Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Fekete esküvői ruhákról szeretnék képeket! Olyanokról, amiket itt Magyarországon is meg lehet venni, vagy kölcsönözni!?
Itt van kiegészítőkkel együtt...
régen azért voltak feketébe a nők az esküvőkkor, mert akkoriban a sok háború miatt sokan elvesztették a hozzátartozóikat, és mindíg újra meg újra elő kellett venne a fekete ruhákat az embereknek, míg végül teljesen átalakult a ruhatáruk(nem mintha olyan sok ruhályuk lett volna akkoriban) és sok helyütt erdélyben még ma is van hogy feketében mennek férjhez a menyasszonyok!!! saját szememmel láttam...kissebb településeken!
ma persze már ez inkább a divatot a góth és emo divatot is jelképezheti, persze ezt nem rád értem kedves kérdező
nekem ez a ruha tetszik, fehérben én is férjhez mewnnékl benne:-)
gratulálok esküvőtök alakalmából!
szép napot!
Én is rajongok a fekete esküvői ruhákért:):):) Én is majd abba tervezek férjhez menni, és igen, gót vagyok:D
Belinkelem a kedvenceimet, remélem tetszeni fognak:
Ha elég extrém vagy: [link]
Bár ez lilás-fekete, de hátha:) [link]
[link] Ezt pl. egy szexi csizmával, elég extrém lenne:D
Na és ezt egyenesen imádom: [link]
Szerintem ezek is gyönyörűek: [link]
[link] itt pedig a hosszú bársonykabátba vagyok beleszerelmesedve, ha esetleg télen, vagy ősszel lesz az esküvő, jól jöhet:)
Na ez a legextrémebb, de hátha:): [link] (én lehet, hogy lennék olyan elvetemült, és felvenném:D)
Ez ennek a gót modellnek az oldala:
Tudom ajánlani, rengeteg jó ötletet meríthetsz a képeiből (nem csak a fashion mappából, azokon kívül is nagyon sok jó , sőt gyönyörű ruha van, pl ez: [link] portfolio_mask.htm azt hiszem a fantasy mappában van, és egyszerűen meseszép)
Nem linkelek többet, vedd úgy, hogy Lady Amaranth összes ruháját belinkeltem, mert mindegyiket imádom, viszont több oldalnyi lenne akkor a válaszom:D
Sok boldogságot, ne törődj másokkal, a ti esküvőtök, nektek kell tetszenie!:)
(Tudom, hogy nem kérted, de ezt a tortát imádom, és az én esküvőmön, tuti ez lesz: [link]
(vagy ez: [link]
(vagy ezek mind: [link] , na jó befejeztem:D)
16:37-es vagyok
Légyszí' írd meg, hogy tetszettek-e, és ha igen, melyek a legjobban:)
"régen azért voltak feketébe a nők az esküvőkkor, mert akkoriban a sok háború miatt sokan elvesztették a hozzátartozóikat, és mindig újra meg újra elő kellett venne a fekete ruhákat az embereknek, míg végül teljesen átalakult a ruhatáruk(nem mintha olyan sok ruhájuk lett volna akkoriban) és sok helyütt Erdélyben még ma is van hogy feketében mennek férjhez a menyasszonyok!!! "ma 11:24
tegnap 22:43 vagyok
Bocsi, de ez azért nem egészen így van, mint azt már a hozzászólásomban is leírtam, gyász idején, nem tartottak lakodalmat, ha esküdtek is azt nagyon szűk körben, valószínű, hogy fekete ruhában, a sajnálatos esemény hozta így, de nem terjedt el (akkor ma is fekete lenne szinte minden ara), a fő szín Viktória királynő esküvője óta a fehér szín, az városi divatban és a népviseletekben is, egyébként, a polgárság a nemesség, és a gazdagabb parasztság nem szükölködött a ruhában, menyasszonyi ruhát még a legszegényebbek is csináltak, természetesen vannak olyan tájegységek, falvak, népcsoportok, ahol a menyasszonyi ruha hagyományosan fekete (ezeken a helyeken általában a sima ünnepi viselet is inkább erre sötét) de azért ez nem volt elterjedt.
Mifelénk érdekes módon fehér volt a menyasszony ruhája, és a gyászruha is, az '50-es évekig fehérben gyászoltak az asszonyok.
Örülök, hogy tetszik a ruha amit linkeltem. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!