Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Polgári és egyházi esküvő...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Polgári és egyházi esküvő között mennyi idő telhet el?

Figyelt kérdés

Mivel egy lagzi nagyon sok pénz, arra gondoltam, hogy megtartanánk nagyon szűk körben a polgárit, majd rá kb. 1 évre egyházit, nagy családos lagzival összekötve.

Így hamarabb élvezhetnénk a házasság előnyeit, de a buliról és az egyháziróp se kellene lemondani. Van szabály arra, mennyi idő telhet el a kettő között?

2017. nov. 1. 20:59
 1/9 anonim ***** válasza:
77%
Nincs szabály. De ha komolyan veszed a vallásod, nem nyúlsz a párodhoz az esküvőig.
2017. nov. 1. 21:02
 2/9 anonim ***** válasza:
63%

olyan nincsen, hogy előbb a templomi?

már ha annyira komolyan veszed.

2017. nov. 1. 21:24
 3/9 anonim ***** válasza:
a templomira nem adnak hitelkét.
2017. nov. 1. 21:36
 4/9 anonim ***** válasza:
Nincs szabály, nekem ismerősömék csináltak ilyet, csak fordítva: megtartották az egyházit, és rá egy évre a polgárit. Mivel ők elég vallásosak voltak, nekik az egyházi volt fontosabb, azért is, mert ha jól tudom náluk a szüzesség házasságig elv is be volt tartva.
2017. nov. 2. 10:34
 5/9 A kérdező kommentje:
Én inkább az egyházira hívnám a rokonságot, mert az sokkal szebb és meghittebb. Természetesen nem tartjuk magunkat a házasság előtt nincs szex-elvhez, viszont mivel mindketten meg vagyunk keresztelve, szeretnénk egyházit is tartani.
2017. nov. 4. 15:52
 6/9 anonim ***** válasza:
51%
(és a keresztelő óta hányszor voltatok templomban?)
2017. nov. 4. 19:40
 7/9 anonim ***** válasza:
70%

"Természetesen nem tartjuk magunkat a házasság előtt nincs szex-elvhez"

természetesen? ha ennyire fontos lenne az egyházi esküvő, akkor nem lenne ez olyan természetes.

---

a szüleim polgárija és egyházija között 30 év telt el. nincs szabály.

2017. dec. 1. 13:33
 8/9 A kérdező kommentje:

Akkor tegye fel a kezét mindenki, aki tartotta magát hozzá. Szerintem jó, ha 1000 egyházi esküvőre jut egy önmegtartóztató pár.

Akkor most tegye fel a kezét, aki csak azért fekszik le a párjával, hogy gyerekük legyen. Ja, senkit nem látok....

2017. dec. 4. 08:54
 9/9 anonim ***** válasza:

a katolikus vallásban a házasságon belüli szexuális élet nem csak a gyermeknemzésre irányul.

én pl. nem tartottam magam a házasság előtti szexmentességhez - de nem is álltam fehér fátyolban az oltár előtt.

2017. dec. 4. 15:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!