Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Ez így gáz, és miért?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ez így gáz, és miért?

Figyelt kérdés

Rövid és őszinte próbálok lenni.

A gyerek volt a fontosabb a kapcsolatunkban, mint az esküvő, mert kis esély volt rá, hogy összejöjjön. Mégis meglett hamar, az esküvőt pedig - az én kérésemre - halasztjuk, amíg nagyobb lesz a gyerek, illetve ha sikerül még, akkor amíg nagyobbak lesznek. Nekem ez így nem rossz, viszont valahonnan előjött bennem, hogy tíz év múlva már teljesen más lesz, és felvetettem, hogy milyen lenne egy kéttanús polgári esküvő, amit nem vernénk nagy dobra, akár el se mondanánk, csak az egymáshoz tartozás, romantika lenne az értelme. Neki nem tetszik, szerinte fura. Vagyis nem akarja. A kedvemért megtenné, de így meg én nem akarom.

Ez megalázó? Tény, hogy ő is akarja, akarta az esküvőt, csak nagyon leste a megfelelő időt, ami főleg az én korábbi megjegyzéseim alapján alakult ki benne. Csalódott vagyok kissé, és rosszul esik. Elment a kedvem végképp attól, hogy valaha legyen esküvőnk. Úgy érzem, minden a régi maradt, de már tíz év múlva se kéne a házasság.

Szóval miért gáz a helyzet, hibáztam-e, vagy ki miben hibázott, és mi az egyéb véleményetek?

2017. aug. 18. 22:30
 1/8 anonim ***** válasza:
73%

Ne ram hallgass ebben, mert en baromi rossz ember vagyok ebbol a szemszogbol:

Szamomra a hazassag kvazi csak egy papir, amitol nem leszunk boldogabbak. Semmivel se jelent nagyobb elkotelezodest, mintha nem lenne meg.

Ellenben, ha a jovendobelim szeretne, akkor megtennem a kedveert, de csakis kis eskuvot. 10-20 fos szuk csaladi-barati eskuvot. Azt megtudom erteni, hogy valakinek fontos ez es igy lesz teljes a csaladi oszkep, de azt nem fogom belatni, hogy miert kellene meghivnom 70-100 olyan embert, akivel az eletben utana soha tobbe nem talalkozok. Nem ertem, hogy mire kell a nagy felhajtas.

Az ilyen nagy eskuvoknel mar azt latom, hogy nem is a parrol szol az egesz, hanem valami teljesen masrol, amire nekem nincs szuksegem.

2017. aug. 18. 22:43
 2/8 A kérdező kommentje:
Ebben egyetértek. Ezért is gondoltam romantikusnak, hogy csak mi ketten, semmi cirkusz, meg show...
2017. aug. 18. 22:48
 3/8 A kérdező kommentje:
Azt hittem, egy férfinak megkönnyebbülés, ha egy nő ilyent ajánl fel. De a jelek szerint nem.
2017. aug. 18. 22:48
 4/8 anonim ***** válasza:

Általánosítasz, pedig ismerned kéne a párod, pláne, ha már ilyen mély a kapcsolat, hogy gyerek is van. :)

Szerintem, ha nem jelented ki kereken, hogy most nem akarsz házasodni, akkor ő már réges-rég elvett volna. Attól, hogy pasi, nem törvényszerű, hogy csakpapír legyen. Hiszen még írod is, hogy csak a megfelelő időre várt. :)

Abban mindketten hibáztatok, hogy nem beszéltetek elég őszintén a dolgokról, neki nyilván csalódás, hogy ő szerette volna, és mégis X év várakozás...

Abban te hibáztál és hibázol, hogy elképzeltél egyetlen dolgot, és nemhogy a pároddal, de még saját magaddal sem tudsz kompromisszumot kötni. Nem tűnik reálisnak, amit elképzeltél, akkor inkább nem is kell az egész. Nem sértésből, de ez ilyen durcás kisgyerek hozzáállás. :)

Azt próbáld letisztázni magadban, hogy miért lesz annyira "más" X év múlva az esküvő.

Vagy miért kell egyáltalán tíz évet várni? Egy 3-4 éves gyereket már simán be lehet vonni esküvőbe, ha meg van bébiszitter, aki estefelé a fáradt gyerekeket rendezi (a vendégekét is, ha gyerekkel jönnek), akkor nincs feltétlenül gond. Tényleg a gyerek az ok, vagy csak kifogásnak használod, amiért nem szeretnéd a dolgot? (Nem kell válaszolni, nem provokálni akarlak, csak magadban gondold végig. :) )

Párod meg ott hibázott nyilván, hogy nem fejezte ki feléd elég egyértelműen, hogy mit szeretne, tehát nem kettőtök közös döntése, hogy jelenleg itt tartotok, ahol.

Amit jelenleg tenni tudsz: kompromisszum minden téren. Ha párod szeretné az esküvőt, és te sem vagy ellene, akkor nem kell tíz évet válni, csak gondoljátok át, hogy mik a szükséges dolgok hozzá.

Ha nem akarsz nagy esküvőt, akkor ne legyen, de pl. kéttanús helyett legyen szűk család, ami talán a párodnak szimpatikusabb.

Ha pedig úgy érzed, hogy nem fér bele neked ez a kompromisszum, akkor meg fogadd el, hogy a párod a kedvedért belemegy olyanba, amit ő nem akart. Ez ez "így már nem is kell" hozzáállás mindenképpen rossz, és hosszú távon nem tesz jót a kapcsolatnak.

2017. aug. 19. 08:28
 5/8 A kérdező kommentje:

Szeretném, csak nem úgy képzeltem, hogy baba mellett lesz, és a jövőben is szeretnénk még babát, mindenképp ez az első.

Igazából arra gondoltam, ha neki is jó, később lehetne lagzi, templomi esküvő, amin a család is ott van, de akkor csak avval várnánk. Mostanában pedig lenne egy, ami csak a miénk, de szerinte ez furcsa és szokatlan.

2017. aug. 19. 08:52
 6/8 anonim ***** válasza:

Most vagy lesz vagy nem. Nem értem a kifogásaid. Miért ne lehetne két gyerek között? Miért más 10 év múlva? Ha már elmentek egy polgárira nyugodtan túl lehettek a templomin meg amit akartok. Ketten. Nem te,hanem te ÉS a párod.

Nekem minden mondatodból az süt,hogy én ,én ,én.

Ezen próbálj változtatni,na meg beszélgetni nem ártana

2017. aug. 19. 09:18
 7/8 A kérdező kommentje:
Pedig nem, csak belőle rettentő nehéz bármilyen véleményt kihúzni. Fontos és jelentéktelen ügyekben is. Ha tudnék többet az álláspontjáról, leírtam volna, de nem tudok, mert ezt is napok alatt szedtem ki belőle.
2017. aug. 19. 10:15
 8/8 anonim ***** válasza:

Most őszintén. Ha "nem úgy képzelted", hogy gyerek mellett házasodni, akkor miért nem házasodtatok gyerek előtt? A fő kérdésben még pont azt írtad, hogy előbb gyerek, aztán esküvő volt a terv.

Itt nem a pároddal van a fő gond, a leírásod alapján te nem vagy tisztában azzal, hogy mit is akarsz. :) Nem jó ragaszkodni a habos álmokhoz, gyerekkori elképzelésekhez, mert a való élet tuti áthúzza a számítást. Nem kell a nagy lagzi, nyilván, de miért baj az, ha van egy családias hangulatú esküvőtök, csak a családdal, legközelebbi barátokkal? Ha amúgy is lagzit akarnál később?

2017. aug. 19. 10:30

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!