Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Ezt most hogyan kéne lereagálni?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ezt most hogyan kéne lereagálni?

Figyelt kérdés

A kedvesem idén májusban kérte meg a kezemet és következő év májusában lesz az esküvőnk. Mindent ketten a párommal fizetünk, senkinek nem engedtük, hogy segítsen anyagilag.

A szertartást az Ádám villában fogjuk tartani, a templomit Visegrádon, majd a lagzit is Visegrádon a Reneszánsz étteremben.

Már kiküldtük a meghívókat is. És eddig minden rendben is volt.

A probléma viszont a következő:

A nővérem (29) kezét is megkérte a barátja (27), miután kiderült, hogy a nővérem babát vár. A nővérem nemrég végzett az egyetemen és még nem vállalt munkát, a barátja pedig minimálbérért dolgozik egy gyárban. Az eredeti terv az lett volna, hogy elmennek két tanúval az anyakönyvi hivatalba amíg nem látszik, hogy babát vár és összeházasodnak minden flanc nélkül, de miután kiküldtük a meghívókat és megtudták, hogy hol lesz a mi esküvőnk a nővérem kivágta a hisztit, hogy ő nem fog kéttanús esküvőn részt venni, nagy esküvőt akar és inkább hitelt vesz fel, hogy ki tudja fizetni.

A szüleim bevállalták, hogy kifizetik az esküvőjüket. Ezzel nem is lenne gond. Csak most az van, hogy a nővérem ugyanoda akarja az esküvőjét szervezni, mint ahol nekünk lesz és azt akarja, hogy mi rakjuk át az esküvőnket máskorra, hogy ők a mi napunkon össze tudjanak házasodni. (Az a terve, hogy amit mi lefoglaltunk időpontokat ők akkor házasodnak össze helyettünk és akkor nem kell nekik szervezni semmit, csak az anyakönyvi hivatalba bemenni bejelenteni a változást.)

Amikor mondtuk neki, hogy nem szeretnénk átadni a mi helyszínünket és napunkat akkor kivágta a balhét, hogy ő terhes és őt megilleti ennyi. A szüleim pedig adták alá a lovat. Most az van, hogy vagy átadjuk a napunkat, vagy nem jönnek el az esküvőre (sem a nővéremék, sem a szüleim). Ráadásul azóta a családban annyira felbújtotta a rokonokat, hogy mostmár napi szinten zaklatnak emiatt, főleg a kisgyerekes rokonaim, hogy milyen szemét vagyok, hogy nem engedek szegény kismamának. (Elég nagy a család, sok a nagynéni, meg unokatesó).

Szerintetek most mit kéne tennünk? Mi mindent saját magunk intéztünk el, fizettünk ki, szerveztünk meg. Nem érzem, hogy reális lenne a kérése vagy inkább követelése csak azért, mert terhes.

Ti mit tennétek a helyemben?

A válaszokat előre is köszönöm!

23/L

2017. nov. 24. 18:43
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%
Ha máshonnan nem hallottam volna ilyen sztorit azt mondanám, hogy kamu. Jól kikaptad a családod:) Együttérzek.... Szerintem oda kell nekik pörkölni és megcsinálni az idióták nélkül.
2017. nov. 25. 15:27
 12/29 anonim ***** válasza:
100%

Kiröhögném :D

Szüleimnek is megmondanám, hogy akkor nem kell jönni!

Meg a kedves rokonoknak is!

2017. nov. 25. 20:23
 13/29 anonim ***** válasza:
100%
Júj, ez most nagyon kiverte nálam a biztosítékot...a nővéred nem normális, már bocsi. Vannak ilyen nők, akik azt hiszik, hogy csak azért, mert teherbe vágatták magukat, akkor nekik már minden jár, és csak körülöttük forog a világ. Én tuti megmondanám neki, hogy pont lesz....rom a születendő kölykét is, meg őt is, anyádéknak meg a rokonoknak meg azt, hogy annál jobb, ha ilyen emberek nem vesznek részt az esküvőn. De amúgy ilyen helyzetben tényleg az lenne a legjobb, ha valami szép szigetre mennétek el kettesben, nászúttal egybekötve. A "kedves" rokonság meg savanyodjon otthon magában. Ilyenek elé nem tennék kaját, ennyit se érdemelnek, azok után, amiket hozzád vágtak.
2017. nov. 25. 21:10
 14/29 anonim ***** válasza:
100%

Semmit, nem.kötelező jönni. De ha felbxnám magam, akkor átadnám az időpontot, szerveznék ugyanarra a napra magunknak és aki jön jön, aki nem, az élete. Végééig ne keressen.

De a növérem várhatná hogy mikor nyitom rá az ajtót ezek után, hülye hisztis pitsa.

2017. nov. 26. 09:49
 15/29 anonim ***** válasza:
100%

Jaaaj ez nagyon bedurrantotta az agyam!

