Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mik a polgári esküvő részei?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mik a polgári esküvő részei?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Le tudnátok írni minèl rèszletesebben, hogy hogyan folyik a polgári szertartás? Ki hol ül,áll, hova megy, mi hangzik el, mikor mit kell csinálnia a jegyes párnak? Hova teszem a csokrom a szertartás alatt?

Előre is köszi!

2017. nov. 13. 09:27
 1/8 anonim ***** válasza:
35%
Facebookra való fotók készítése, a vendégek fogadása, fb fotók, szertartás (közben fb fotók), nagy boldogság (látszata), fb fotózás
2017. nov. 13. 09:55
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

mi nem tudtuk, teljesen felkészületlenül mentünk esküdözni. az eksüvőszervező irodában mondták, hogy 5 zenét válasszunk a különböző részekre, de ennél többet nem tudtunk.

az anyakönyvvezető mindent mondott a szertartás alatt, nem volt baki.

a csokromat az aláíráskor a tanúmnak adtam oda, továbbá a férjemmel megegyeztünk, hogy a hitvesi csók nem megbotránkoztatós lesz, hanem egy hosszabb szájrapuszi.

2017. nov. 13. 10:09
 3/8 anonim ***** válasza:

4:5. § [A házasság létrejötte]

(1) Házasság akkor jön létre, ha az együttesen jelen lévő férfi és nő az anyakönyvvezető előtt személyesen kijelenti, hogy egymással házasságot köt. A nyilatkozat feltételhez vagy határidőhöz nem köthető.

(2) A kijelentés kölcsönös megtörténte után az anyakönyvvezető a házasság létrejöttét megállapítja és a házasságkötés tényét a házassági anyakönyvbe bejegyzi.

(3) A házasság az (1) bekezdésben foglalt feltételek hiányában nem jön létre. A nemlétező házasságot úgy kell tekinteni, mintha meg sem kötötték volna.

2017. nov. 13. 10:58
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Az anyakönyvvezető üdvözöl, elmondja, hogy megnézte a benyújtott anyakönyveket és a házasságnak törvényes akadálya nincs. Megkérdezi azt hiszem először a menyasszonyt, hogy kijelenti-e, hogy XY-nal (a vőlegénnyel) házasságot köt? - válasz: Igen. Aztán megkérdezi a vőlegényt is, hogy kijelenti-e, hogy házasságot köt a menyasszonnyal. A válasz: Igen. Erre az anyakönyvvezető azt mondja, hogy megállapítom, hogy a Ptk. X. tc., Y paragrafus értelmében Kovács János és Kovácsné Nagy Júlia (vagy ahogy felveszi az asszonynevét) házastársak. Aláírják az anyakönyvet, sorrendben a menyasszony, a vőlegény, a menyasszony tanúja és a vőlegény tanúja.

Ennyi a kötelező.

2017. nov. 13. 11:29
 5/8 anonim ***** válasza:
Nekünk is csak nagyjából mondta el az anyakönyvvezető mikor bementünk elintézni a papírokat, hogy nagyjából mik lesznek. Megkérdezte, hogy szeretnénk-e homokceremóniát vagy gyertyagyújtás, szülőköszöntőt, fogadalmat stb. Nagyjából átfutottuk a sorrendet. Ennél többet szerintem nem is kell tudni, úgyis izgul az ember, az anyakönyvvezető pedig mindent mond úgyis. Nálunk legalábbis így volt. A bevonulás úgy volt, hogy a koszorúslányok mentek elöl, után a párom az anyukájával én pedig az apukámmal. Az anyakönyvvezető velünk szemben állt, üdvözölt minket és mondta, hogy foglaljunk helyet. Aztán jött azt hiszem a rizsa, hogy a házasságkötésünknek törvényi akadálya nincs. Utána fogalmam sincs, hogy voltak sorba a részek :D Csak sodródtunk az árral. Tudni fogod úgyis, mivel mondja, hogy "megkérem a jegyes párt, hogy álljon fel és....", vagy aláírásnál is, hogy először a menyasszonyt kérem... stb. Én a csokromat fogtam végig, aláírásnál pedig a páromnak adtam. Nem kell mindenre ennyire görcsösen rákészülni. Ha pedig olyan zenéket akarsz válogatni, hogy pontosan tudni szeretnéd a menetrendet, akkor beszéld meg az anyakönyvvezetőtökkel. Mi 20 percnyi zenét válogattunk össze szöveg nélkül.
2017. nov. 13. 13:43
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Lányomék is majd nyáron tartanak esküvőt, ő még nem volt életében soha esküvőn. Én mondtam neki, hogy a youtubon nézzen meg pár polgári esküvőt, sokan felteszik.

Szerintem nézz meg párat Te is, jobban képben leszel.

2017. nov. 13. 13:59
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Itt van egy példa menetrend. Ebben vannak fakultatív részek, nyilván azokat ki lehet hagyni. Mivel nekem templomi esküvőm volt, a polgári szertartást csak a 2 tanú jelenlétében tartottuk egy penészes irodában 10 perc leforgása alatt, amiben csak a kötelező 1,5,6,7,10-es pontok voltak meg. De sok "fullos" polgárin voltam már, így le tudom neked írni a teljeskörű ceremónia elemeit is.

1. az egész előtt adategyeztetés a nénivel, személyi igazolványok bemutatása

2. násznép elfoglalja a helyét

3. bevonulás

4. zene, versmondás, hasonlók

5. a néni beszéde

6. "igen", "igen", gyűrűhúzás, csók

7. anyakönyv aláírása, először ti, aztán a két tanú

8. pogány szertartások, homokozás, gyertyagyújtás

9. apád köszöntője

10. néni köszöntője

11. pezsgőzés, násznép gratulációja.

2017. nov. 13. 17:46
 8/8 anonim ***** válasza:

Debrecenben:

A vendegek lent varnak, a par es a 2 tanu felmegy az anyakonyvvezetohoz utolso adategyeztetesre, itt kell mind a 4 fo lakcimkartyaja es szemelyije. A neni elmondja mi hogy lesz, es hogy menet kozben is fog segiteni ugyis abban mikor kell ulni allni stb. Ezalatt a vendegeket bekiserik a terembe, MINDENKIT. Ezutan a neni bemegy a helyere a terembe, ajto bezar, majd ajto kinyit es bevonul a par egymas mellett es mogottuk a 2 tanu. Leul a 4 ember. Aztan a neni szovegel, idezeteket mond bla bla, aztan jon a kijelenti- e resz. Eloszor a menyasszonytol aztan a volegenytol kerdezi, gyuruhuzas (ha van gyuru) anyakonyv alairasa, a par eloszor aztan a tanuk. Tovabbi bla bla, az anyakonyvezeto gratulal es kimegy. A par es a vendegek is tavoznak, gratulacio a folyoson. Vege.

15 perc volt igy,semmi gyertyaize vagy homokbigyo vagy koccintas vagy szulokoszontot nem akartunk.

2017. nov. 18. 15:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!