Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Muszáj felvennem a férjem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Muszáj felvennem a férjem teljes nevét?

Figyelt kérdés

Vőlegényem neve Riczu Tamás Gábor. Fel akarom venni a nevét házasságkötéskor, de csak simán Riczu Tamásné-ként, a Gábort nem, 1) mert nem is használja, kevesen tudják hogy van második neve, 2) mert szerintem túl hosszú lenne a nevem, hülyén hangzik nekem ha mindkét nevét felvenném (Riczu Tamás Gáborné), a Gábor név ráadásul nem is tetszik.

Ilyet lehetséges csinálnom? Mert ha nem, akkor úgy venném fel hogy Riczu + a keresztnevem, de az elsőhöz jobban húz a szívem.

2017. aug. 9. 12:12
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

A Kissné Kovács Katalin névviselési formából is kiderül,hogy férjnél van és a saját neve is.

Bár kissé elavult, kevésbé "divatos", de még mindig a legjobban használható névviselési forma.

A kötőjeles változatbólé nem törvényszerűen derül ki,hogy valaki férjezett, nekem van több kettős (születési) vezetéknevet viselő ismerősöm, abból még nem adódik,hogy a férje nevét felvette.

2017. aug. 10. 13:56
 22/24 anonim ***** válasza:
8%
ennyi taplót..miért lenne gáz? én is xyné leszek ha férjhez megyek, mert az tetszik nekem, és őszintén nem érdekel hogyha az e-mailem címzettje nem tudja a vezetéknevem. szerintem a kérdezőt se érdekli különösebben, nem azt kérte hogy érveljetek ellene:) egyébként én is úgy tudom hogy nem lehet csak az egyik nevet felvenni, mindkettőt kell. :)
2017. aug. 11. 15:10
 23/24 anonim ***** válasza:

Nem lehet lehagyni a 2. keresztnevet, az anyósom is ilyen formában (2 keresztnévvel) viseli pl. a férje nevét.

Egyébként szerintem ez nem az a kérdés, ahol a válaszolóknak ki kellene fejtenie a véleményét arról, hogy őszerintük milyen rosszul teszi a kérdező, amiért felveszi a férje teljes nevét. Nem ez volt a kérdés! Miért kell offolni? Mondom ezt úgy, hogy én semmilyen formában nem vettem fel a férjem nevét, de ettől még nem szólok be arra, aki valamilyen formában, sőt akár a teljes nevet fölveszi. Az ő dolga!

2017. aug. 18. 11:43
 24/24 anonim ***** válasza:

Ha te így akarod felvenni így veszed fel, viszont a harmadik név után fog kerülni a -né.

Riczu Tamás Gáborné.

Szerintem nem gáz, a te döntésed.

De tudjátok mi a gáz? Egy kolleganőm Kovács Sándorné, elváltak, és folyton Paliról beszél aki az új párja de megtartotta a nevét az előző férjének. Na ez a gáz :D

2017. szept. 26. 17:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!