Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Most leszek életemben először tanú, az aláíráson kívül lesz más feladatom is?
Igen, megkérdik, szólj, ha tudsz a házasság akadályáról.
Tehát ha nem tudod tanúsítani, hogy minden rendben van a házasulandó szándék és a kizárólagosság körül, akkor szólni kell.
A templomi esküvőt a tanúk szoktak fizetnu...;-)
( persze ez csak szokás! És nem is mindenhol..)
Nálunk a tanuk ültek mellettünk...és segítettek az ajándékádadásnál...mi átvettük és ők rendezték l..
Ennyi,az alaíráson kívül...a azemélyid legyen érvényes, és nálad
Magyarországon NEM kérdezik, hogy van-e akadály, polgárinál az anyakönyvvezető kijelenti, hogy nincs, egyházinál fel sem merül.
Egyébként alá kell írni a polgárinál, az egyházinál pedig a keresztet tartani, amire esküt tesz a házasulandó, mikor tanú voltam még én fogtam a menyasszony csokrát a polgárin, mikor ő aláírt. (Templominál is néhol így van, de több helyen láttam, hogy az oltáron volt.)
"Magyarországon NEM kérdezik, hogy van-e akadály, polgárinál az anyakönyvvezető kijelenti, hogy nincs, egyházinál fel sem merül."
Egyházinál is felmerülhet akadály, ha pl.: az egyik félnek van eltitkolt házastársa. Persze nem a szertartáson kérdezik meg, hogy tud-e valaki ilyenről.. Sok helyen ezért még szokás, hogy esküvő előtti hetekben hirdetik, hogy kik fognak házasodni.
Polgárinál:
csak akkor lehetsz tanú, ha elmúltál 18 éves és érvényes személyi igazolványt viszel magaddal, vagy pedig útlevelet. Lakcímigazolvány is legyen nálad.
Csak aláírni kell , a szertartás végén pedig rendszerint az ifjú pár az anyakönyvvezetővel és a 2 naúval együtt elfogyaszt egy pohár pezsgőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!