Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Egy ilyen esküvőre mennyi a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Egy ilyen esküvőre mennyi a reális költségvetés? Félmillióból kihozható?

Figyelt kérdés

Kb 50 vendég, egy szép étterem lesz lefoglalva. A vacsora svédasztalos önkiszolgálással, mindenki abból vesz, amiből szeretne. Egyszerű, tipikus hidegtál ételek lennének (töltött húsok, töltött gomba, sonkatekercs, fasírozott, saláták, stb). Utána természetesen torta és sütemények. Ahogy a vacsora lement, a pincérek összeszedik az ételeket, összepakolják az asztalokat, és jönne a buli. DJ-t szeretnénk hívni, aki minden stílusú zenét tud játszani (nem mulatóst, régi és új slágereket inkább). A buli kb hajnal 2-3 óráig tartana, de akár reggelig is, ha jó lesz a hangulat. :)

A díszítés azt szeretném ha egyszerű és elegáns lenne, semmi giccses dolog. A ruhám egy egyszerű fehér estélyi ruha lesz, erre kb 40-50 ezer forintot szánok (ekörül láttam olyasmit, amit én szeretnék).

Fotós az esküvőn nem lesz, egy barátunk fog képeket készíteni. A szertartás előtt szeretnénk elmenni egy hivatalos fotózásra, ezt most ne számítsuk a költségek közé.

Egy ilyen esküvőre milyen keret lenne a reális szerintetek? 6-800 ezerből kijöhet? Írnátok tapasztalatokat?

2018. jan. 3. 20:53
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
0%
Remélem, az államháztartás költségvetését is a GYK-n fogják majd összeállítani. :)
2018. jan. 3. 20:57
 2/15 Béla. A Király. ***** válasza:
100%
Kérni kell több helytől árajánlatot, mert hatalmas különbségek vannak. Ha a kajára és piára számolsz 10e/főt, a hely bérlésére 200e-t, a DJ 50e, máris elértétek a limitet. De ügyesen szervezve, meg utána járva szerintem mennie kéne.
2018. jan. 3. 20:59
 3/15 anonim ***** válasza:
88%

Nagyon sok függ attól, hogy az ország melyik részén, a "szép étterem" mennyire drága és mekkora részét foglalnátok le, hol veszitek az ételt, a süteményeket, mennyi és milyen pia lesz (ez kimaradt), ki lesz a DJ és mennyi a díja stb.

Fél millió szerintem kevés lesz, ez inkább 700-800 ezer forint alsó hangon, de mondom: nagyon sok a kérdéses tétel.

2018. jan. 3. 21:02
 4/15 A kérdező kommentje:

Egyelőre még nekünk is sok a kérdéses dolog, csak jövő nyárra tervezzük az esküvőt. :) Van 1-2 kiszemelt étterem és én inkább úgy képzelem, hogy az egészet kibérelnénk, a kaját ott készíttetnénk, de italt pedig mi vinnénk (nagykerben megvéve). Nem tudom ez így mennyire kivitelezhető, még beszélnünk kell az éttermekkel erről. Keleti országrész amúgy, közepes méretű város.

A DJ szinte biztos hogy kedvező áron lesz, mert a párom jól ismeri, egyelőre ennyit tudok biztosra. :)

2018. jan. 3. 21:17
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Ez csak a kajára lesz elég, sütik, torták, ital nélkül.
2018. jan. 3. 21:29
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Egyáltalán nem számít, hogy az ország melyik része. Mindenhol vannak olcsóbb és drágább szolgáltatók egyaránt, akinek pedig máshol fizetik meg a munkáját az máshol dolgozik.

Szerintem ennyiből ez nem fog kijönni, ahogy előttem írták, kb. csak az étel/ital elvisz 10e/Fő körüli összeget (nekünk két éve rövidek nélkül volt ennyi), egy jobb DJ 150e Ft körül kér, a dekor is inkább 100-150e Ft környéke. Persze, lehet mindenen spórolni, viszont csodák nincsenek, ha lényegesen kevesebbet költesz valamire az lényegesen kevesebbet is fog érni.

A 800e Ft környéke már reálisabb egy fokkal. A fotóst gondoljátok át, egy jó fotós nem olcsó, de nem véletlenül nem az. A rokon/barát aki azt hiszi magáról, hogy fotós, 99%-ban nem sül el jól.

Sok boldogságot!

2018. jan. 4. 09:25
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Nagyjából ezek voltak a mi esküvőnk paraméterei is.

Nekünk kb 1,4 millió lett a vége. De nekünk volt fotós-videós az együtt összesen 300e. Ha azt levesszük, mert ti arra nem költötök, akkor is 1m fölött van.

Csak a vacsora+italfogyasztás kerül fejenként 8-10 ezerbe minimum. Az 50 embernél már 500e. Egy torta kb 40e, ruha 30-300e-ig (az enyém pl 30e volt kiárusításon).

Nekünk a zenekar volt 140e

Dekor meg nekünk kb 50e volt mindennel együtt úgy, hogy ismerős csinálta csak anyagárban.

Szóval nem, nem hinném, hogy kijön 6-800-ból így.

2018. jan. 4. 13:28
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Egy valamire való, de értelmes keretek között tartott esküvő esetében kb 18-20 ezer forint / fővel lehet számolni. Ebben kb kaja (10 ezer/fő), vitt süti, vitt pia, rendelt torta, helyszín bérlés, valami DJ és némi díszítés van benne. Nyáron szerveztem egy ilyen esküvőt. Igaz budapesti helyszínre, az lehet drágább, mint máshol. 150 emberre, ebből kb 20 gyerek, kereken 2,7 millió volt.
2018. jan. 4. 15:53
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, amit írtál, kb. egymilla, szerintem.
2018. jan. 4. 17:51
 10/15 anonim ***** válasza:

max a kaja lesz 500e

dj 150

ruha akkor 50

párod öltönye

dekor

terembérlés

2018. jan. 4. 18:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!