Iszonyatosan bunkó és önző nővéred van, de ez még egy dolog, de, hogy a szüleid is mellé álljanak! Hát ez hallatlan! Magamat ismerve biztos kiosztanám őket, de nagyon durván! Oké, hogy nem kértetek pénzt tőlük az esküvőre, és ők úgymond ezt hagyták is (bár hozzáteszem az én anyámék ha máshogy nem, de a táskámba dugdostak volna pénzt csak azért is), majd a tesódnak kompletten megfinanszírozzák az egészet csak úgy, hát azért az is elég nagy diszkriminálás!

És még partnerek abban, hogy minden mást is lenyúljanak a tesódék?! Semmi empátia feléd, hogy épp tönkreteszik az álmodat, és a több hónapnyi szervezést? És még te vagy a bunkó?! Biztos megmondanám nekik, hogy ha ezt ők tényleg komolyan gondolták, akkor itt kész, vége...felejtsenek el egy életre, és NEM, NEM adnám át az álmomat!!!!

Ettől függetlenül beletudok gondolni abba, hogy most kb elment a kedved az egésztől, és baromira bánt az egész, és rettentően sajnálom, hogy ez történt veled még így ismeretlenül is! :( Senkinek nincs joga elrontani egy leendő esküvő örömét...

Szégyellje magát a családod! Disznó módjára viselkedtek, és ez megbocsájthatatlan!

2017. nov. 26. 23:22
 16/29 anonim ***** válasza:
100%
Ez nagyon hollywoodi filmes konfliktus. Egyszerűen nem látom magam előtt azt az életszerű szitut, amiben az egyik testvér és MINDENKI a családban ennyire természetesnek veszi, hogy a másik által leszervezett dolgokat átadják neki.
2017. nov. 27. 20:25
 17/29 anonim ***** válasza:
100%

Nem adnám át, az tuti. Nem vagy szemét, miért járna neki valami, amit te/ti magatoknak csináltatok/szerveztetek, csak azért, mert teherbe esett?

Lehet, hogy várnék egy kicsit, majd bejelenteném, hogy én is terhes vagyok. :P

Nővéred nyugodtan szervezhet magának nagy esküvőt a ti esküvőtök utánra, már mikor megszülte a babát. vagy komolyan, nagy hassal, "hordozórakétaként" akar esküdni meg lagzizni? :O Ennyi esz nincs? Gondoljon már bele, hogy fogja magát érezni 7-8 hónapos terhesen!? És ha például gond lenne és neki feküdnie kellene, vagy koraszülnie, vagy bármi? Szüleid is felelőtlenek, ha erre nem gondolnak, hogy bármi történhet, és egy terhes nőnek pont nem a bulin-rongyrázáson kellen őrlődnie az utolsó trimeszterben! A kedves rokonoknak, akik szerint engedned kéne, ezt is nyugodtan megmondhatod, akinek már van gyereke, talán vissza tud emlékezni, milyen volt 7-8 hónaposan, és hogy mennyire szívesen bulizott-partizott akkor.

Nővéredék akár megesküdhetnek most csendben kéttanúsan, ha mindenképp házasságba akarják a babát, és tarthatnak utána lagzit, ceremóniamesterrel, akár templomi esküvővel is külön, ha már megvan a pici.

Nővérednél mondjuk most a felbolydult hormonok is belejátszhatnak az idiótaságba, de a szüleidet-rokonaidat akkor sem értem.

2017. nov. 28. 13:49
 18/29 anonim ***** válasza:
100%

Ha már a szüleid ilyen jóindulatúak voltak, én a helyedben megkérdezném, hogy oké, ha átadom az időpontot, akkor az én esküvőmön mit fizettek?

Amúgy nem értettem soha, hogy egy szülő hogy teremthet ilyen feszültséget a két testvér között. Lehet hogy az lenne a legjobb, ha kettesben leülnél a nővéreddel, és neki elmondanád az érveidet, esetleg gyűjtenél neki pár környékbeli helyet, ahol tarthatnák az esküvőt (Visegrád környékén sok szép hely van, és tuti van még olyan, ahol május előtt van szabad hely)

2017. dec. 1. 09:36
 19/29 anonim ***** válasza:
0%
Az a baj, ez a hangulat rá fogja nyomni a bélyeget az egészre. Én a helyedben 2-3 évvel későbbre is akár eltenném az esküvőmet, addig még sokkal szebbet tudtok szervezni, még több pénzt beletenni és olyat csinálni ami tényleg 100%-ban a tiétek, nem árnyékolja be senki :)
2017. dec. 1. 12:49
 20/29 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó, te normális vagy?

Tolja el évekkel?????

Jó hogy ne is menjen férjhez, ne is szüljön, mert akkor nem a nővére gyereke lesz az egyetlen unoka!

Gondolom le van minden foglalozva, azt bukják be???

Meg nehogy már egy ilyen nulla ember miatt lemondja!

2017. dec. 1. 12:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!