Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Nem akar feleségül venni....

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nem akar feleségül venni. Szerintetek velem van a baj?

Figyelt kérdés
Már mindketten a húszas éveinek közepén járunk. 6 éve vagyunk együtt. Dolgozunk jó ideje. A munka miatt heti 2 szer találkozunk. Már évek óta beszéljük az esküvőt, de mindig azt mondja majd jövőre. Még a lánykéréshez se jutottunk el :( engem már nagyon zavar a dolog. Úgy gondolom, hogy ennyi idősen már házat kellene keresgélnünk. Tudja jól, hogy ha megkéri a kezem akkor az esküvőszervezés nem 3 nap. Mégsem tesz semmit. Nem merem felhozni a témát. Nem akarom én erőltetni ha még nincs rá felkészülve. Viszont 6 év már elég sok idő, nem tudom érdemes e folytatni ezt a kapcsolatot. Az egész fiatalságom arra megy el, hogy arra várok lép-e. Szerintetek mit tegyek? Várjak még?
2017. szept. 16. 22:51
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
74%
Gondolom a szüzességét is esküvő utánra tartogatja a kérdező,mint a közös tetőt a fejük felé....mert a szüleiknél is így volt! :) Vicc kategória! :D
2017. szept. 17. 00:57
 22/40 anonim ***** válasza:
100%

Ne haragudj, kedves kérdező, de amiket írsz, azok elég viccesek, hogy szépen fogalmazzam.

Most nem sorolom fel, de szerintem veled IS baj van.

Egyrészt nem tudjátok megbeszélni ezt, vagy ha mégis, akkor nem írnál ki kérdést.

Szóval szerintem ebből nem lesz semmi, vagy ha mégis, akkor az olyan is lesz.

Ja, amúgy szerinted miért van annyi rossz házasság? Az egyik ok, hogy nem is ismerik egymást az emberek. Nem élnek együtt, aztán amikor már együtt "kell" élni, akkor látják, hogy egészen más, ha valakivel csak találkozgatsz évekig akár.

Szóval jó sok furcsa dolgot összehordtál szerintem.

De valami nem stimmel veletek, ez tuti. Erre menj rá inkább, ne az esküvőre.

2017. szept. 17. 01:04
 23/40 anonim ***** válasza:
82%

Lehet 14 évesen jöttek össze és 20 évesek..

Hány évesek vagytok kérdező?

Amúgy az, hogy félévente szóba hozod nem erőltetés kategória. Egy normális kapcsolatban 6 év után igenis szóba kell hozni.

Szerintem vagy fiatalok vagytok, vagy a srác nem akar elvenni.

Ha 30 körül vagytok, én várnék egy fél évet majd dobbantanék.

6 év bőven elég ahhoz, hogy tudja, el akar e venni téged, vagy sem. Ha meg tudja, hogy el akar venni, van pénze gyűrűre, akkor már megkért volna.

Nem felejti el senki a lánykérést. Csak letojja, hogy korábban 1 évet mondott. Szerintem is butaság együttlakás nélkül eljegyezni a másikat, de ha egyikötök sem ragaszkodik ehhez, akkor ez nem lehet akadály.

Tedd fel a következő kérdéseket magadnak:

Van havi bevételetek? Beszéltek a jövőről(gyerekek száma, nevelése, hosszútávú tervek)? Van közös megtakarításotok(esküvőre vagy házra vagy nyaralásra)? Költ rád szívesen(hoz egy darab csokit vagy néha meghív kajálni)?

Ismered a rokonait és ő a tieidet? Tanultok még? Ismered a barátait és ő a tieidet? Van külön megtakarításotok is?

Barátnőmet 7 évig áltatta azzal a pasija, hogy majd elveszi ez vagy az után. Mikor egy éve éltek együtt, már nem tudott mit mondani, csak hogy ő még nem akar házasodni. Nem tudta vagy nem merte megmondani, miért. Aztán kibökte, ő még élni akart.

Haha.

Én is terveztem közös jövőt az exemmel, egy frissházas haverja ébresztette rá, hogy ő bizony nem akar elvenni engem csak húzza az időt a langyosvízben.

2017. szept. 17. 06:23
 24/40 anonim ***** válasza:
15%

23-as meddig húzta az idődet? Nem voltál dühös rá amiatt, mert csak szórakozott?

Én már komolyan gondolkodom, hogy a megléőv mellett keresekúj párt. 1edül maradni nincs kedvem, mert jövőre szeretném megtartani az esküvőmet (30 leszek), ezért akarok tutira menni. A mostani most azt találta ki hogy kössünk élettársit, de én abba nem akarok belemenni.

2017. szept. 17. 07:56
 25/40 anonim ***** válasza:
82%
A "kapcsolatotok" kész vicc...Nem is tudom hol kezdjem... 50-60 e sok egy albérletre ?:D Örülnék, ha csak ennyi lenne. A szüleid konzervatív ősküvületek. Most komolyan össze akarsz házasodni valakivel akivel még nem éltél együtt???? Azt meg hagyjuk már, hogy régen hogy volt. Régen úgy volt aztán ha nem jött be a dolog akkor is együtt maradtak és szívtak egy életen át mert nem volt divat elválni, kb. nulla esély volt újra kezdeni. Ha neked ez bejön akkor hajrá...Nem tudom hány évet akarsz még egy ilyen kapcsolatra pazarolni. Viszont normális kapcsolatod hogy lenne ilyen hozzáállással? A szüleid is átgondolhatnák kicsit a dolgokat, ha nem akarják tönkre tenni az életed.
2017. szept. 17. 10:39
 26/40 anonim ***** válasza:
91%

Egy darabig mérges voltam, de inkább csak azért, mert mielőtt dobott egy nappal korábban még mondta, hogy mennyire szeret.

