Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Anyám meg akarja hívni az esküvőre a barátnőit meg az unokatestvéreit (párat még életemben nem láttam), én ezt nem szeretném, ilyenkor mi van?
Én pont az ilyenek miatt szoktam azt javasolni, hogy inkább fizesse a menyasszony és a vőlegény az esküvőt.
Ha a szülők odaszánták azt az összeget, akkor úgyis oda fogják adni.
Nálunk a családban pl most volt egy esküvő nem rég. A pár fizette, ők szervezték. De az egyik fél szülei nagy összeget adtak ajándékba. Ők azt odaszánták, odaadták.
Nekem nagyon nem jönne ez be, hogy az anyukám mondja meg, hogy kik jöjjenek el az esküvőrme.
Eléggé antiszociális vagyok, nem szeretem az idegeneket, nem szeretek szerepelni előttük.
Az esküvőmön a szeretteimmel szeretnék lenni, olyanokkal akiket jól ismerek, nem hívnék meg olyat, akivel még csak nem is találkoztam.
Ha nem érti meg anyukád és próbál zsarolni, hogy de ő fizeti, akkor én visszautasítanám, hogy ő fizesse. Ennyit nem ér, hogy cserébe beleszólásod se legyen.
Én abba mennék csak bele,hogy a templomira és a polgárira eljöhessenek a barátai és a rokonjai. Ott van elég hely, nem zavarna ha beülnének olyanok is megnézni, akiket nem ismerek.
De magára a bulira, vacsorára nem hívnék meg olyat, akit nem is ismerek.
Anyukádnak biztos nagy büszkeség vagy és el akar dicsekedni veled, de nem neki kell megírni a vendéglistát, hanem neked és a párodnak.
Esetleg egy létszámstoppal is véget vehetsz az ötleteinek, írjátok össze a létszámot a pároddal és ne engedjetek belőle.
Most még csak a vendéglistába szól bele, utána meg a menübe meg a díszítésbe meg a fotósba és mindenbe..
Ha ő fizeti,nem mindegy? Nem kell mindenkive jópofizni.
Ha te fizetnéd,akkor érthető lenne.
Ha nem tetszik, fizessétek a pároddal és akkor nincs beleszólása senkinek. Jaa, hogy az nem megy, mert anyu fizeti... Nos akkor nem kéne felnőttesdit játszani, házasodni, ha nincs rá pénzetek.
Ha elfogadod, hogy ő fizesse az esküvődet, akkor el kell fogadni a feltételeit is.
Nincs igaza, nem "kellene" meghívni őket, de ő nyilván szeretné. Szerintem, ha ő fizeti, akkor nyilván van beleszólása is, hogy ezeknek szeretne "dicsekedni" a lányával (legalábbis gondolom, te a menyasszony vagy, nem a vőlegény). Érdemes lenne valami kompromisszumot kötni vele, elmondani neki, hogy te nem igazán szeretnél boldog-boldogtalant, mindenféle idegent, és pl. csak azok jöjjenek, akiket te is ismersz, vagy legyen egy létszámstop.
Amúgy olyat nyilván ne hívjon, aki neked ellenszenves valamiért. De jó esetben ezt meg kellene tudni beszélni szülőnek és gyerekének.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!