni, majd a következőt mondanám normális, nyugodt, de nagyon elszánt, határozott módon: "apa/anya, nekem az esküvő lesz az egyik legszebb és legfontosabb dolog az életemben. Teljes csak akkor lenne, ha mind a ketten ott lennétek, hisz a szüleim vagytok, ezért arra kérlek titeket, hogy ne vágjatok pofákat a másikra, ne kötekedjetek, ne szóljatok be a másiknak, hanem örüljetek velem, foglalkozzatok velem, szeretném ha ott lennétek. Ha ezt nem tudjátok megtenni, és nem vagytok képesek felnőttek módjára viselkedni, akkor semmi keresnivalótok az esküvőmön, el se gyertek, maradjatok otthon, és kisgyerek módjára duzzogjatok. Veletek vagy nélkületek, de nekem ez lesz az egyik legboldogabb napom. Ha képesek vagytok velem együtt örülni, akkor szeretném, ha ti is ott lennétek."
Ennyi. Ha jönnek a kifogásokkal, hogy így meg úgy, azt meg sem hallgatnám, hanem azt felelném rá, hogy elmondtam az előbb, mit várok el, döntsétek el, hogy tudjátok-e ehhez tartani magatokat. És persze ezt mind nyugodt, de határozott hangon.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!