Bizonytalan volt a végleges elköteleződéssel kapcsolatban és nem tudta miért az. Szeretett, csak nem tudta velem elképzelni valóban az egész életét, és erre a haverja ébresztette rá.

Valami ilyesmi beszélgetés lehetett, hogy:

Hogy vagytok xyal?

Jól, minden oké.

Na és közeleg már a lánykérés?

Ő.. még biztosan nem, majd talán idővel.

Miért, mire vársz, ha minden rendben köztetek?

Nem tudom..

Akkor meg miért vagy vele?

...

Aztán szakított.

Ha ez a beszélgetés olyannal hangzik el, akinek nem érdeke a házasság, sokkal súlyosabb, mert ráébred a srác, hogy nem sürgetésről van szó meg noszogatásról, hanem azért teszik fel a kérdéseket, mert jót akarnak neki.

Az ilyesmit a haverokkal kellene megvitatni, mert nekik nem érdekük a házasság, mint a barátnőnek, így az ő tanácsuk pártatlan, nem hat rábeszélésnek.

Akinél minden feltétel adott, mégsem lép, annak nem te vagy az igazi.

Ha nyugis élete van, nincs sehol mélyponton, stabil a helyzete és nem jegyez el, valami olyan ingerre vár, amit tőled nem kap meg, de nem tudja mi az, ezért nem lép le. Majd, ha jön valaki, aki előrukkol a hiányzó dologgal dobbantani fog.

Az én exemnek a hódítás hiányzott(első kapcsolata voltam és nem tudta, milyen klassz hatással lenni a nőkre), barátnőm exének az önállóság(sosem csinált semmit egyedül, vagy az anyja, vagy az aktuális barátnője irányította)

2017. szept. 17. 10:43
 27/40 Noblesse Oblige ***** válasza:
100%

Kérdező: ne nézz nyoszolyólány után. Neked nem lesz esküvőd.

Annyir rosszul menedzselted az életed, hogy tankönyvi példa lehetnél, hogy necsináljuk a dolgokat.

Sajnálom. A következő párkapcsolatodhoz sok szerencsét!

2017. szept. 17. 10:52
 28/40 anonim válasza:
82%

"Abba tudnánk költözni, de a szülők kijelentették, hogy a házasság az első. Utána támogatnak mindenben ."

Tehát a szüleitek Horthy-korszakban ragadt vidéki őskonzervatív agyhalottak. Így esélyetek se lesz a normális életre.

2017. szept. 17. 11:43
 29/40 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy lehet, hogy a válóper 30 ezer, de ha pl. házasság után rögtön (hogy ne "dobjatok ki" pénzt albérletre, belementek egy hitelbe, abból már a válással nem mászol ki.

Oké, Anyudék falujában van egy plusz házuk, ami a Tietek lenne. De oda meg a párod nem akar menni, Anyudékhoz közel.

Akkor mi a megoldás szerinted?

Csak agyalok, lehet olyan gond is, hogy ha egy idősek vagytok, mondjuk Te vagy 26, akkor már persze, hogy rendezgetnéd a közös fészketeket. Ha mondjuk ő is 26-27, esetleg ő még mint pasi, nem olyan érett.

Persze az ellenkezőjére is van példa, de ilyen is lehet...

2017. szept. 17. 12:04
 30/40 anonim ***** válasza:
100%

50-60 sok albérletre? Pesten 120 alatt nincs egy garzon se.

A másik, hogy az nem merült fel Benned (fórumindítónak írom), hogy az bizony visszaesés egy kapcsolatban, hogy találkoztatok heti 4-szer, most pedig a "munka miatt" heti 2-szer???

Ez visszaesés, már bocs.

Ilyenkor jön az, hogy (persze csak ha igény van rá), átgondoljátok, átszervezitek, megléptek egy szintet, pl. összeköltöztök egy közös albérletbe. Akkor meglátjátok, hogy működik-e egyáltalán. Azért heti kétszer nem olyan nehéz a legjobb formánkat hozni, más az, amikor együtt ébred az ember minden nap, délután jön haza fáradtan, tegyük fel leb...szarintotta a főnök, fáradt, ingerlékeny. Ezek olyan dolgok, amiket együttélés során tanultok meg kezelni.

Én amúgy kötelezővé tenném az egy év együtt élést házasság előtt, ez komoly.

(Azzal viszont nem értek egyet, amikor 8-10 évig együtt élnek, aztán megházasodnak, majd fél év múlva elválnak, és külön mennek, na ezt nem tudtam hova tenni soha, de elég általános jelenség. Mondjuk megérne ez is egy boncolgatást, de az már másik fórum lenne.)

2017. szept. 17. 12:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!