Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egy ilyen esküvőre mennyi a reális költségvetés? Félmillióból kihozható?
Kb 50 vendég, egy szép étterem lesz lefoglalva. A vacsora svédasztalos önkiszolgálással, mindenki abból vesz, amiből szeretne. Egyszerű, tipikus hidegtál ételek lennének (töltött húsok, töltött gomba, sonkatekercs, fasírozott, saláták, stb). Utána természetesen torta és sütemények. Ahogy a vacsora lement, a pincérek összeszedik az ételeket, összepakolják az asztalokat, és jönne a buli. DJ-t szeretnénk hívni, aki minden stílusú zenét tud játszani (nem mulatóst, régi és új slágereket inkább). A buli kb hajnal 2-3 óráig tartana, de akár reggelig is, ha jó lesz a hangulat. :)
A díszítés azt szeretném ha egyszerű és elegáns lenne, semmi giccses dolog. A ruhám egy egyszerű fehér estélyi ruha lesz, erre kb 40-50 ezer forintot szánok (ekörül láttam olyasmit, amit én szeretnék).
Fotós az esküvőn nem lesz, egy barátunk fog képeket készíteni. A szertartás előtt szeretnénk elmenni egy hivatalos fotózásra, ezt most ne számítsuk a költségek közé.
Egy ilyen esküvőre milyen keret lenne a reális szerintetek? 6-800 ezerből kijöhet? Írnátok tapasztalatokat?
Nagyon sok függ attól, hogy az ország melyik részén, a "szép étterem" mennyire drága és mekkora részét foglalnátok le, hol veszitek az ételt, a süteményeket, mennyi és milyen pia lesz (ez kimaradt), ki lesz a DJ és mennyi a díja stb.
Fél millió szerintem kevés lesz, ez inkább 700-800 ezer forint alsó hangon, de mondom: nagyon sok a kérdéses tétel.
Egyelőre még nekünk is sok a kérdéses dolog, csak jövő nyárra tervezzük az esküvőt. :) Van 1-2 kiszemelt étterem és én inkább úgy képzelem, hogy az egészet kibérelnénk, a kaját ott készíttetnénk, de italt pedig mi vinnénk (nagykerben megvéve). Nem tudom ez így mennyire kivitelezhető, még beszélnünk kell az éttermekkel erről. Keleti országrész amúgy, közepes méretű város.
A DJ szinte biztos hogy kedvező áron lesz, mert a párom jól ismeri, egyelőre ennyit tudok biztosra. :)
Egyáltalán nem számít, hogy az ország melyik része. Mindenhol vannak olcsóbb és drágább szolgáltatók egyaránt, akinek pedig máshol fizetik meg a munkáját az máshol dolgozik.
Szerintem ennyiből ez nem fog kijönni, ahogy előttem írták, kb. csak az étel/ital elvisz 10e/Fő körüli összeget (nekünk két éve rövidek nélkül volt ennyi), egy jobb DJ 150e Ft körül kér, a dekor is inkább 100-150e Ft környéke. Persze, lehet mindenen spórolni, viszont csodák nincsenek, ha lényegesen kevesebbet költesz valamire az lényegesen kevesebbet is fog érni.
A 800e Ft környéke már reálisabb egy fokkal. A fotóst gondoljátok át, egy jó fotós nem olcsó, de nem véletlenül nem az. A rokon/barát aki azt hiszi magáról, hogy fotós, 99%-ban nem sül el jól.
Sok boldogságot!
Nagyjából ezek voltak a mi esküvőnk paraméterei is.
Nekünk kb 1,4 millió lett a vége. De nekünk volt fotós-videós az együtt összesen 300e. Ha azt levesszük, mert ti arra nem költötök, akkor is 1m fölött van.
Csak a vacsora+italfogyasztás kerül fejenként 8-10 ezerbe minimum. Az 50 embernél már 500e. Egy torta kb 40e, ruha 30-300e-ig (az enyém pl 30e volt kiárusításon).
Nekünk a zenekar volt 140e
Dekor meg nekünk kb 50e volt mindennel együtt úgy, hogy ismerős csinálta csak anyagárban.
Szóval nem, nem hinném, hogy kijön 6-800-ból így.
max a kaja lesz 500e
dj 150
ruha akkor 50
párod öltönye
dekor
terembérlés
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!